kiyomizu

Odata cu inceperea Festivalului Ciresilor Infloriti, Japonia a fost luata cu asalt de sute de mii de turisti. Vizitatorii sunt veniti din toate colturile lumii si nu vor sa se opreasca pana nu descopera toate secretele uneia dintre cele mai interesante culturi din lume.

Orasele japoneze sunt un mix foarte reusit intre traditional si modern. Aici poti sa gasesti atat zgarie nori si cladiri impunatoare din sticla, cat si temple vechi de sute de ani. Daca te-ai decis si tu sa ii faci o vizita Japoniei anul viitor in perioada infloririi ciresilor, dar nu stii inca ce oras sa alegi, echipa Dertour iti recomanda Kyoto – fosta capitala a Japoniei.

Kyoto este cunoscut in toata lumea pentru templele si altarele care se gasesc aici, insa asta nu este tot ceea ce poti sa vizitezi. Lasa-te purtat de val si descopera fiecare coltisor de oras care iti apare in cale. Exploreaza spatiile verzi, muzeele, galeriile si restaurantele traditionale. Iata 5 activitati populare pe care poti sa le desfasori in Kyoto:

1. Viziteaza Altarul Fushimi Inari

fushimi inari

*Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

In Kyoto se gasesc peste 400 de altare si temple pe care poti sa le vizitezi. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, iti recomandam sa te indrepti catre cele mai cunoscute. Situat in varful unui deal impadurit din sudul orasului, Fushimi Inari este o constructie dedicata zeitatii Inari ce dateaza de peste 1300 de ani, protectoare a orezului si a bauturii traditionale – sake. Cei mai multi dintre vizitatori ajung aici pentru a admira cele 10.000 de porti portocalii care se intind de-a lungul Muntelui Inari. Templul are intrare gratuita si este deschis in fiecare zi de la rasarit pana la apus.

2. Admira ciresii de la Templul Kiyomizu

kiyomizu

*Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Situat in Muntele Otowa, in estul orasului Kyoto, templul Kiyomizu isi suprinde vizitatorii cu un tablou natural incredibil. Cu siguranta, cel mai frumos anotimp in care poti vizita templul este primavara in perioada in care ciresii sunt infloriti, insa peisajul de aici te va surprinde in orice moment al anului. Dupa ce te bucuri de privelistea din jur poti sa dai vizitezi cascada din apropiere care a dat si numele templului, kiyomizu insemnand apa limpede.

Conform povestilor localnicilor, cele trei brate ale cascadei reprezinta longevitatea, succesul in cariera si dragostea. Desi o viata perfecta ar inseamna toate cele enumerate anterior, se spune ca nu poti sa te lacomesti sa bei apa din toate, ci numai din una. Daca vei fi tentat sa gusti apa din toate cele trei portiuni, vei avea ghinion toata viata.

Templul Kiyomizu se deschide in fiecare dimineata la 6 si se inchide in jurul orei 6 seara. Biletul de intrare este de aproximativ 3 dolari pentru adulti si 2 dolari pentru studenti. In unele seri aici se organizeaza spectacole traditionale, iar biletul de intrare este de aproximativ 4 dolari pentru adulti si 3 dolari pentru studenti.

3. Gusta preparatele traditionale in Piata Nishiki

piata nishiki

*Sursa foto: Sinseeho/Shutterstock.com

Oricare ar fi locul pe care il vizitezi, in orice vacanta trebuie sa gusti macar putin din preparatele traditionale specifice zonei in care ai ajuns. In cazul Japoniei, pentru cei care nu sunt familiarizati cu bucataria japoneza, vizita in Piata Nishiki poate fi covarsitoare.

Tarabe pline de condimente, fructe, legume si dulciuri pe care doar aici le gasesti se intind in fata vizitatorilor si abia asteapta sa fie luate cu asalt de curiosi. Desi nu o sa gasesti foarte multe traduceri in limba engleza ale preparatelor si o sa fii putin derutat la inceput, nu trebuie sa ocolesti acest loc. Lasa-te purtat de simturi si incearca cat mai multe lucruri noi de care nu ai auzit pana acum.

4. Fa o plimbare pe Philosopher’s Walk

philosopher's walk

*Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Numita in onoarea filozofului Nishida Kitaro care obisnuia sa vina aici sa se relaxeze, Philosopher’s Walk este o carare lunga de aproximativ 1 kilometru si jumatate ce se intinde de-a lungul Lacului Biwa in nordul orasului Kyoto. Pentru a parcurge toata portiunea trebuie sa iti rezervi cam o ora si cel mai bine ar fi sa eviti orele amiezei deaorece zona se aglomereaza si va fi mai greu sa te bucuri de frumusetea locului.

5. Descopera cultura japoneza la Muzeul Kyoto International Manga

muzeul manga

*Sursa foto: cowardlion/Shutterstock.com

Desi majoritatea obiectivelor turistice foarte cunoscute din Kyoto omagiaza trecutul Japoniei, exista suficiente locuri in oras in care poti sa iei contact cu cultura contemporana, iar unul dintre aceste locuri este Muzeul Manga.

Manga este un curent artistic foarte popular in Japonia care isi are radacinile in perioada de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Daca esti pasionat de desenele japoneze poti sa faci o vizita muzeului in orice zi a saptamanii cu exceptia zilei de miercuri. Muzeul este deschis de la 10 dimineata pana la 6 seara, iar pretul unui bilet de intrare este de aproximativ 8 dolari pentru adulti, 3 dolari pentru elevii de liceu si 1 dolar pentru elevii de scoala generala.

Planifica viitoarea ta vacanta in Japonia cu ajutorul reprezentantilor Dertour. Afla aici mai multe informatii!