Cand pleci in vacanta, fie ca este scurta sau mai lunga, prima problema ce trebuie rezolvata este bagajul. De cele mai multe ori ne luam cu noi mult mai multe lucruri decat avem cu adevarat nevoie. De cate ori nu te-ai intors acasa cu haine pe care nu le-ai purtat sau si mai rau, cu bagajul ratacit pe drum? Pentru a evita diverse probleme legate de bagaje si pentru a cara mai putin, iata cateva reguli de aur de la calatori cu state vechi…

 

 

 

10 reguli de aur ale bagajului perfect

 

1. Ia cu tine jumatate din hainele pe care le-ai pregatit si de doua ori mai multi bani.

 

2. Ia cu tine doar ce poate fi pus intr-un bagaj de mana. Sa ti se rataceasca bagajul la aeroport este destul de neplacut, mai ales daca nu ai o asigurare incheiata. Pune pe tine puloverul si alte haine mai groase si ia doar un rucsac sau un troller mic ca si bagaj.

 

3. Daca totusi trebuie sa iei un bagaj de cala, atunci roaga-i pe cei de la aeroport sa puna o eticheta cu “Fragile” pe acesta. Ai garantia ca va sta deasupra celorlalte si va fi transportat cu grija. Daca este o valiza clasica, neagra de exemplu, pune o eticheta cu numele si adresa ta pe ea.

 

4. Ia cu tine 3 tricouri si 3 fuste/pantaloni. Deja ai 9 tinute complete.

 

5. Cartile sunt importante, insa sunt grele. Ia cu tine una singura, oricum nu vei avea timp sa citesti.

 

6. Nu lua cu tine fier de calcat sau uscator de par. La aproape toate hotelurile au aceste servicii gratis sau la preturi foarte mici.

 

7. Jachetele, puloverele si bluzele groase se potrivesc in bagajul tau doar daca mergi in Rusia. Ia cu tine o singura haina mai groasa si cateva bluze cu maneca lunga, insa mai subtiri.

 

8. Daca te poti abtine, stai departe de jeansi. Acestia ocupa mult loc, sunt grosi si abosrb murdaria strazilor. Poarta mai bine pantaloni simpli, din bumbac sau military.

 

9. Daca ai un lucru important, insa nu se potriveste in bagajul pe care il porti zilnic cu tine, mai bine lasa-l acasa. Personalul de la hoteluri nu isi va asuma vina daca acest lucru va dispare din camera. Eu port cu mine intotdeauna laptopul si aparatul foto, iar in zonele aglomerate, tin rucsacul in fata.

 

10. Orice tara in care am fost vindea sapun, sampon, gel de dus, sosete, spray. Si la preturi acceptabile. Nu le lua cu tine de acasa.