Ti-ai propus ca in acest an sa vizitezi Asia de SE, sa inveti cateva lucruri despre cultura popoarelor din aceasta zona, sa vizitezi temple, orase superbe si sa stai pe plajele cu nisip fin si ape turcoaz, insa ai un buget relativ mic? Nimic mai simplu. In Asia de SE preturile se “adapteaza” pe buzunarul fiecaruia. Poti vizita Singapore si sa ramai fara bani din prima saptamana sau poti face un traseu prin 3 tari ieftine, interesante, pline de cultura si de oameni zambitori si fara a da o gaura in bugetul tau. Alegerea este simpla… calatoreste in 3 dintre cele mai ieftine tari din Asia de SE…

 

 

 

3 tari ieftine din Asia de SE

 

1. Malaysia este o tara spectaculoasa, in care romanii nu au nevoie de viza, care are munti, mare, plaje si orase superbe, dar si locatii in care poti sta cateva zile la preturi incredibil… de mici. Pentru a vedea cu adevarat Malaysia iti recomand sa mergi pe insula Langkawi, pe Insula Pinang – in orasul George Town sau pe coasta de Est a Malysiei, pe Insula Tioman. Principalul aeroport din zona este cel din Capitala Kuala Lumpur. La hotelurile de 4-5 stele, o camera costa pe noapte in jur de 150 de lei, in functie de sezon. Pe insulele mai putin turistice, un bungalow cu o camera si baie te va costa in jur de 30-50 de lei pe noapte. Mancarea este foarte ieftina si foarte gustoasa, iar serviciile sunt excelente.

 

 

2. Continua calatoria ta in Asia de SE cu o tara verde si primitoare, Cambodia. In afara de localnicii foarte calzi si zambitori, Cambodia se bucura de numeroase rezervatii naturale, Wildlife Sanctuary, parcuri artificiale si jungle troicale. Capitala tarii este la Phnom Penh, un adevarat oras-paradis pentru expati din lumea intreaga. Daca alegi sa te cazezi in capitala si sa vizitezi imprejurimile, afla ca preturile pentru o noapte intr-o camera dubla de hotel/hostel variaza intre 6 si 20 de dolari. Mancarea, serviciile si suvenirurile sunt si ele foarte ieftine, iar localnicii adora sa negocieze.

 

 

3. La doar 300 de km de Phnom Penh se afla Ho Chi Minh City (Saigon), unul dintre cele mai frumoase orase din Vietnam. Aici ai temple stravechi, piete plutitoare, magazine din lemn cu suveniruri, condimente, matase, malluri, restaurante de lux, minibaruri, hoteluri si universitati. Viata in Saigon este interesanta, vibranta, plina de culoare si sunete unice. Preturile in Vietnam sunt si mai mici. In Saigon poti sta la un hostel cu 5 dolari pe noapte, iar la un hotel boutique din centrul orasului (minim 3 stele) cu doar 35 de dolari pe noapte. Preturile la mancare, haine, gadgeturi si suveniruri te vor uimi!