Sursa foto: David Rodrigo/Unsplash.com

Luna sfânta a Ramadanului, marcată de post, rugăciune și acte de caritate, scoate la iveală o parte cu adevărat diferită, magică și bogată din punct de vedere cultural a acestui oraș cosmopolit și vibrant, cum este Dubai.

Dar cum totul de pe această planetă are părți bune și părți mai puțin bune, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere dacă planifici o excursie în Dubai în timpul lunii sfinte a Ramadanului. Deși perioada Ramadanului vine cu un buzunar festiv generos, invitându-i pe cei care țin post (musulmanii) și pe cei de alte religii să se bucure de o multitudine de preparate culinare arabe grozave pe timp de seară, Dubai ar putea să nu fie cel mai bun loc pentru iubitorii de petreceri.

Iată, așadar, ce lucruri trebuie să știi dacă vizitezi Dubai în perioada Ramadanului:

Respectă regulile! Este important să fii puțin precaut dacă vizitezi Emiratele Arabe Unite în acest timp. Pe durata orelor de post (de la răsărit până la apus), mâncatul, băutul și fumatul sunt strict interzise în locurile publice. Cu toate acestea, există câteva restaurante, mai ales în mall-uri, care rămân deschise și servesc mâncare clienților, în spatele unor panouri, chiar și înainte de apusul soarelui. De asemenea, este recomandat să te îmbraci simplu, pentru a nu ieși în evidență în această lună sfântă a anului, în care se impune cât mai multă modestie. Femeilor, în special, li se recomandă acoperirea picioarelor și a umerilor.

Savurează un festin Iftar! Marele festin Iftar (masa cu care musulmanii își întrerup postul în fiecare seară, la apusul soarelui) se dovedește a fi mereu raiul gurmanzilor. Turiștii străini care au parte de această experiență o descriu ca pe o intersecție a culturii, mâncării și divertismentului arab. Multe dintre hotelurile din Emirate, pe lângă faptul că servesc delicatese savuroase clienților, organizează fel și fel de spectacole cu muzică și dansatori și oferă shisha (narghilea) cu cele mai interesante arome, în așa fel încât să facă seriile cât mai magice.

Explorează orașul fără a mai sta la cozi. Dacă dorești să sari peste cozile uriașe în destinațiile turistice, Ramadan este perioada cea mai bună în care să vizitezi Dubaiul. În această lună, poți să vizitezi lejer faimoasele mall-uri gigantice, celebrele atracții turistice precum Burj Khalifa, parcul acvatic Wild Wadi și bazarurile din Deira, deoarece acestea nu vor fi supraaglomerate cum sunt de obicei. Bucură-te de această atmosferă relaxată a orașului!

Pregatește-te să înfrunți căldura! Dacă vizitezi Dubai în timpul Ramadanului, fii pregătit să ai parte de căldură arzătoare și umiditate ridicată. Din cauza temperaturilor insuportabile, turiștii care nu sunt obișnuiți cu un astfel de climat, în special cei sensibili sau cu diferite probleme de sănătate, ar trebui să evite să iasă din hotel la orele prânzului. Ține minte, chiar și în această căldură nu ai voie să bei apă în public în timpul orelor de post!

Vizitează moscheile! Deoarece este o lună sfântă, mulți dintre localnici își petrec timpul în rugăciune, fiind adesea prezenți în moschei. Alătură-te lor dacă dorești să înțelegi importanța religioasă a Ramadanului. Fă excursii cu ghid pentru a învăța despre relevanța postului în viața pe care o trăim în prezent. Admiră decorul în timp ce vizitezi aceste locuri de cult!

Printre opțiunile noastre ar fi Moscheea Jumeirah din Dubai și magnifica Moschee Sheikh Zayed din Abu Dhabi.

Profită de discounturi! Da, se poate vizita Dubai și cu bani puțini – în perioada Ramadanului! Deoarece nu este sezonul de vârf turistic (în special din cauza temperaturilor ridicate), poți beneficia de cele mai bune pachete turistice în hoteluri și excursii. În timp ce faci rezervare la hotel, verifică dacă au și pachete extra cu Iftar și Suhoor (masa pe care o consumă musulmanii dimineața devreme, înainte de post).

Oferte de vacanță în Dubai găsești aici