Dacă anul acesta intenționați să vizitați Australia, trebuie să știți că aveți nevoie de viza e651, pentru care puteți aplica online, pentru eliberarea acesteia nefiind necesară plata vreunei taxe. Iată tot ce trebuie să știți pentru a aplica cu succes pentru această viză turistică.

Viza pentru Australia – Cum poți aplica?

Pentru a obține viza pentru Australia, trebuie să aplicați online, prin sistemul eVisitor, fiind necesară completarea unui formular de solicitare a acestui document. Nu există posibilitatea completării unui formular de familie, acesta fiind destinat fiecărei persoane care dorește să intre pe teritoriul acestui stat. Avantajul aplicației transmise online constă în scutirea solicitanților de la plata taxelor consulare. Viza obținută online permite multiple intrări pe teritoriul australian în cursul unui an, dreptul de ședere fiind acordat pentru perioade de până la trei luni, în cazul fiecărei intrări.

Pentru a putea solicita viza pentru Australia prin intermediul sistemului eVisitor, trebuie să te afli în afara acestei țări la momentul solicitării și să deții un pașaport valabil. În plus, este necesară o stare de sănătate bună și lipsa înscriselor unor condamnări care să depășească perioada de 12 luni, în cazierul judiciar.

Viza pentru Australia – Cât durează obținerea acesteia?

Este absolut necesar ca aplicația pentru viză să fie transmisă cu minimum două săptămâni înainte de data planificată pentru plecarea în Australia. Cu toate acestea, dat fiind faptul că au existat situații în care acest termen a fost depășit, din diverse motive, este recomandat să aplicați pentru viză cu 30 zile înainte de data la care trebuie să plecați.

Acest lucru este indicat întrucât australienii solicită un termen de 1-30 zile pentru a oferi răspuns în cazul aplicației. În majoritatea cazurilor, acesta este primit în maximum 2-3 săptămâni, dar este bine să evitați situația neplăcută în care acest termen ar putea fi depășit.

În plus, deși acest lucru nu este solicitat, ar putea fi avantajos pentru voi să adăugați măcar o parte din actele necesare în momentul în care completați formularul de solicitare. Această recomandare se datorează faptului că, în anumite situații, reprezentanții din Australia solicită acte după aplicație, în special atunci când este vorba de prima vizită în această țară.

Prin solicitarea documentelor suplimentare se prelungește și termenul de obținere a vizei, iar dacă acele documente sunt trimise în avans, poți economisi timp.

Iată principalele documente pe care este bine să le anexezi formularului de aplicație pentru viză:

  • Copie după pașaport;
  • Extrasul bancar – acesta se solicită de regulă pentru verificarea tranzacțiilor efectuate în ultimele trei luni;
  • Un document în care să fie incluse detaliile vizitei tale (cum călătorești, unde te vei caza pe teritoriul australian, motivul pentru care vizitezi această țară);
  • Adeverință de la locul de muncă care să ateste compensațiile primite sub formă de salariu;
  • Actele companiei, în situația în care deții propria firmă.

Atunci când anexezi aceste documente la formularul de solicitare a vizei pentru Australia, ai șanse mari să primești un răspuns rapid de acceptare.

Viza pentru Australia – Informații utile și recomandări practice

În urma confirmării faptului că actele au fost primite, poți urmări statusul aplicației tale online. Pentru aceasta, trebuie să cunoști numărul de referință primit în momentul în care ai aplicat pentru acest document.

În situația în care nu primești viza după 2-3 săptămâni și nu mai poți prelungi durata de așteptare, poți suna direct în Australia la numărul afișat pe site.

Viza turistică pentru Australia nu se aplică pe pașaport, așa cum se întâmplă de regulă, ci este transmisă solicitantului prin email.

Este recomandat să aveți la voi copia aprobării de viză în momentul îmbarcării în avion, întrucât este posibil ca aceasta să vă fie solicitată la tranzitul efectuat pe teritoriul diverselor state.

La intrarea în Australia vi se va solicita prezentarea aprobării vizei și pașaportul valabil, pe care l-ați menționat în formularul de solicitare a vizei. În situația în care reprezentanții acestui stat identifică neconcordanțe între datele completate în formularul de solicitare a vizei și documentația prezentată la frontieră, există riscul ca viza să fie anulată, fiind interzis accesul pe teritoriul australian, până la momentul obținerii unei noi vize.

Acum că ați descoperit ce acte sunt necesare, care este intervalul de timp aferent și cum să efectuați solicitarea vizei pentru Australia, puteți obține acest document rapid.