Maldive (3)Maldive este o tara renumita pentru decorul sau acvativ conservat, de care sunt atrasi foarte multi scafandri care vin aici frecvent pentru a se bucura de scuba diving. Temperatura ridicata pe tot parcursul anului ii face pe vizitatori sa se decida sa viziteze acest loc special mai ales in timpul sarbatorilor. Maldive este o destinatie perfecta pentru persoanele care doresc sa se bucure de soare si de plaje frumoase cu nisip alb si fin.


Afla mai multe detalii despre vacantele in Maldive de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Maldive acopera mai mult de o mie de insule, acestea fiind situate in Oceanul Indian, la sud-vest de Sri Lanka. Aceste insule mici sunt inconjurate de nisip alb si de apa cristalina cu viata marina abundenta. Unele dintre aceste insule sunt locuite de oameni, in special de cei care iubesc sa pescuiasca in aceste ape calde si pline de vietati colorate. Datorita faptului ca insulele sunt raspandite peste tot, vizitatorii vor simti intimitate, izolare si liniste, putandu-se sa se bucure in pace de frumusetea naturii ce poate fi atinsa doar alocuri de micile vase navale sau de zgomotul avioanelor.

Turistii straini care ajung in Maldive vor ateriza pe aeroportul din Male, care este capitala Insulelor Maldive. Deoarece multe dintre insulele din aceasta tara nu sunt conectate prin drumuri, vizitatorii pot calatori pana in statiuni prin curse aeriene interne sau cu ajutorul barcilor de viteza. La cele mai multe dintre aceste statiuni se poate ajunge intre 40 si 55 de minute de la aeroportul din Male.

Opinia generala este ca Maldive este una dintre cele mai bune locatii din lume pentru a petrece vacanta, deoarece ofera un cadru minunat linistit si peisaje perfecte. Calatorii  ce vin in aceste insule tropicale se pot bucura de acest timp superb practicand o sumedenie de sporturi acvatice, pline de distractie, placere si adrenalina.

Atunci cand descrii activitatile din Maldive, principalul sport de apa care iti vine in minte este snorkeling-ul. Acesta este considerat cel mai bun mod de a observa viata marina abundenta care populeaza apele calme din jurul insulelor Maldive. Exista mii de specii diferite de pesti, recifuri de corali, plante si alte vietati marine pe care le poti admira indeaproape atunci cand faci snorkeling in Maldive. Locatia acvatica ideala in care sa te bucuri de o experienta cuprinzatoare de snorkeling este de-a lungul recifelor. In timp ce inoti printre aceste recife, vei fi obligat sa treci pe langa multe atractii subacvatice, care includ pesteri, stanci, formatiuni de corali si resturi de obiecte vechi care au fost folosite in timpul razboaielor cu multi ani in urma.

Turistii pasionati de snorkeling pot solicita, de asemenea, ajutorul instructorilor de la scolile de scufundari situate de-a lungul plajelor din Maldive. Aceste scoli ofera sfaturi importante despre snorkeling, orientari, locurile perfecte pentru a face snorkeling si, totodata, echipament adecvat pentru aceasta activitate.

In timp ce faci snorkeling in Maldive, vei avea ocazia sa admiri mai multe specii de pesti, printre care se numara caracatita, broasca testoasa, diferite specii de corali, rechini mici, pisici de mare, murene, stiuci de mare, bibani mari, etc. Datorita faptului ca apele sunt foarte cristaline, snorkelerii pot vedea, de asemenea, anemone, anghile, raze manta si alte specii de vietati marine de dimensiuni mari, cum ar fi balene, rechini balena, etc. Daca doresc, turistii pot face snorkeling chiar si pe timp de noapte, atunci cand apele sunt foarte calde.

Iata care sunt cele mai bune locuri in care sa faci snorkeling intr-o vacanta in Maldive:

Statiunea Angsana Ihuru

Localnicii din Maldive spun ca Angsana Ihuru are cele mai bune recifuri din intregul arhipelag. Aici a existat chiar si un naufragiu al unei barci denumite Rannamaari. Se spune ca in anul 1999 barca a fost scufundata in mod intentionat pentru a crea un element de decorare subacvatic. Astazi, epava este plina de corali colorati si polipi tubastrea. O multime de pesti sclipitori si stralucitori inoata in jurul epavei Rannamaari, inclusiv pisici de mare, pestele liliac si pesti fusilieri. Daca esti norocos, vei putea prinde aici chiar si rechini.

Biyadhoo

Acest loc dispune de sapte pasaje cu intrari diferite, cu stalagmite de corali si o pestera plina cu ghost pipefish, nudibranchi si alti locuitori rari de adancime.

Insula Fihalhohi

Recifurile din Fihalhohi se gasesc la o distanta scurta de tarm si sunt foarte usor de gasit. La o adancime de 16 metri, vei putea observa aici calmar, peste leu, raze, anghile, rechini, parrotfish si alti pesti colorati, dar mai putini corali decat poti gasi in alte locuri din Maldive. Sa nu uiti sa iti aduci aici propriul echipament de snorkeling; in caz contrar, va trebui sa iti cumperi uneltele necesare cand vei ajunge in acest loc.

Filitheyo

Recifurile din Filitheyo sunt unele dintre cele mai abrupte din intreaga tara, coborand la mai mult de 50 de metri in unele locuri din partea de nord a insulei. Aici, scafandri au ocazia de a vedea indeaproape rechini balena, pisici de mare, dar si pesti mai familiari.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Maldive. Mai multe detalii in urmatorul link: http://bit.ly/2iOQDUI