Cavalieri Roof Top, CorfuCorfu, o insula cu un bogat si complex patrimoniu cultural, care a fost condusa de diferite tari de-a lungul istoriei sale, are astazi o bucatarie ce reflecta toate aceste influente exterioare. Amestecarea celor mai proaspete produse de mare cu o gama de produse grecesti si italiene reprezinta, de cele mai multe ori, o masa traditionala in insula Corfu.

Daca vrei sa vizitezi insula Corfu, cu siguranta vei vrea sa iei si masa la tavernele si restaurantele locale. De regula, vei gasi in mai toate tavernele preparate traditionale grecesti, cum ar fi musaca si stifado (carne de vita sau de iepure gatita in sos picant cu ceapa), pastitsada (carne de vita sau de cocos in sos de rosii picant servit cu paste), sofrito (carne de vita cu usturoi si patrunjel) si bourdetto (peste gatit in boia de ardei, uneori in curry). In statiunile de pe insula, tavernele ofera, de asemenea, gratare (cum ar fi cotlet de porc si fripturi), omlete si pizza.

Restaurantele din Corfu au, de obicei, forma de psistaria sau grillrooms, in cazul in care toata carnea este gatita pe carbune. Cele mai multe dintre aceste locuri ofera, de asemenea, serviciul de takeaway, unde se serveste, de regula, souvlaki. Corfiotii nu se dau in vant dupa deserturi, desi multi obisnuiesc sa consume karidopitta (tort cu nuca cu sirop). Localnicii, cand au chef sa manance ceva dulce, cumpara, de asemenea, baklava, tort cremos sau galaktoboureko (placinta cu crema).

In timpul verii, in Corfu se gaseste peste tot gelatopoleio (inghetata). Cand vine vorba de bauturi, vinul este unul dintre principalele alegeri in insula Corfu. Aici se produc vinuri, in principal, din struguri Skopelitiko si Kakotrigis. Cele mai multe taverne au propriul lor vin al casei, servit in carafe sau in ulcioare, acesta fiind, de cele mai multe ori, o alegere buna pentru clienti.

Iata care sunt cele mai bune 5 restaurante din Corfu unde merita sa servesti masa:

Restaurantul Old Fortress

Situat in mijlocul peisajului magnific al unei cetati venetiene construite in secolul al VI-lea, acest restaurant ofera nu numai mancaruri traditionale grecesti, dar si preparate culinare din bucataria corfiota, care este exclusiva pe aceasta insula. Cu optiunea de a manca pe veranda, oaspetii pot lua masa in opulenta splendidei Cetati Vechi in timp ce pot admira privelistea uimitoare oferita de Marea Ionica si de Garitsa Bay. A lua masa la restaurantul Old Fortress este o modalitate foarte buna de a te bucura de patrimoniul cultural din Corfu, gustand din delicatesele locale oferite, in acelasi timp.

Restaurantul Maistro

Fiind o insula, nu este nicio surpriza faptul ca meniurile de mancare din Corfu se invart in jurul produselor din peste. Din acest motiv, exista o multime de feluri de mancare uimitoare ce au la baza fructe de mare, iar in restaurantul Maistro vei gasi, in mod sigur, cele mai bune astfel de preparate culinare. Maistro profita la maxim de pozitia sa la malul marii pentru a crea o simetrie intre atmosfera si experienta gastronomica, preparatul preferat al consumatorilor ce vin in acest restaurant fiind, de departe, pastele cu fructe de mare. In afara de peste, la Maistro vei putea manca si alte specialitati de casa, care includ gastra, mielul kleftiko si pastitsada, toate acestea mergand mana in mana cu varietatile de vinuri grecesti oferite.

Cavalieri Hotel Roof Garden

Clasat pe locul 13 in clasamentul celor mai uimitoare 50 restaurante si baruri selectate din toata lumea de catre CNN International, este usor sa iti dai seama de ce acest restaurant merita acest premiu. Intr-o directie gasesti frumoasa Cetate Antica, ale carei turnuri vegheaza asupra orasului Corfu, si in cealalta directie gasesti golful patat de barcile de pescuit locale. In cea de-a doua directie, vei putea observa o cladire magnifica, ridicata in secolul al XVII-lea, cu vedere la mare. Este vorba despre Cavalieri Hotel Roof Garden, un restaurant unde poti servi cele mai bune preparate din bucataria internationala si locala intr-o atmosfera feerica.

Restaurantul Etrusco

Administrat de familia italiana Botrini, restaurantul Etrusco este locul ideal in care sa mananci preparate culinare italiene si grecesti. Acest loc a primit premiul pentru cel mai bun restaurant din Grecia in anul 2013, premiul pentru cele mai bune preparate din bucataria greceasca in anul 2013 si doua premii Golden Chef’s Hat. O mare parte din materia prima a restaurantului provine din gradina  situata chiar in spatele lui, dar sursa de inspiratie pentru felurile de mancare vine de peste tot din zona mediterana. Luarea mesei in curtea antica a restaurantului completeaza experienta gustarii felurilor de mancare mediterane rafinate.

Taverna Tripa

Deschisa din 1936 si inca detinuta si administrata de aceeasi familie, Taverna Tripa reprezinta un gust al insulei Corfu in mai multe moduri. Meniul cu un pret fix ofera o gama variata de preparate gustoase, printre care se numara miel prajit suculent, vita la cuptor in pergament si o suma fara sfarsit de vinuri de casa savuroase. Curtea deschisa gazduieste adesea dansatori locali care desfasoara dansuri traditionale grecesti, dansuri la care sunt invitati sa ia parte atat patronii cat si clientii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra in Corfu, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.