Lefkada

Lefkada este probabil cea mai populară dintre Insulele Ionice, fiind una dintre cele mai căutate destinații de vacanță. Dacă îți dorești o vară exotică într-un peisaj de-a dreptul tropical, cu nisip fin și peisaje rupte din rai, acesta este locul perfect pentru tine. Alege dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada pe cea pe care vrei să o vizitezi! 

Insula Lefkada – o destinație de top

Situată pe coasta de vest a Greciei, Lefkada și-a luat numele de la culoarea rocilor întâlnite pe întreg teritoriul insulei (lefkos, în greacă, înseamnă alb). Aceasta este foarte populară printre turiștii din întreaga lume datorită peisajelor superbe întâlnite acolo. De la plaje cu nisip fin la stânci de-a dreptul impresionante și vegetație luxuriantă, insula le are pe toate.

Lefkada este, în special, populară printre turiștii români datorită accesibilității. Aceasta este singura insulă care este unită de continentul european printr-un pod plutitor. Așadar, poți ajunge acolo și cu mașina. Din această cauză, mulți preferă să se deplaseze cu propriul mijloc de transport, deși au de parcurs o distanță destul de lungă.

Care sunt cele mai frumoase plaje din Lefkada?

Mica insulă ionică este împânzită de plaje diferite, care fie se află în zone mai stâncoase, fie sunt acoperite de nisip fin și apă liniștită. Pentru peisaje spectaculoase și locuri perfecte pentru aventură, recomandăm plajele de pe coasta de vest. Albastrul unic al apei este completat de stâncile abrupte care se găsesc atât pe țărm, cât și în larg. 

Plajele de pe coasta de est a insulei sunt mai potrivite pentru familiile cu copii mici, pentru cei care nu știu să înoate bine și, totodată, pentru persoanele în vârstă. Acestea au ape calme, fără valuri mari, sunt mai puțin adânci și sunt destul de calde, acest lucru datorându-se în mare parte apropierii de continent.

Iată recomandările noastre pentru cele mai bune plaje din Lefkada unde îți poți petrece vacanța.

Plaja Egremni

Egremni este situată în sud-vestul Lefkadei, destul de aproape de Porto Katsiki și de satul Athani. Aceasta este una dintre cele mai frumoase și exotice plaje din întreaga Grecie, fiind destinația de top pentru toți cei care vor un peisaj rupt din rai. Nisipul alb și fin este completat perfect de apa extrem de clară, de culoarea turcoazului.

Egremni se numără printre cele mai lungi plaje din Lefkada, cu o întindere de mai mult de 2,5 kilometri lungime. Fiind destul de greu accesibilă, rareori o vei găsi foarte aglomerată. Valurile sunt, în general, mari și intense în această zonă, iar apusurile sunt absolut incredibile, creând o imagine feerică atunci când culorile calde ale soarelui se reflectă ușor în mare. 

Plaja Porto Katsiki

Porto Katsiki, situată în apropierea plajei Egremni, este renumită pentru peisajele sale sălbatice și pentru locația greu accesibilă. Plaja a primit numele de Porto Katsiki (Portul Caprei) deoarece, în trecut, doar caprele puteau ajunge pe țărmul ei. Astăzi, aceasta a devenit una dintre cele mai cunoscute plaje din Grecia, fiind mereu pe listele cu locuri ce merită vizitate.

Acum există un drum asfaltat până la Porto Katsiki, însă ultimii 5 kilometri ai drumului sunt foarte înguști și, uneori, pot deveni destul de aglomerați, în special în timpul sezonului de vârf. În preajma plajei, există câteva locuri de parcare disponibile contra cost, însă poți parca mașina și la marginea drumului și apoi să îți continui călătoria pe jos. Accesul direct pe plajă se poate face coborând o scară lungă de lemn. Din păcate, nu există autobuze până la Porto Katsiki, dar poți merge cu barca din Nydri sau Vasiliki.

Atracția principală a acestei plaje sunt stâncile abrupte și peisajul sălbatic, dar farmecul acesteia este completat și de pietricelele de pe țărm și apa cristalină, de culoarea turcoazului. Valurile sunt destul de mari în această zonă, ideale pentru amatorii de aventură și de senzații tari.

Plaja Milos (Plaja Morilor de Vant)

Plaja Milos nu trebuie să lipsească de pe lista celor mai frumoase plaje din Lefkada. Aflată în zona de nord-vest a insulei, în apropierea satului Agios Nikitas, această zonă oferă o priveliște superbă într-un cadru natural unic. Accesul la plajă se face pe un traseu de 15 minute peste un deal, înconjurat de copaci.

Dacă vii cu mașina, o poți lăsa în parcarea din Agios Nikitas (care este gratuită) și apoi să cauți semnul de lemn care indică drumul către Plaja Milos, situat chiar înainte de port. Deși traseul este destul de abrupt, plimbarea nu este una extrem de dificilă, iar vederea asupra întregii plaje merită tot efortul. Lângă acest traseu există și o moară de vânt, de unde vine și numele acesteia. 

Dacă nu dorești să străbați această cale, există bărci în Agios Nikitas special destinate transportului de turiști. Odată ajuns pe plajă, vei fi cucerit de nisipul alb și fin și de apele cristaline albastre-verzi, ca de turcoaz. Totuși, va trebui să ai grijă. Fiind situată în vestul insulei, și Plaja Milos este înconjurată de stânci și valuri care pot fi periculoase.

Plaja Kathisma

Kathisma este o altă plajă superbă situată în apropierea satului Agios Nikitas, la doar 2 kilometri distanță. Drumul către aceasta este mult mai accesibil, fiind asfaltat în mare parte. La capătul drumului, există o parcare gratuită, iar de acolo îți poți continua fără probleme drumul până ajungi pe nisip. Întreaga zonă impresionează printr-un peisaj unic, iar Kathisma nu face excepție.

Plaja se întinde pe o suprafață foarte mare, fiind una dintre cele mai lungi de pe insulă, împreună cu Egremni. Nisipul fin și apa turcoaz sunt completate, pe fundal, de niște stânci uriașe, dând impresia că muntele se împreunează cu marea. Kathisma completează cu succes lista de plaje de pe coasta de vest perfecte atât pentru aventură, dar și pentru relaxare.

Plaja Kastro (Plaja Castel)

Dacă perspectiva unei plaje înconjurată de stânci și valuri mari este prea mult pentru tine, Plaja Kastro ar putea fi destinația ideală pentru vacanța ta liniștită. Aceasta se află în partea de nord-est a insulei, în imediata apropiere a orașului Lefkada, la aproximativ 2 minute de mers cu mașina. De asemenea, lângă plajă se găsește și un castel. 

Plaja este ușor accesibilă printr-un drum asfaltat, unde poți găsi și o parcare gratuită. Totuși, mulți localnici preferă să circule cu bicicletele. Există numeroase autobuze care pleacă din orașul Lefkada și ajung la plaja Kastro, dar poți parcurge drumul și pe jos, pentru a te bucura de peisaj. Odată ajuns pe plajă, te vei bucura de valurile calme și de nisipul fin, unde te poți relaxa și bucura de soare.

Plaja Afteli

O altă plajă de pe coasta estică ce merită vizitată este Afteli, la numai 7 kilometri distanță de golful Sivota. Poți ajunge aici cu mașina, conducând pe un drum îngust și șerpuit, la capătul căruia există și o parcare. Plaja Afteli este un colț idilic și retras, ce pare neatins de trecerea timpului. La această iluzie contribuie atât bărcile vechi ancorate deseori în port, cât și taverna tradițională din apropiere.

Afteli este plaja perfectă pentru o vacanță liniștită împreună cu copiii. Apa este calmă și puțin adâncă, iar culoarea ei superbă completează perfect acest peisaj romantic. De aceea, zona este perfectă pentru snorkeling. Adaugă și un covor fin de nisip, un șezlong confortabil unde să bei un cocktail delicios și un răsărit de soare zărit printre bărcile pescărești și astfel obții vacanța perfectă.

Plaja Agiofili

Agiofili este un loc izolat și exotic care merită cu desăvârșire să fie numită una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada. Aflată în apropierea orașului Vasiliki din sudul insulei, Agiofili se află într-un mic golf înconjurat de stânci înalte. Această zonă este mai greu accesibilă față de celelalte plaje, așa că vei putea ajunge acolo doar cu barca, pe care o poți lua din Vasiliki.

În afară de stâncile impunătoare din jur, plaja impresionează și prin culorile apei, care trec ușor de la turcoaz la un albastru închis. Zona este mai sălbatică, iar temperatura apei este mai scăzută, ceea ce a permis viețuitoarelor marine să se apropie mai mult de țărm. Așadar, aici este locul perfect unde poți face snorkeling. 

Agiofili este destinația perfectă pentru un peisaj superb, pe care nu îl vei uita niciodată. În zona de nord a plajei, există niște scări ușor de urcat care oferă acces pe stânci, pentru a obține o vedere panoramică asupra întregului golf.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada care merită vizitate în următoarea ta vacanță. Micuța insulă ionică este plină de peisaje superbe și sălbatice, încadrate de stânci abrupte, scăldate de apa cristalină a mării. Poți alege destinații care să îți satisfacă pofta de aventură sau stațiuni liniștite, unde să te poți relaxa în voie. Odată ce ai găsit oferta perfectă, poți începe să îți faci bagajele.