LefkadaLefkada este una dintre Insulele Ionice, fiind asezata pe coasta de vest a Greciei. Lefkada, insemnand “Alb”, si-a luat numele de la rocile albe caracteristice sudului insulei. Aceasta insula este foarte populara printre turistii din intreaga lume si, implicit, din Romania, fiind una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta de catre cei care doresc o vara exotica, cu plaje frumoase si nisip fin. Iar Lefkada are multe plaje frumoase, celebre in intreaga Grecie, Europa si chiar in toata lumea.

Plajele de pe aceasta insula sunt destul de variate. Cele de pe partea de vest a insulei sunt ideale pentru cei care pot inota foarte bine si sunt mai aventurosi, avand ape cu intrare in mare mai abrupta. Plajele din partea de est a insulei sunt mai potrivite pentru familiile cu copii mici, pentru cei care nu stiu sa inoate bine si, totodata, pentru persoanele in varsta, deoarece acestea au ape calme, fara valuri, sunt mai putin adanci si sunt destul de calde, acest lucru datorandu-se faptului ca aceasta parte a insulei este aproape de continent. Cu toate acestea, plajele din partea de vest a Lefkadei sunt mult mai spectaculoase in culori si ofera mai multe privelisti si peisaje uimitoare.

Daca doresti sa iti faci vacanta pe acest taram, iata un top al celor mai frumoase plaje din Lefkada:

Plaja Egremni (sau Eggremni)

Egremni este o plaja situata in sud-vestul Lefkadei, destul de aproape de Porto Katsiki si de satul Athani. Desi este mai putin cunoscuta decat Porto Katsiki, aceasta este considerata una dintre cele mai bune plaje din Grecia si din Europa, precum si una dintre cele mai frumoase si exotice plaje din intreaga lume.

Egremni este o plaja cu nisip alb si fin, are o intindere foarte mare de mai mult de 2,5 kilometri, fiind una dintre cele mai lungi plaje din Lefkada. Apa este extrem de clara si are culoarea turcoazului, insa este adanca imediat ce intri in ea. Valurile sunt deseori mari si intense in aceasta zona, astfel ca trebuie sa fii precaut, mai ales daca nu esti un bun inotator sau daca esti insotit de copii mici. Apusurile de soare sunt absolut incredibile aici, oferindu-ti o imagine feerica prin care culorile calde ale astrului se reflecta usor in mare.

Plaja Egremni, Lefkada

Plaja Porto Katsiki

Porto Katsiki este o plaja situata in partea de sud-vest a insulei Lefkada, aproape de satul Athani si destul de aproape de plaja Egremni. Traducerea din greaca in romana a denumirii de “Porto Katsiki” inseamna “Portul Caprei”. Plaja a primit acest nume cu ani in urma, cand doar o capra ar fi putut ajunge pe tarmul ei. Astazi, Porto Katsiki este una dintre cele mai cunoscute plaje din Grecia, fiind considerata in fiecare an una dintre cele mai frumoase plaje din Europa si, totodata, din intreaga lume.

Acum exista un drum asfaltat la Porto Katsiki, insa ultima sectiune de 5 kilometri a drumului este foarte ingusta si, uneori, aceasta devine destul de aglomerata, mai ales in timpul sezonului de varf de vacanta, adica in luna august. Aceasta plaja are si cateva locuri de parcare ce trebuie platite, insa, daca vii aici cu masina, poti, de asemenea, sa o parchezi la marginea drumului si sa iti continui drumul pe jos pana ajungi pe nisip. Exista si o scara larga ce coboara pana pe plaja, scara ce nu este greu accesibila pentru o persoana obisnuita. Din pacate, autobuzele primariei Lefkada nu ajung pana la aceasta plaja, existand insa barci disponibile din Nydri sau Vasiliki care transporta turisti direct la Porto Katsiki.

Porto Katsiki este o plaja mare, cu pietricele albe si cu apa cristalina de culoarea turcoazului. Desi pietricelele sunt destul de mari, acestea sunt destul de confortabile pentru piciorul unui om. Apa este, insa, adanca imediat ce intri in ea. De asemenea, valurile sunt deseori periculoase pentru inotatorii neexperimentati, astfel ca oamenii trebuie sa aiba mare grija cand se aventureaza in aceste ape.

Plaja Porto Katsiki

Plaja Milos (Plaja Morilor de Vant)

Plaja Milos este situata in zona de nord-vest a Lefkadei, fiind foarte aproape de satul Agios Nikitas. Daca decizi sa conduci pana acolo, poti sa iti lasi masina in parcarea din Agios Nikitas (care este gratuita) si sa cauti semnul de lemn pentru calea de la Agios Nikitas la Plaja Milos, care este chiar inainte de port. Pentru a ajunge la plaja trebuie sa faci o plimbare de 15 minute de-a lungul unui traseu peste un deal, printre copaci. Desi traseul este destul de abrupt, plimbarea nu este extrem de dificila, iar privelistea este absolut uimitoare, de sus putand observa intreaga plaja Milos. Langa acest traseu exista o moara de vant, de unde s-a preluat si numele plajei. Pentru cei care nu doresc sa strabata aceasta cale, exista si mici barci care ii pot transporta de la Agios Nikitas in timpul lunilor de vara. Daca nu ai sau nu doresti sa inchiriezi o masina, exista autobuze care pleaca din orasul Lefkada pana in Agios Nikitas.

Plaja Milos este definita de nisip alb si fin ce se intinde pe un domeniu destul de larg, precum si de ape cristaline albastre verzi, ca de turcoaz. Apa este, insa, la fel ca in celelalte plaje situate in vestul Lefkadei, destul de periculoasa pentru inotatorii nepriceputi.

Plaja Milos, Lefkada

Plaja Kathisma

Kathisma, care inseamna “loc” in limba greaca, este o plaja situata in regiunea de nord-vest a Lefkadei, in apropiere de satul Agios Nikitas (la o distanta de aproximativ 2 kilometri). Exista un drum asfaltat care duce pana la plaja si o parcare acolo unde se termina drumul, unde se poate lasa masina gratuit. Daca, insa, calatoresti prin Lefkada fara masina, ai putea sa iei autobuzul din orasul Lefkada pana in dreptul plajei Kathisma.

Kathisma este o plaja de nisip intinsa pe un domeniu foarte lung si lat, avand iesire la o apa turcoaz, cristalina, ce se loveste de niste stanci impresionante. Apa devine rapid adanca si poate fi destul de periculoasa pentru copiii mici sau pentru cei care nu stiu sa inoate foarte bine, mai ales atunci cand incep sa apara valurile mari.

Plaja Kastro (Plaja Castel)

Plaja Kastro este situata in partea de nord-est a insulei. Aceasta este destul de aproape de orasul Lefkada (la aproximativ 2 minute de mers cu masina) si poate fi gasita intre plaja Ammoglossa si plaja Gyra. Langa plaja Kastro se gaseste, de asemenea, un castel. Traseul catre plaja este usor accesibil printr-un drum asfaltat, existand acolo si o parcare gratuita, insa multi localnici prefera sa ajunga pe plaja Kastro cu bicicletele. Exista, insa, si autobuze care pleaca din orasul Lefkada si opresc la plaja Kastro. Cu toate acestea, turistii care vin pe aceasta insula prefera sa plece din oras pe plaja pe jos, deoarece nu le trebuie mai mult de 15 – 20 de minute pentru a parcurge acest drum.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.