Sursa foto: Alessandro Cristiano / Shutterstock.com

Roma a inspirat multe povesti, filme, idei si curente, ramanand, in continuare, fascinanta pentru toti cei care o descopera! Asemuita cu un muzeu in aer liber, capitala Italiei iti va castiga admiratia, ba mai mult, ai sansa sa-i descoperi magia fara sa fii nevoit sa platesti taxe de acces sau alte onorarii.

Iata ce poti vizita in mod gratuit:

Bazilica Sfantul Petru

Sursa foto: PitK / Shutterstock.com

Monumentala Piazza San Petro gazduieste Cetatea Vaticanului, obiectiv turistic de neratat daca ajungi la Roma.  Poti vizita gratuit Biserica Sfantul Petru, unde vei asista la un spectacol architectural fascinant si ti se va taia respiratia gratie dimensiunii colosale a acesteia. Este cea mai mare biserica crestina din lume, putand sa adaposteasca peste 60.000 de oameni.

Nu te lasa demoralizat de cozile de turisti de la intarea in biserica, intrucat multimile se disperseaza rapid!

Columna si Forul lui Traian

Sursa foto: Leonid Andronov / Shutterstock.com

Intre Piazza Venezia si Colosseum regasiti Columna lui Traian, o coloana de marmura cu reliefuri sculptate in forma de spirala, reproducand artistic scene din razboaiele dacilor cu romanii. Langa Columna, regasiti ruine din Forul lui Traian, candva cel mai grandios for imperial al Romei.

Acelasi traseu iti va scoate in cale si alte atractii turistice precum: Altare della Patria, Biserica Santa Maria di Loreto, Forul lui Augustus.

Fontana di Trevi

Sursa foto: Muzhik / Shutterstock.com

Monumentul intruchipeaza simboluri fascinante si ii infatiseaza pe Neptul, Zeul Marii, precum si Zeita Abundentei si Zeul  Sanatatii. Potrivit legendei locale, daca vrei sa revii in Roma, tot ce trebuie sa faci este sa arunci un banut in aceasta fantana.

De asemenea, daca vrei o experienta si mai surprinzatoare, viziteaza monumentul pe timp de seara, cand luminile se aprind, iar privelistea este fascinanta.

Panteonul

Sursa foto: S.Borisov / Shutterstock.com

La mica distanta de Fontana di Trevi, intalnesti Pantheonul, una dintre cele mai vechi cladiri ale lumii, al carei acoperis original inca se pastreaza intact. A servit drept templu pentru cele 7 zeitati  ale Romei Antice, apoi drept biserica, si adaposteste mormintele unor personalitati, precum: pictorul Rafaelo, Vittorio Emanuele al II-lea si Umberto I.

Piata Spania si Treptele Spaniole

Sursa foto: Jon Chica / Shutterstock.com

In centrul istoric al Romei regasesti aceste doua obiective extreme de populare in randul turistilor. Pentru o priveliste incantatoare de ansamblu, aventureaza-te si urca cele 138 de trepte, caci va merita cu certitudine efortul!

In Piata poti contempla asupra Fantanii Barcaccia, savurand un gelatto delicios sau o cafea proaspat macinata.