Sursa foto: Roberto Caucino/Shutterstock.com

Iarna este sezonul ideal pentru schi, snowboarding, patinaj ori pentru nemuritoarea sanie, care ne-a fericit tuturor copilaria. Desi partiile din Romania reprezinta o alternativa la indemana, tari precum Italia, Austria, Franta sau Germania iti ofera zone excelente pentru practicarea jocurilor zapezii.

Iata 4 destinatii presarate cu vai, piscuri, terenuri accidentate sau oaze de liniste si reculegere, perfecte pentru sporturile iernii:

Cortina d’Ampezzo, Italia

Sursa foto: Boerescu/Shutterstock.com

Cortina d’Ampezzo este una dintre cele mai apreciate statiuni din Italia, localizata intr-o zona montana care iti va taia rasuflarea. Generozitatea naturii a inzestrat locul cu formatiuni stancoase atipice si culmi inedite, iar, datorita acestora, statiunea este una dintre cele mai elegante din intreaga Europa.

Aici regasiti o multime de partii, destinate tuturor categoriilor de sport, la fel de numeroase fiind si activitatile adiacente, fapt ce garanteaza o experienta de vacanta care merita bifata.

Chamonix, Franta

Sursa foto: Petro Sala/Shutterstock.com

Sportul care a asezat Chamonix in topul statiunilor montane franceze nu a fost schiul, ci escaladarea. Totusi, cei mai inflacarati practicanti ai acestui sport recomanda statiunea pentru zapada sigura, pistele lungi, formatiunilor stancoase si altele care le hranesc spiritul de aventura.

Cele mai populare partii sunt: Le Brivent, La Flighre, Grands Montets, Les Houches ori Le Tour.

Kitzbühel, Austria

Sursa foto: Gevision/Shutterstock.com

Situat in regiunea Tirol, Austria,  Kitzbühel este un sat medieval, perfect pentru cei care si-au propus sesiuni prelungi de relaxare, dar si partide antrenante de schi. Aici regasiti unele dintre cele mai bune partii de schi din Alpi si, de asemenea, puteti vizita oricand partiile din satele invecinate, caci statiunea este conectata la partie cu ajutorul unei gondole.

Admirata pentru arhitectura casutelor austriece si pentru conservarea spiritului local, statiunea o sa va castige admiratia pentru totdeauna.

Krkonos, Cehia

Sursa foto: Kojin/Shutterstock.com

Cea mai populara zona de schi in Boemia, Krkonos ofera conditii excelente pentru practicarea acestui sport, depasind asteptarile chiar si celor mai exigenti schiori sau snowboarderi. Statiunea ofera patru telecabine, precum si 28 teleschiuri și 26,6 km de pârtii de schi.

Cele mai cautate domenii sunt: Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Harrachov si Rokytnice nad Jizerou.