hohenzollern-foto-er_09

*Sursa foto: ER_09 / Shutterstock.com

In Romania avem multe obiective turistice care merita sa fie vizitate, printre care si 3 castele care se afla mai mereu in diferite topuri privind cele mai frumoase castele din lume. Castelul Peles, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor sunt adevarate carti de vizita in strainatate pentru tara noastra, dar stiati ca intr-un recent top privind cele mai frumoase castele pe timp de iarna a aparut o alta cetate din Romania? Va lasam sa descoperiti despre care este vorba in articolul de mai jos.

1. Castelul Neuschwanstein, Bavaria – Germania

neuschwanstein-foto-yuriy-biryukov

*Sursa foto: Yuriy Biryukov / Shutterstock.com

Construit initial ca un refugiu pentru odihna de catre regele Ludwig II, Neuschwanstein este astazi unul dintre cele mai populare castele din Europa iar acest lucru este usor de inteles de ce: castelul se afla construit pe o stanca, privelistea fiind uimitoare.

2. Palatul tarului Alexei Mikhailovich, Parcul Kolomenskoye – Moscovaalexei-mikhailovich-palace-foto-nymph_i

*Sursa foto: Nymph_i / Shutterstock.com

Palatul a fost construit in anii 1660 ca o serie de camere si coridoare interconectate, dar constructia din lemn a fost demolata ulterior din cauza conditii subrede. Totusi, in anul 2010, guvernul rus a hotarat sa reconstruiasca palatul in apropierea locatiei originale, iar astazi este o destinatie populara printre turistii dornici sa afle mai multe informatii despre viata tarului.

3. Castelul Matsumoto, Matsumoto – Japonia

matsumoto-foto-tanwa-kankang

*Sursa foto: Tanwa Kankang / Shutterstock.com

Castelul Matsumoto este construit pe o suprafata plana, acest lucru fiind neobisnuit deoarece majoritatea castelelor din Japonia au fost ridicate in zone deluroase sau chiar de munte. Cel mai bun anotimp pentru o vizita la acest castel este primavara, atunci cand infloresc ciresii, dar nu ar trebui evitata o vizita nici iarna.

4. Castelul Hohenzollern, Hohenzollern – Germaniahohenzollern-foto-er_09

*Sursa foto: ER_09 / Shutterstock.com

Cu ale sale turnuri si fortificatii, castelul este considerat o relicva a arhitecturii militare din secolul al XIX-lea.

5. Castelul Hradcany, Praga – Cehiapraga

*Sursa foto: www.cntraveler.com

Castelul Hradcany sau Castelul din Praga cum mai este cunoscut, este unul dintre cele mai mari din lume si dateaza din secolul al IX-lea. Este alcatuit din mai multe palate, cladiri bisericesti si gradini, suprafata totala fiind de aproape 70.000 de metri patrati.

6. Castelul Blair, Perthschire – Scotiablair

*Sursa foto: www.cntraveler.com

Castelul dateaza din anii 1260, iar aceasta mosie i-a apartinut candva clanului Murray, fiind amplasata in Scottish Highlands.

7. Castelul Gamlehaugen, Bergen – Norvegiagamlehaugen

*Sursa foto: www.cntraveler.com

Resedinta a familiei regale inca din anul 1927, aceasta constructie este un amestec de cetate si castel, fiind inconjurata de un peisaj de vis.

8. Castelul Uchisar, Nevsehir – Turcia

uchisar-foto-nejdet-duzen

*Sursa foto: Nejdet Duzen / Shutterstock.com

Situat in cel mai inalt punct din Cappadocia, castelul Uchisar ofera o panorama surprinzatoare a zonei. Unicitatea acestui castel o reprezinta camerele, scarile si tunelele; acestea fiind sculptate in stanca.

9. Castelul Inuyama, Inuyama – Japoniainuyama-foto-peera_stockfoto

*Sursa foto: Peera_stockfoto / Shutterstock.com

Construit in anul 1537, Inuyama este unul dintre cele 12 castele originale construite inainte de perioada Edo care se afla inca in existenta. Castelul este considerat a fi cel mai vechi din Japonia.

10. Cetatea Rasnov, Rasnov – Romaniarasnov-foto-cristian-balate

*Sursa foto: Cristian Balate / Shutterstock.com

Cetatea Rasnov este situata la 200 de metri deasupra orasului cu acelasi nume. Servind ca cetate inca din anul 1331, Rasnovul nu a fost construit doar in scopuri militare, cetatea cuprinzand initial o capela, o scoala (aceasta este cladirea care s-a pastrat cel mai bine de-a lungul timpului), fiind conceputa ca un loc de refugiu pentru perioade lungi de timp.

Sursa articol: www.cntraveler.com