Dubai (2)Dubai este un loc minunat pe care sa il alegi ca destinatie de vacanta. Fie ca mergi acolo pentru a te bucura de vremea perfecta, de cumparaturi in cel mai mare mall din lume sau pentru a face diferite activitati excentrice care nu pot fi facute in Romania, exista o mare varietate de atractii atunci cand vine vorba de Dubai.

Mai mult decat atat, Dubai este unul dintre cele mai prietenoase si mai putin stricte locuri de vizitat in Orientul Mijlociu. Desi este o tara musulmana, intr-o anumita masura unele dintre normele si reglementarile pentru vizitatori sunt destul de permisive in comparatie cu multe alte locuri din aceasta parte a lumii. Cu toate acestea, trebuie sa fii atent sa nu superi localnicii sau sa nu le incalci accidental legea, pentru a nu intra in diferite necazuri.

Fie ca esti turist sau te-ai mutat recent in Dubai, trebuie neaparat sa iti planifici un traseu de vizitare a principalelor obiective turistice din acest oras fabulos, pentru a intelege de ce Dubaiul este denumit “Orasul Recordurilor si al Opulentei”.

Iata care sunt principalele 7 atractii turistice din Dubai pe care sa le vizitezi:

  1. Burj Khalifa

Burj Khalifa este cel mai inalt turn din lume, o adevarata capodopera a ingineriei, pe care o poti intelege si admira cel mai bine doar facand o mica “excursie” pana in partea de sus a cladirii, in cea mai mare platforma de observatie din intreaga lume.

Punctul culminant al oricarei experiente Burj Khalifa este aceasta platforma de observatie situata in partea de sus a turnului, mai exact la nivelul 124.

Calatoria incepe din nivelul inferior al Mall-ului Dubai. De-a lungul acestei experiente, vizitatorii sunt distrati de o prezentare multimedia a istoriei exotice a Dubaiului, in care Burj Khalifa se afla in centrul atentiei.

Daca iti propui sa vizitezi aceasta minune arhitecturala, este recomandat sa iti cumperi bilete online din timp, pentru a obtine o programare buna si chiar o reducere de pret.Burj Khalifa, Dubai

  1. Burj Al Arab

Burj Al Arab (Turnul Arabilor) a fost pana de curand singurul hotel de 7 stele din lume si este conceput sa semene cu o ambarcatiune tipic araba, ce domina orizontul Dubaiului. Aceasta cladire are o inaltime de 321 metri, fiind al patrulea cel mai inalt hotel din intreaga lume.

Burj Al Arab este cu adevarat unul dintre simbolurile cele mai reprezentative din Dubai, fiind o cladire maiestoasa ce nu ar trebui sa lipseasca din itinerariul niciunui turist care isi planifica o excursie in Emiratele Arabe Unite.

Hotelul este superb din orice punct ar fi privit, cu toate acestea, cele mai bune fotografii ale acestuia se pot obtine de pe plaja publica de langa el.

Burj Al Arab este una dintre structurile cele mai fotografiate din lume si a fost votat in mod constant ca fiind cel mai luxos hotel din lume. Pe timp de noapte, cladirea este iluminata intr-un mod impresionant, imaginea acesteia fiind realmente formidabila.Dubai (1)

  1. Dubai Aquarium

Una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Acvariul Dubai gazduieste 33.000 de specii marine intr-un rezervor imens suspendat la parterul Mall-ului Dubai. Daca ajungi in aceasta zona, este recomandat sa participi si la Zoo Underwater si, de asemenea, sa te plimbi prin tunelurile acvariului.

Exista o multitudine de activitati distractive si interesante pe care le poti face in Dubai Aquarium, cele mai populare fiind plimbarile cu barca, scufundarile printre rechini si custile de snorkeling. Conform informatiilor de pe site-ul oficial al Mall-ului Dubai, acest spectaculos acvariu gazduieste in jur de 400 de rechini cu cea mai mare colectie de rechini tigru, crocodili, pinguini, pesti pirahna, vidre, crabi, calcani si multe alte specii marine, intregul acvariu avand o capacitate de 10 milioane de litri de apa.

  1. Fantana Dubai

La baza celui mai inalt turn din lume se gaseste una dintre cele mai uimitoare fantani de pe planeta. Este vorba despre Fantana Dubai, care este, de fapt, cea mai mare fantana “dansatoare” din intreaga lume.

Amplasata pe Lacul Burj Khalifa cu o suprafata de 30 de acri, fantana isi propulseaza jeturile de apa pana la 150 de metri inaltime, distanta echivalenta cu inaltimea unei cladiri de 50 de etaje. Fantana Dubai are o lungime de 275 de metri, avand cinci cercuri de diferite dimensiuni si doua arcuri centrale. Constructia este proiectata de Wet Design California, aceeasi firma care a creat celebra Fantana Bellagio din Las Vegas.

Peste 6600 de super-lumini si 25 de proiectoare de culori creeaza un spectru vizual cu mai bine de 1000 de atractii abstracte. Fasciculele de lumini stralucitoare ale fantanii sunt vizibile de la 20 de mile departare, putand fi observate chiar si din spatiu, devenind astfel cel mai stralucitor loc din Orientul Mijlociu si, posibil, din intreaga lume.Dubai

  1. Dubai Mall

Dubai Mall este cel mai mare mall din lume si ofera accesul catre Burj Khalifa si Dubai Aquarium. Aici turistii au parte nu numai de magazine cu fel si fel de articole vestimentare, cosmetice, de uz casnic, etc., dar si de un patinoar, un complex cinematografic si de o zona imensa de jocuri de noroc. Food Court-ul pare interminabil si gazduieste aproape intotdeauna evenimente speciale, cum ar fi evenimente muzicale si de moda. Cele mai faimoase evenimente sunt Dubai Festival Shopping, care se tine anual in ianuarie si februarie, si Dubai Summer Surprises Festival, care, la randul sau, are loc in fiecare an, in iulie si august.Dubai (3)

  1. Bastakia (Vechiul Dubai)

Cartierul Bastakia a fost construit in secolul al XIX-lea pentru a gazdui mai mult negustori persani bogati care se ocupau, in principal, de perle si textile, si care au fost ademeniti de Dubai datorita comertului fara taxe si accesului la Dubai Creek. Bastakia ocupa partea de est a Bur Dubai si este cunoscut datorita cladirilor sale din calcar, cu ziduri acoperite cu turnuri de vant, care s-au pastrat excelent de-a lungul timpului.

Turnurile de vant erau o forma timpurie de a raci aerul, functionand prin captivarea vantului in turnurile canalizate jos, in case. Comerciantii persani au luat acest element arhitectural (des intalnit in casele de coasta iraniene) probabil din tara lor de origine.

Captusite cu arhitectura araba distincta, strazile inguste din Bastakia te infunda in istoria fascinanta a Dubaiului. In interiorul cartierului vei gasi Caleria Majlis cu colectia sa de ceramica araba traditionala si de mobilier, si Galeria XVA, in care este expusa o colectie de arta contemporana (situata intr-una dintre cladirile istorie).

  1. Plaja Jumeirah

Aceasta intindere de nisip alb si fin este plaja cea mai populara in randul turistilor care vin in Emiratele Arabe Unite. Hotelurile luxoase stau insirate de-a lungul plajei, infrumusetand si mai mult aspectul acestui loc relaxant. Plaja Jumeirah dispune de facilitati excelente, cu o multime de sezlonguri, restaurante si baze sportive cu ski jet, snorkeling, yachting, etc.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.