Langkawi 1

*Sursa foto: Elena Ermakova/Shutterstock

Langkawi este un lant de insule in Malaysia si este considerat unul dintre destinatiile de top din Oceanul Indian. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Asia si o destinatie populara pentru iubitorii de aventura si natura virgina. Turismul este principala sursa de venit a acestui arhipelag si, desi acesta are dimensiuni destul de mici, are o sumedenie de locuri frumoase si activitati interesante pe care le ofera vizitatorilor sai.


Afla mai multe detalii despre vacantele Dertour de la un expert, la numarul de telefon 031.428.73.21


Activitatile cele mai populare la care pot lua parte turistii care vin sa descopere insula Langkawi sunt snorkelingul, plimbarile lungi prin natura, vizitarea celor sapte cascade si plimbarea cu telecabina. La toate aceste actiuni pot participa si copiii, asadar, daca ai o familie numeroasa, nu ezita sa impartasesti aceste bucurii cu cei dragi.

Pentru iubitorii de natura, exista tururile de mangrove, care se realizeaza cu ajutorul caiacului, aceasta fiind, in mod sigur, o experienta uimitoare pe care nu o vei uita prea curand. Trekking-ul in parcurile nationale este o alta optiune de a-ti umple timpul in mod interesant in excursia ta in Langkawi.

Cei care iubesc aventura vor putea sa se bucure de tirolianele care merg din copac in copac, obtinand astfel o experienta unica si plina de adrenalina. In plus, exista o multime de locuri in care se pot face scufundari in jurul insulei, explorand intr-un mod aventuros viata maritima a acestei zone.

Evident, nu ai cum sa faci o excursie in Langkawi fara a-i vizita cele mai frumoase plaje. Iata care sunt cele mai bune 3 plaje din acest arhipelag:

Pantai CenangLangkawi 2

*Sursa foto: Joe Ravi/Shutterstock

Semnul distinctiv al unei plaje bune este nisipul sau alb si fin, care nu se lipeste de talpi. Pantai Cenang are aceasta calitate. Aceasta portiune de 2 kilometri de plaja de nisip alb este decorata cu palmieri inalti si cocotieri ce isi leagana fructele in mod elegant si exotic.

Pantai Cenang este, probabil, cea mai populara plaja din Langkawi, oferind turistilor o experienta de neuitat, cu vreme perfecta, posibilitati bune de shopping si viata de noapte vibranta. Aici vei gasi Underworld Water Langkawi, unde cu o taxa mica de intrare vei avea ocazia de a vedea mii de specii marine, pesti multicolori si, desigur, corali. Acest loc superb se deschide zilnic, intre orele 10:00 si 18:00.

Pantai Kok

Vrei sa te desprinzi de aglomeratia enervanta din Langkawi? Pe partea de vest a acestui arhipelag, vei gasi o plaja relativ izolata, care este cunoscuta sub numele de Pantai Kok. Desigur, nu este la fel de frumoasa precum Pantai Cenang, din cauza unei vegetatii ce creste in unele parti ale plajei, dar are ceva diferit de oferit. Adesea se spune ca Pantai Kok este locul cel mai relaxant din Langkawi, oferind intimitate, liniste, verdeata luxurianta si un peisaj deluros frumos acoperit de copaci. Poti savura flora si fauna de aici in timp ce te relaxezi.

Tanjung RhuLangkwai 3

*Sursa foto: Pe3k/Shutterstock

“Tanjung” inseamna “pelerina” in limba locala. Situata pe varful de nord al arhipelagului Langkawi, plaja Tanjung Rhu este cunoscuta pentru abundenta de copaci Casuarina. Denumita, de asemenea, plaja Casuarina, Tanjung Rhu este adapostita de golf, formand un loc minunat de relaxare, cu ape calde si linistite, ideale pentru inot si sporturi maritime. Marginita de pesteri calcaroase si de insule nelocuite, plaja Tanjung Rhu este pitoreasca si netulburata de prea multi curiosi, oferind o experienta de neegalat turistilor care doresc o vacanta linistita la tarmul Oceanului Indian.

Iata ce lucruri trebuie sa faci intr-o vacanta in insula Langkawi:

Fa o calatorie cu telecabina Langkawi!

Daca doresti sa simti fiorul de a fi ridicat in aer direct dintr-un munte mistic, incearca o plimbare cu telecabina Langkawi.

Declarat a fi intruchiparea unui gigant numit Mat Cincang, acest varf de munte va fi destinatia finala in calatoria spectaculoasa cu celebra telecabina usor infricosatoare, dar foarte distractiva, ce iti ofera o vedere formidabila a insulei.

Coada la accesul in telecabina ar putea fi lunga in timpul vacantelor scolare (noiembrie-decembrie), dar aceasta experienta merita, cu siguranta, ceva timp de asteptare pentru a o putea trai pe deplin. In plus, in timpul acestei calatorii fulminante, vei putea admira cele 7 puturi-cascade, celebre pentru privelistea spectaculoasa pe care o ofera. Daca ai curaj si energie pentru a urca scarile abrupte, ai putea sa inoti intr-una dintre aceste fantani. Se spune ca in cele 7 puturi-cascade obisnuiau sa inoate zeitele inainte ca aceasta zona sa fie descoperita de oameni.

Mergi intr-o croaziera de-a lungul Parcului Natural Kilim!

In functie de pachetul pe care il alegi, in aceasta croaziera in jurul Parcului Killim vei putea vizita cateva pesteri (una fiind folosita de catre pirati pentru a-si ascunde comorile), poti face plimbari pe jos pe aleile imprejmuite de copacii de mangrove si, de asemenea, poti vizita rocile negre de calcar vechi de milioane de ani, care se gasesc in jurul raului Kilim.

Nu trebuie decat sa te imbarci intr-un vas de croaziera la debarcaderul Kilim si sa te bucuri de frumoasa calatorie ce va dura aproximativ o ora.

Observa fauna din Parcul Pasarilor!

Daca vii in excursie in Langkawi alaturi de cei mici, nu uita sa vizitezi Parcul Pasarilor. Copiii tai se vor bucura de faptul ca vor putea hrani pasarile colorate din propriile palme, vor putea mangaia capre si, de ce nu, sa ia in brate cativa iepurasi in habitatul lor salbatic.

Parcul este folosit nu numai pentru a gazdui pasari, dar si pentru a ingriji cateva reptile si mamifere cu care ai ocazia de a intra in contact direct.

Dupa ce obosesti sa faci fotografii alaturi de aceste animalute, nu uita sa faci o poza si cu pitonii domestici inainte de a pleca spre urmatoarea atractie turistica.

Inoata printre pesti la Pulau Payar!

Daca vrei sa vezi cum arata coralii din Asia de Sud, du-te la Pulau Payar! Aici, vei putea sa faci snorkeling in jurul coralilor colorati in timp ce vei simti pestisorii cum isi fac drum in jurul tau. Aglomeratia din acest loc ar putea fi destul de mare, deoarece cei mai multi oameni tind sa inoate aproape de plaja. Daca esti un bun inotator, nu ezita sa explorezi zona mai adanc, in liniste si departe de multime.

Daca esti norocos, vei putea observa chiar si rechini mici care isi cauta hrana printre corali.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita. Mai multe detalii in urmatorul link: http://www.dertour.ro/