*Sursa foto: thipjang / Shutterstock.com

Pe langa destinatiile populare la care cu totii ajungem mai devreme sau mai tarziu, exista cateva locatii din aceasta lume care desi sunt extrem de spectaculoase si foarte populare in randul pasionatilor de calatorii, nu sunt deschise pentru publicul larg. Acestea au accesul restrictionat din varii motive: fie sunt protejate de lege, fie gazduiesc informatii importante, fie sunt mult prea periculoase. Chiar daca sansele sa ajungem intr-unul dintre urmatoarele locuri sunt aproape de 0, ne satisfacem curiozitatea cu cateva informatii ce au stransa legatura cu ele. Iata care sunt cele mai spectaculoase destinatii din lume ce nu pot fi vizitate.

1. Insula Serpilor din Brazilia

Desi teama de serpi este aproape la fel de comuna ca frica de inaltimi sau cea de intuneric, acest lucru nu impiedica exploratorii experimentati sa viseze la o vizita in Insula Serpilor. Suprafata de 43 de hectare localizata la aproximativ 20 de mile de tarmul orasului Sao Paolo gazduieste unele dintre cele mai periculoase specii de serpi. Cele peste 4000 de exemplare de serpi pe insula au determinat autoritatile braziliene sa interzica accesul vizitatorilor, exceptie facand numai cercetatorii trimisi anual in zona pentru noi probe.

2. Insula North Sentinel

Ne indreptam atentia catre o alta insula care, la fel ca cea anterioara, este inaccesibila datorita locuitorilor sai. Daca in cazul precedent, “locuitorii” erau reprezentati de miile de serpi ce se plimba in voie pe intreaga suprafata a insulei, North Sentinel este aproape imposibil de vizitat datorita unui trib ce a refuzat contactul cu civilizatia. Sentinelese este o comunitate mica ce traieste dupa reguli proprii si nu accepta niciun om ce provine din exterior pe teritoriul in care locuiesc ei. In anii anteriori au fost reportate cateva cazuri in care cei ce au intrat in contact cu localnicii insulei au fost atacati sau omorati.

3. Pesterile Lascaux din Franta

Pesterile Lascaux reprezinta una dintre cele mai importante dovezi ale existentei omului inca din cele mai vechi timpuri. Desenele de pe peretii pesterilor dateaza de peste 17.000 de ani si intruchipeaza animalele care ar fi trait pe vremea aceea. Datorita importantei acestor lucrari din 2008 accesul pentru publicul larg a fost restrictionat, in interior avand acces numai un numar restrans de oameni de stiinta care studiaza zona.

4. Arhivele secrete ale Vaticanului

Ascunse in inima Vaticanului, arhivele secrete cuprind numeroase documente, date personale, scrisori de corespondenta intre Papa si diverse personalitati importante, carti si multe altele. Cele peste 35.000 de obiecte includ scrisori de la Michelangelo, cererea de anulare a casatoriei trimisa de Regele Henry al VIII-lea si o scrisoare a Reginei Mary din perioada in care isi astepta pedeapsa. Accesul la aceste documente este permis doar unui numar foarte mic de oameni, atent selectati, ce se ocupa cu aranjarea, pazirea si conditionarea documentelor.

5. Statia de metrou Aldwych

In vreme ce in alte orase statiile de metrou au intrat in circuitul tururilor ghidate si reprezinta unele dintre cele mai cautate atractii turistice, in Londra se gaseste o statie de metrou cu un trecut extrem de interesant care dupa ce a fost abandonata a sfarsit prin a fi inchisa pentru publicul larg. Statia de metrou Aldwych a servit drept adapost pentru locuitorii Londrei in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial si depozit pentru operele de arta. A continuat sa functioneze pana prin anul 1994, insa dupa aceea a fost data uitarii si lasata in voia sortii.


Chiar daca nu poti vizita niciunul dintre aceste locuri spectaculoase, expertii Dertour iti stau la dispozitie pentru orice idee de vacanta ai avea. Daca vrei sa vizitezi un loc inedit si ai nevoie de ajutor din partea noastra, ne poti contacta la numarul de telefon 031.438.73.21