Anotimpul rece are farmecul lui, insa pentru iubitorii de vara, de apusuri calduroase si briza fierbinte am cautat destinatiile europene cu soare, unde se pot refugia in sezonul de iarna.

Sperăm ca topul destinațiilor calde să te convingă să-ți programezi o vacanță în sezonul rece:

1. Larnaca, Cipru

*Sursa foto: Yulia Avanessova/Shutterstock.com

Larnaca este un taram scaldat de razele soarelui chiar si in anotimpul rece. Desi spiritul festiv este imprimat prin decoruri, regasindu-l chiar si pe Mos Craciun zambindu-le turistilor, temperaturile insorite de pe malul marii nu scad in aceasta perioada sub 23 de grade Celsius.

Temerarii pot incerca apa marii, iar cei mai putin cutezatori au la dispozitie piscinele incalzite ale hotelurilor. Desi nu este sezon, barurile si discotecile din Larnaca pun la dispozitie programe speciale, iar agentiile atrag turistii prin excursii pe insula sau degustari de vinuri ori preparate culinare autohtone.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Larnaca, Cipru!

2. Madeira, Portugalia

*Sursa foto: Anilah/Shutterstock.com

Insula Florilor este destinatia ideala daca iubesti temperaturile calduroase si beneficiile naturii din arhipeleagul bananierilor, lamailor si al portocalilor. Pe langa relaxarea binemeritata strabatand insula, puteti vizita gradina botanica din Funchal, capitala, care abunda in plante tropicale.

Situata acolo unde Oceanul imbratiseaza muntele, insula Madeira este cadrul unei vacante perfecte, chiar si in perioada in care capriciile iernii cu greu pot fi evitate.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Madeira, Portugalia!

3.  Malta  

*Sursa foto: Elina Manninen/Shutterstock.com

In perioada rece, temperaturile depasesc 17 grade Celsius, Malta fiind binecuvantata cu o clima numai buna pentru incursiuni in cultura locala. Profita de o perioada neaglomerata, caci cozile la obiectivele turistice sunt infime, strazile sunt perfecte pentru sesiuni foto, plajele te indeamna la contemplat, rezervandu-ti deci putin timp pentru tine si persoana draga.

Mai mult, transforma-ti vacanta intr-o experienta culturala de nepretuit, caci atat de bogata in atractii turistice este Malta, incat ai nevoie de cel putin o saptamana pentru a-i cunoaste strazile, plajele, forturile, castelele, gradinile si bisericile.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Malta!

4.  Nisa  

*Sursa foto: LiliGraphie/Shutterstock.com

Shopping-ul, viata de noapte, atractiile turistice, plajele au plasat Nisa in topul preferintelor turistice. Ba mai mult, sezonul de iarna nu-i stirbeste nicidecum din grandoare, caci ramane o destinatie practicabila in toate anotimpurile. Desi maximele sunt de 9-10 grade Celsius, clima mediteraneana confera temperaturi blande, numai bune pentru plimbare.

Monumente emblematice, fantani, gradini, palmieri toaletati, golfuri si poduri dau conturul unui taram in care orice colt de strada va fi o incantare vizuala.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Nisa, Franta!