Anotimpul rece are farmecul lui, insa pentru iubitorii de vara, de apusuri calduroase si briza fierbinte am cautat destinatiile europene cu soare, unde se pot refugia in sezonul de iarna. 

1. Larnaca, Cipru

Larnaca este un taram scaldat de razele soarelui chiar si in anotimpul rece. Desi spiritul festiv este imprimat prin decoruri, regasindu-l chiar si pe Mos Craciun zambindu-le turistilor, temperaturile insorite de pe malul marii nu scad in aceasta perioada sub 23 de grade Celsius.

Temerarii pot incerca apa marii, iar cei mai putin cutezatori au la dispozitie piscinele incalzite ale hotelurilor. Desi nu este sezon, barurile si discotecile din Larnaca pun la dispozitie programe speciale, iar agentiile atrag turistii prin excursii pe insula sau degustari de vinuri ori preparate culinare autohtone.

*Sursa foto: Yulia Avanessova/Shutterstock.com

2. Madeira, Portugalia

Insula Florilor este destinatia ideala daca iubesti temperaturile calduroase si beneficiile naturii din arhipeleagul bananierilor, lamailor si al portocalilor. Pe langa relaxarea binemeritata strabatand insula, puteti vizita gradina botanica din Funchal, capitala, care abunda in plante tropicale.

Situata acolo unde Oceanul imbratiseaza muntele, insula Madeira este cadrul unei vacante perfecte, chiar si in perioada in care capriciile iernii cu greu pot fi evitate.

*Sursa foto: Anilah/Shutterstock.com

3.  Malta  

In perioada rece, temperaturile depasesc 17 grade Celsius, Malta fiind binecuvantata cu o clima numai buna pentru incursiuni in cultura locala. Profita de o perioada neaglomerata, caci cozile la obiectivele turistice sunt infime, strazile sunt perfecte pentru sesiuni foto, plajele te indeamna la contemplat, rezervandu-ti deci putin timp pentru tine si persoana draga.

Mai mult, transforma-ti vacanta intr-o experienta culturala de nepretuit, caci atat de bogata in atractii turistice este Malta, incat ai nevoie de cel putin o saptamana pentru a-i cunoaste strazile, plajele, forturile, castelele, gradinile si bisericile.

*Sursa foto: Elina Manninen/Shutterstock.com

4.  Nisa  

Shopping-ul, viata de noapte, atractiile turistice, plajele au plasat Nisa in topul preferintelor turistice. Ba mai mult, sezonul de iarna nu-i stirbeste nicidecum din grandoare, caci ramane o destinatie practicabila in toate anotimpurile. Desi maximele sunt de 9-10 grade Celsius, clima mediteraneana confera temperaturi blande, numai bune pentru plimbare.

Monumente emblematice, fantani, gradini, palmieri toaletati, golfuri si poduri dau conturul unui taram in care orice colt de strada va fi o incantare vizuala.

*Sursa foto: LiliGraphie/Shutterstock.com

Descopera toate ofertele disponibile pe: http://www.dertour.ro/