Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Roma

Fontana di Trevi: Informații despre fântâna dorințelor din Roma

Fontana Di Trevi, Roma, Italia

Fontana Di Trevi, Roma, Italia

Printre numeroasele atracții turistice pe care le poți vizita în Roma se află și celebra Fontana di Trevi.

Aflată la intersecția a trei drumuri, fapt care a influențat denumirea acestui monument, cu o înălțime de 26 m și cu o lățime de 20 m, această fântână construită în stil baroc este cea mai mare și mai cunoscută din oraș.

Considerată una dintre cele mai faimoase fântâni din întreaga lume, Fontana di Trevi marchează punctul terminal al unuia dintre cele mai vechi apeducte care au furnizat apă în Roma, Acqua Vergine. Citeste in continuare »

Colosseum: Legenda și curiozități despre monumentul din Roma

Colosseum, Roma, Italia

Colosseum, Roma, Italia

Colosseum-ul este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, fiind un monument vizitat de mii de turiști în fiecare zi și care este recunoscut pentru multitudinea de mituri și legende pe care le ascunde.

Denumirea sa reală este cea de Amfiteatrul Flavian, acest monument fiind construit la cererea împăratului Vespasian și ulterior inaugurat de succesorul său Titus, ambii făcând parte din dinastia Flavi.

Citeste in continuare »

5 biserici pe care trebuie să le vizitezi când ajungi la Roma

Sursa foto: Lukas Uher/Shutterstock.com

Există în jur de 900 de biserici în Roma, dar cine are atâta timp pentru a le vizita pe toate? Foarte multe dintre ele sunt extrem de interesante și găzduiesc lucrări de artă importante, astfel că e destul de dificil să decizi asupra cărora să-ți concentrezi mai mult atenția într-o vacanță de doar câteva zile în capitala Italiei.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour