Desi istoria Romaniei nu a fost dintotdeauna atat de idilica si pasnica, precum sunt muntii, campiile si apele sale, tara s-a remarcat mereu prin caldura sufleteasca a locuitorilor sai si nu numai. Traditiile strabune regasite inca in diferite activitati culturale, sarbatori sau obiceiuri, plaseaza Romania intr-un tablou al unei tari ce ascunde comori vii, ce merita a fi descoperite si apreciate peste hotare.
Inca din cele mai vechi timpuri, curiozitatea si priceperea locuitorilor acestei tari, a dus catre descoperiri importante in domeniul arhitectural, stiintific, artistic si, nu in ultimul rand, gastronimic.

Ultimul domeniu, a fost conturat de-a lungul anilor prin intersectarea mai multor influente ale popoarelor cu care Romania a intrat in contact. Relieful variat al tarii, a reprezentat de asemenea un factor important in dezvoltarea gastronomiei, bucurandu-ne astfel de o gama variata de produse ce au servit in folosul celor mai creativi dintre noi, ce au transformat simpla pregatire a mesei, in arta. Bucataria romaneasca a primit influente balcanice, italienesti, turcesti sau sarbesti, lucru definitoriu in crearea gusturile aromate ale mancarurilor traditionale de astazi, recunoscute pentru savoarea lor, dincolo de granitele tarii.

Unul dintre orasele, ce se bucura de o varietate a preparatelor traditionale romanesti, pe langa cele internationale, este Bucuresti. Capitala Europeana, acest „Mic Paris” al tarii, gazduieste o paleta diversificata de restaurante, bucurandu-se de avantajul intercultural prezent. Aproape imposibil pentru turistii bine documentati ce ajung in Romania, sa nu fie tentati sa guste traditionala mamaliga, sarmalele sau specialitatea casei- ciolanul romanesc de porc, servit impreuna cu cu varza calita si mamaliguta.

Un restaurant in Bucuresti, ce pastreaza retetele si modurile de preparare a mancarurilor, in forma lor traditionala este „Caru’ cu bere”. Cladire emblematica, cu o istorie de peste 130 de ani, localul este si in prezent un simbol pentru centrul istoric al orasului. Restaurant situat in centrul vechi al Bucurestiului, localul reprezinta un loc primitor, deschis intalnirilor, atat pentru locuitorii capitalei dar si pentru miile de turisti ce ii trec anual pragul. Arhitectura cladirii, construita intr-un stil neogotic, impresioneaza prin vitraliile interioare vii, lambriurile sculptate si mozaicurile colorate. Caru’ cu bere este locul unde, pe langa calatoria in timp in care pornesti inca de la intrarea in local, poti degusta retete unice, originale, ce dateaza din anul 1879.

Pasiunea pentru mancarurile traditionale, a adunat la Caru’ cu bere retete din intreaga tara, retete ce pastreaza in intregime ingrediente si modalitati de preparare ca odinioara. Mancarea atent preparata, este usor de combinat cu orice tip de bere, caci asa cum ii este si numele, restaurantul este in esenta, si o berarie.

Ca doriti sa savurati un pahar rece cu bere sau sa va infruptati din platourile imbelsugate, „Caru’ cu bere” este locul potrivit. Iar daca nu credeti pe cuvant, mai bine hai sa faceti o vizita, sa va convingeti singuri. Exista doar un loc unde istoria apusa a orasului Bucuresti si bucataria traditionala se pastreaza cu atenta grija si pasiune, si acela este la restaurantul „Caru’ cu bere”.