ski

Sporturile de iarna sunt pasiunea ta si ai asteptat vacanta ca sa testezi zapada? Noi venim in ajutorul tau si iti prezentam toate echipamentele necesare practicarii sportului tau preferat.

Echipament pentru schi

Unul dintre cele mai populare sporturi de iarna aduce anual milioane de turisti pe partie. Copiii sunt din ce in ce mai incantati de schi si invata sa schieze inca de la o varsta frageda. Pe langa copii, care de cele mai multe ori sunt beneficiarii unor cursuri care ii ajuta sa isi imbunatateasca tehnica si sa stapaneasca mai bine miscarile, pe partiile de incepatori se gasesc mereu adulti care incearca sa desluseasca misterul schiurilor singuri.

Echipamentul pentru schi se alege in functie de constitutia si pregatirea schiorului. De exemplu, pentru un schior experimentat este necesara o pereche de schiuri rigide si mai lungi, iar pentru incepatori sunt recomandate schiuri mai moi si mai scurte.

Pasionatii de schi trebuie sa fie pregatiti pentru a scoate o suma considerabila din buzunar pentru echipamentul necesar. Un compleu format din geaca si pantaloni costa aproximativ 700 RON, iar o pereche de clapari cel putin 500 RON. Pentru accesoriile precum casca, ochelari sau manusi preturile incep de la 100 RON. Daca esti pasionat de fotografie sau de continut video si vrei sa imortalizezi cursele tale pe zapada, o camera profesionista pe care o poti monta pe casca are un pret de aproximatix 1500 RON.

Daca decizi sa inchiriezi echipamentul de la baza partiei, costul pentru un echipament complet pentru adulti este in medie de 50 RON pentru o zi, iar pentru copii 40 RON.

Echipament pentru snowboarding

Snowboardingul este un sport relativ nou care aduna din ce in ce mai multi adepti an de an. Putin mai periculos decat datul cu schiurile si cu siguranta mult mai obositor, snowboardingul presupune manevrarea unei placi pe suprafata zapezii.

Pentru snowboarding pretul articolelor de imbracaminte este aceleasi ca la cele pentru schi, insa amatorii de senzatii tari pe partie trebuie sa achizitioneze in plus o placa, o pereche de legaturi si o pereche de booti. Pretul unei placi de snowboarding intr-un magazin de specialitate incepe de la 500 RON, iar cel al unei perechi de legaturi de la 450 RON. Booti sunt si ei o componenta importanta a echipamentului pentru practicarea snowboardingului si au un pret de aproximativ 500-600 RON.

Daca decizi sa inchiriezi echipamentul de la baza partiei, costul pentru un echipament complet pentru adulti este in medie de 60 RON pentru o zi, iar pentru copii 50 RON.

 

 *Sursa foto: Lukas Gojda/Shutterstock.com