Dragos Anastasiu in AntalyaTi-ai planificat un sejur in Antalya sau ti-ai dori sa vezi aceasta destinatie? Evenimentele recente din Turcia ti-au ridicat cateva semne de intrebare? Dragos Anastasiu, presedintele grupului Eurolines – Dertour, a vorbit live cu fanii de pe Facebook despre situatia din Antalya, in contextul evenimentelor tensionate din Turcia, din ultimele 2 saptamani.

In ultima saptamana a lunii iulie, Dragos Anastasiu s-a deplasat personal in Antalya, alaturi de clientii Dertour, pentru a vedea live cum este de fapt situatia in statiune si cum isi petrec concediul turistii Dertour.

Din cele observate, in zonele turistice din Turcia, situatia a fost si este calma, nu au existat incidente. Turisti din toate colturile lumii isi petrec relaxati vacanta in Antalya, in aceasta perioada, fiind zile in care in zona aterizeaza si peste 250 de avioane. Partenerii Dertour din Turcia au comunicat faptul ca Antalya este protejata, reprezentanti ai statului, imbracati in civil, asigura un climat linistit in aceasta regiune.

Trebuie facuta o diferenta intre Ankara si Istanbul, pe de-o parte, si zonele turistice, pe de alta parte, cele din urma nefiind deloc afectate de evenimentele neplacute din ultima perioada.

Dragos Anastasiu a afirmat ca, pentru Dertour, siguranta turistilor reprezinta, in mod clar, prioritatea principala. Informatiile corelate din surse multiple, in special cele emise de Ministerele de Externe, confirma faptul ca nu s-a interzis niciodata zborul catre Turcia, cu atat mai putin catre Antalya si Bodrum, si ca nu au existat recomandari stricte, ci doar unele generale, de vigilenta. Aceste atentionari se regasesc pe site-urile Ministerelor de Externe ale mai multor tari din Europa si, desi se comunica faptul ca sunt anumite nereguli, nu exista restrictii de calatorie.Dragos Anastasiu

Au existat destul de multe intrebari generate de o stare de nesiguranta a turistilor, insa doar 10% dintre clientii Dertour au renuntat la vacantele in Turcia. Din comunicarea cu turistii care au ales sa mearga in Turcia in aceasta perioada, reiese clar ca acestia si-au mentinut optiunea din convingerea ca destinatia este una linistita. Pozitiile oficiale ale tuturor Ministerelor de Externe confirma faptul ca nu s-au impus niciodata masuri radicale. Atunci cand va exista chiar si cel mai mic semn de nesiguranta, Dertour va fi prima agentie care va trage un semnal de alarma si va evita orice situatie care ar putea afecta siguranta clientilor.

Toata lumea din Turcia sustine turismul, este constienta de investiile care s-au facut in Antalya si de calitatea produsului si nimeni nu-si doreste ca turismul sa fie periclitat. Aceasta situatie de urgenta nu afecteaza fluxul turistilor si siguranta strainilor, ci este posibil chiar sa influenteze in mod pozitiv siguranta turistilor, declaratia fiind sustinuta de ambasadorul Turciei in Romania, in cadrul unei intalniri cu tour operatorii.

Siguranta zborurilorTUI fly

Este important de retinut ca spatiul aerian al Turciei nu a fost inchis deloc, implicit nici aeroporturile din Antalya si Bodrum. Zborurile sunt 100% sigure, avioanele catre Antalya decoland si aterizand dupa programul normal.

Modificarea destinatiei

In ciuda faptului ca nu a fost vorba despre o situatie de forta majora in relatia cu Turcia, reprezentantii Dertour au comunicat clientilor posibilitatea ca, in primele 3 zile de la incidentele din Turcia, sa le fie returnati banii sau sa opteze pentru alta destinatie.

Exista o majoritate a clientilor care isi mentine dorinta de a merge in Antalya si, in conditiile in care toate Ministerele de Externe comunica lipsa unor probleme semnificative si toate companiile aeriene din lume opereaza zboruri catre Antalya si Bodrum, Dertour a decis, asemenea tuturor tour operatorilor din lume, sa aplice contractele. In situatiile exceptionale, in care un client este hotarat sa renunte la vacanta in Antalya, se vor respecta clauzele contractuale, agentia incercand sa minimizeze penalitatile.

Resort-urile sunt pazite ca de obicei, insa nu exista soldati inarmati in zonele turistice. Totusi, statistic vorbind, sansele ca un turist sa fie victima unui incident sunt infime.

Preturi avantajoase

Turcii sunt calmi si increzatori in ceea ce priveste tara lor ca destinatie de vacanta. Turistii de anul acesta au mai multe motive de fericire –  in Turcia sunt cu 40% mai putini turisti (rusii nu au mai avut voie sa zboare in Turcia), preturile au scazut cu 40-50%, iar personalul a fost redus cu 25%, ramanand angajatii motivati. Prin urmare, serviciile de calitate pentru care este recunoscuta Turcia sunt acum imbunatatite si disponibile la preturi accesibile.

Preturile pentru destinatiile din Turcia nu vor mai scadea, fiind deja reduse cu 40%, insa, in momentul de fata, o vacanta in Antalya este mai ieftina decat una pe litoralul romanesc.

Clientii Dertour, care au fost in dubiu in privinta plecarii in Antalya, s-au intors in tara foarte multumiti.

Puteti urmari intregul video cu Dragos Anastasiu mai jos.