bagaj-pentru-vacanta

Cu totii ne dorim ca vacanta mult asteptata sa fie una de vis, in care toate lucrurile merg struna. De cele mai multe ori fie uitam un detaliu esential, fie facem greseli minore care duc intr-un final la un rezultat nedorit. Echipa TUI a pregatit pentru tine o serie de greseli pe care le poti face atunci cand iti pregatesti vacanta si te invata cum sa le eviti.

  1. Bagajul este facut cu o zi inainte de plecare

Cu cel putin o saptamana inainte, incepe sa iti intocmesti o lista cu lucrurile esentiale pe care trebuie sa le pui in bagaj. Incepe cu actele, documentele necesare pentru calatorie, asigurarea de sanatate, rezervarea la hotel si alte informatii utile. Un alt aspect care nu trebuie neglijat de pe lista este legat de lucrurile personale. Daca suferi de vreo alergie, afectiune sau ai pielea sensibila, nu uita sa treci pe lista toate medicamentele sau cremele de care ai nevoie.

  1. Programul haotic din timpul vacantei

Pentru a preintampina starea de epuizare fizica si psihica din timpul vacantei, intocmeste-ti un itinerariu stabilit de acasa. Include aici locurile pe care vrei sa le vizitezi, restaurantele in care vrei sa iei masa si toate celelalte activitati din timpul vacantei. Astfel, cu un program bine pus la punct vacanta va fi mult mai relaxanta decat daca ai incerca sa vizitezi totul intr-o zi, fara un plan prestabilit.

  1. Taxele suplimentare

Indiferent de compania aeriana cu care calatoresti, exista anumite reguli impuse pentru bagajul tau. Verifica din timp limitele pe care nu trebuie sa le depasesti si asigura-te ca te afli sub limita maxima de kilograme si ca dimensiunile bagajelor indeplinesc cerintele companiei aeriene. De asemenea, nu uita sa verifici daca check-in-ul in aeroport este contra cost. La companiile low-cost, de cele mai multe ori, cea mai buna varianta este sa faci check-in-ul online pentru a scapa de taxele suplimentare cerute in schimbul check-in-ului la aeroport.

  1. Toti banii si toate actele stau in portofel

Nu e cel mai intelept lucru sa iti tii toate actele si toti banii in acelasi loc. Daca portofelul sau geanta iti dispar vei ramane si fara acte si fara bani. Nu mai suna a relaxare deloc, nu-i asa?! Pentru a evita aceasta situatie neplacuta asigura-te ca ai mereu un act suplimentar de identitate (buletinul de identitate, permisul de conducere) pe langa pasaport. Pastreaza o suma de bani (la care sa poti apela in caz de urgenta) intr-un alt loc decat in cel obisnuit.

  1. Suveniruri pentru toti cunoscutii

Stim cu totii cat de tentant este sa iei magneti pentru toata familia si toti cunoscutii, insa asta nu face decat sa te tina pe drumuri foarte mult intre magazine si sa iti faca o gaura considerabila in buget. Cel mai eficient mod este sa te organizezi de acasa si sa iti rezervi o anumita suma de bani pentru suveniruri. Imparte-o in mod egal numarului de persoane carora doresti sa le aduci un cadou din vacanta si nu lua nimic neplanificat.

*Sursa foto: IgorAleks/ Shutterstock.com