aplicatiiExperienta unei calatorii intr-o alta tara este mult mai valoroasa decat orice obiect material. De aceea, pentru cei care iubesc calatoriile, inceputul de an este si prilejul perfect pentru a planui ce locuri sa mai bifeze pe lista de destinatii vizitate. Si pentru ca o vacanta perfecta necesita o planificare fara cusur, ne-am gandit ca, in cadrul acestui articol, sa va prezentam cateva site-uri si aplicatii mobile care va vor ajuta sa va planificati calatoriile pentru 2016:

HIPCAMP: este o platforma dezvoltata prima oara in California, dar care s-a raspandit, mai apoi, pe intreg teritoriu SUA. Website-ul ii ajuta pe cei care doresc sa mearga in camping sa gaseasca un spatiu adecvat, punandu-i in legatura cu proprietari de terenuri din intreaga tara. Pe site sunt listate 2.283 de parcuri si 283.392 de locuri de camping in total. Asadar, daca mergeti in SUA si vreti sa aveti parte de o experienta intr-un camping, puteti apela la Hipcamp.

Link: http://bit.ly/1Ms2MDL

SNAPSEED: disponibil atat pe Android, cat si pe iOS, Snapseed este perfect pentru cei care vor sa faca cat mai multe fotografii de calitate in vacante; puteti alege dintr-o selectie de presetari sau puteti modifica ambianta, saturatia sau contrastul imaginii, pentru o fotografie perfecta, numai buna de pus pe Instagram!

Link: Android / iOS

ACCOMABLE: este un website care s-a nascut din nevoia celor doi fondatori de a gasi locatii de cazare in vacanta care sa faciliteze accesul si persoanelor cu dizabilitati. Pe site-ul Accomable puteti gasi listate locatii de cazare accesibile, cu detalii despre posibilitatile de acces si serviciile din apropiere.

Link: http://bit.ly/1NRaCdP

TRAVELSTARTER: un fel de Kickstarter pentru calatori, acest site functioneaza ca o platforma de crowfunding ce sustine proiecte de turism local, de la construirea unor hosteluri pentru tineri pana la refacerea unui sat din Nepal.

Link: http://bit.ly/1EclXR4

AIRBNB: Airbnb nu mai are nevoie de nicio prezentare. Insa, fondatorii platformei de cazare au introdus pe piata un nou concept, acela de experiential travel. Prin intermediul acestui serviciu, calatorii sunt pusi in contact cu localnici pentru a primi diferite sfaturi sau pentru organizarea unor tururi in destinatia aleasa, in zone mai putin cunoscute publicului larg.

Link: http://bit.ly/1SBqzsz

PERISCOPE: aceasta aplicatie, dezvoltata de Twitter, va permite sa postati live-video-uri de oriunde din lume. Deci, puteti avea ocazia sa impartasiti cu cei apropiati peisajele superbe din locurile unde veti merge. De altfel, motto-ul Periscop este: ,,explore the world through the eyes of somebody else”.

Link: Android / iOS

EVANEOSTRAVEL: un site des utilizat in Franta, dar si in UK, EvaneoTravel este o platforma prin care turistii pot intra in legatura cu agentii de turism locale. Astfel, in locul unei excursii mai scumpe, printr-un operator strain, acestia se pot bucura de o experienta tailor-made, cu ajutorul agentiei din orasul de destinatie.

Link: http://bit.ly/1Px8uH7

XE CURRENCY CONVERTOR: o aplicatie must-have pentru toti turistii, utila pentru a va gestiona bugetul.

Link: http://bit.ly/1hdzACq

AURORA ALERT: este o aplicatie utila pentru cei care vor sa vada aurora boreala. Aceasta ofera notificari care anunta momentul in care vremea este favorabila pentru a vedea acest fenomen.

Link: http://bit.ly/20GkOcg

TRAVELLERSPOINT: prin intermediul acestei aplicatii, puteti alege modul de a calatori intre doua destinatii si va puteti organiza ruta de calatorie.

Link: http://bit.ly/20GkVod