Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si o comunitate autonoma a Italiei. In afara de peisajele spectaculoase, de stancile care vegheaza marea, de vulcanul Etna si de plajele superbe, Sicilia are si o cultura unica, bogata, in special in ceea ce priveste artele, muzica, literatura, gastronomia si arhitectura. Principalele orase din Sicilia sunt Palermo, Catania, Messina, Siracusa, Taormina si altele. Taormina se afla intre Messina si Catania si este o destinatie turistica populara inca din secolul al 19-lea. Plajele sale superbe de la Marea Ionica au nisip fin, sunt scaldate de ape turcoaz si dominate in fundal de maretul Etna.

 

Informatii despre Sicilia

 

Sicilia este scaldata de numeroase rauri, care creaza un spectacol desvarsit, iar muntele Etna (3.320 m) este cel mai mare vulcan activ din Europa si este situat in Provincia Catania. Principalele aeroporturi sunt Palermo si Catania, iar porturile care fac legatura cu restul Italiei sunt Messina, Palermo si Catania, cu o ruta spre Napoli. Sicilienii sunt un popor mandru, constient de mostenirea sa culturala, iar romanii sunt principalii emigranti din zona.

 

Cum ajungi in Sicilia

 

Dertour iti propune un zbor dus-intors cu Alitalia, Bucuresti-Catania-Bucuresti si apoi transfer cu autocarul de la aeroport pana la un hotel din Taormina. Afla mai multe despre oferta si preturi de aici!

 

Vremea in Sicilia

 

In Sicilia este o clima mediteraneana, cu veri fierbinti si ierni blande, dar umede. In aceasta perioada temperaturile sunt cuprinse intre 6 si 16 grade, iar de Revelion poti sa mergi pe plaja si sa admiri artificiile.

 

Hoteluri in Sicilia

 

Dertour iti propune pentru Revelion 2012 Hotelul Andromaco Palace 3* din Taormina, aflat la 1 km de centrul orasului, cu piscina, camere spatioase si pline de lumina si un restaurant romantic.

 

Camerele standard sunt echipate cu: baie cu dus, aer conditionat/ incalzire, telefon, TV satelit, uscator de par, balcon sau terasa. Masa: mic dejun continental. Hotelul este situat intr-o zona rezidentiala linistita a statiunii Taormina.

 

Obiective turistice in Sicilia

 

In Taormina iti recomandam sa vezi:

Isola Bella, o rezervatie naturala superba
– sa faci turul Capo Sant’ Andrea
– sa vizitezi Biserica Doumo, datand din secolul al 13-lea
Casa Cipolla din Taormina dateaza din secolul al 15-lea
– plimba-te prin Piazza IX Aprile
– fa-ti cumparaturile in magazinele pline de antichitati si suveniruri
– viziteaza Corvaja Palace

 

In restul Siciliei vei avea foarte multe de vazut:

 

– viziteaza castelele din Catania: Ursino, Normanno, di Sci; castelele din Messina si Palermo
– mergi la biserica Doumo din Siracusa, vei fi impresionat!
teatrul din Catania, Massimo Vicenzo Bellini, este maret si extrem de important pentru italieni
– Sicilia a fost numita de scriitori si calatori God’s Kitchen, pentru ca fiecare parte a insulei are cate o specialitate gastronomica fenomenala. Trebuie neaparat sa gusti Cassata, Granita, maslinele si lamaile de aici, Cannoli, branza ricotta, gogosile si biscuitii cu ciocolata, inghetata, bruccellati si multe altele.
mergi la o nunta traditionala siciliana sau la un festival de folclor
– fa o plimbare prin rezevatia naturala din jurul muntelui Etna
viziteaza siturile arheologice si fostele temple
– bisericile medievale sunt superbe si raspandite pe tot teritoriul Siciliei
– anula acesta nu mai putin de 6 plaje din Sicilia au primit steagul albastru de excelenta! Poti merge sa te plimbi pe urmatoarele plaje superbe: Avola Marina – Siracusa, Brolo – Messina, La Playa Marina di Cottone – Catania, Giardini – Taormina si multe altele.

 

Shopping & Nightlife in Sicilia

 

Exista multe magazine, mall-uri, boutique-uri si piete de unde poti cumpara suveniruri si cadouri pentru cei dragi. Noi iti recomandam: La Pasticceria di Maria Grammatico, Erice; Corso Umberto, Taormina; Ballaro, Palermo; Catania’s Street Market, Catania; Lido Maraone, Messina.

 

In Sicilia vei gasi multe baruri de noapte, teatre si opere, sali de spectacole, restaurante de top si puburi. Noi facem o selectie pentru tine si iti recomandam: MorganaBar, Taormina (cu mancare excelenta!); Club Septimo, Taormina; Re di Bastoni, Taormina; Opera dei Pupi, Syracuse; Daiquiri Lounge, Taormina; Mocambo Bar, Taormina; Kent Cafe Boutique, Syracuse; Exit, Palermo, etc.

 

Recomandarea TUI

 

Dertour prin Eurolines Romania iti recomanda sa petreci Revelionul 2012 in insorita Sicilie, unde vei gasi tot ce iti doresti: plaje minunate, confort, parcuri si rezervatii naturale, munti semeti, orase romantice si vei putea face plimbari relaxante in imprejurimi. Oferta detaliata o gasiti aici!