Milos

www.mrwallpaper.com

Atunci cand spui Grecia te gandesti in primul rand la soare si plaja. Grecia are peste 1400 de insule, dintre care numai 230 sunt locuite. Cu siguranta ai auzit de Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu, Lefkada, Kefalonia si lista ar putea continua. Cu toate acestea, Grecia mai are multe insule care merita sa fie descoperite de turisti. Acestea sunt mai putin cunoscute, dar asta nu inseamna ca nu se ridica la nivelul celor enumerate mai sus. In plus, daca ajungi pe o astfel de insula ai mari sanse sa te relaxezi cu adevarat, turistii fiind mult mai putini.

Iata 5 insule din Grecia de care putina lume stie:

Ithaca este o insula destul de mare, aflata in apropiere de Kefalonia si Lefkada. De pe cele doua insule se poate ajunge foarte usor in Ithaca, deci ar fi pacat sa nu o vedeti daca mergeti intr-un concediu in acea zona.

Capitala insulei este Vathy, iar unul dintre cele mai importante porturi este Kioni. Cu ale sale stradute pavate cu piatra care dateaza de cateva sute de ani, arhitectura specifica fostei ocupatii venetiene si apa limpede, acest port nu are cum sa nu va placa.

Pe insula Ithaca poti gasi munti, rauri, orase, castele, mancare buna si nu in ultimul rand, multe zone unde poti face baie sau snorkeling.Ithaca

Folegandros este o insula aflata in apropiere de Santorini si Milos, iar aici te poti bucura din plin de ospitalitatea si frumoasele plaje ale grecilor. Insula este accesibila numai cu feribotul, aici neputand fi gasite lanturi hoteliere, banci, etc.

Folegandros

Sursa foto: www.pixabay.com

Amorgos este foarte populara printre cei care practica snorkelingul sau printre scufundatori, totul datorita apelor limpede, a pesterilor subacvatice si a epavelor care se gasesc in jurul insulei. Populatia insulei este de aproape 2.000 de locuitori, deci alege aceasta insula daca vrei liniste si natura.

Amorgos

Sursa foto: www.pixabay.com

Milos este o insula care merita cu adevarat sa fie vizitata. Aici vei gasi aproximativ 80 de plaje, cu nisip fin de mai multe culori, de la alb si pana la rosu. Insula este faimoasa pentru formatiunile spectaculoase de stanci, aici fiind gasita si celebra statuie a lui Venus din Milo.

Sursa foto: nony.ro

Syros este o insula cunoscuta in special pentru arhitectura neoclasica. Capitala es

te Ermoupolis, acesta fiind un oras construit de venetieni in secolul XIII. In capitala puteti admira biserici grandioase, vile, toate acestea dand un aspect deosebit orasului.

Syros

Sursa foto: pixabay.com

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.