Impartita in doua grupuri insulare relativ indepartate, fosta capitala a comerului cu sclavi, Antilele Olandeze, este acum un loc frumos din Caraibe, cunoscut pentru statiunile sale cu plaje cu nisip alb si fin, precum si pentru locuintele in culori pastelate cu influente olandeze, situate la malul apei, care triumfa intr-un contrast ciudat cu apele albastre si limpezi si cu cerul insorit in permanenta.
Fara indoiala, soarele calduros existent pe tot parcursul anului combinat cu plajele exotice, vanturile placute, apa cristalina si recifurile superbe de corali sunt principalele atractii in Antilele Olandeze.
Toate aceste elemente insotite de ritmul din Caraibe fac din Antilele Olandeze o destinatie ideala pentru o vacanta insorita si exotica, lipsita de stres.
Antilele Olandeze sunt formate din mai multe insule, impartite in 2 grupe: “Insulele ABC”, Aruba, Bonaire si Curacao sunt situate in apropiere de coasta Venezuelei, in timp ce “Insulele SSS”, Sf. Martin, Saba si Sf. Eustatius se afla la est de Puerto Rico si de Insulele Virgine. Cele doua grupuri de insule nu sunt legate, existand mai mult de 800 de kilometri care le separa.
In insulele Aruba, Bonaire si Curacao este aproape vesnic soare si o temperatura medie anuala de 27 de grade Celsius, atat in aer cat si in mare. Cu toate acestea, cea mai buna perioada pentru excursionisti de a vizita aceste insule este perioada sezonului uscat, din decembrie pana in aprilie. In lunile iunie-noiembrie, creste umiditatea, iar aerul se simte mult prea cald.
Daca planuiesti sa vizitezi Insulele ABC:
Plaja Vulturului din Insula Aruba este cea mai populara dintre numeroasele plaje fine din Antilele Olandeze. Aceasta este, de fapt, inscrisa in cele mai cunoscute liste cu cele mai bune plaje din lume. Pe langa faptul ca peisajul este realmente paradisiac, pe plaja Vulturului turistii au ocazia de a face surfing, scufundari si multe alte activitati distractive si pline de adrenalina.
Pe insula Bonaire, vei putea, de asemenea sa gasesti centre specializate in scuba diving, iar daca esti un aventurier inrait, aici vei avea ocazia de a face si ciclism pe trasee spectaculoase si kite boarding. Iar daca esti un mare iubitor de animale, pe aceasta insula vei gasi ecosisteme expansive minunate, in care pasarile flamingo sunt vedetele naturii.
Un alt loc care merita vizitat este orasul Willem, situat pe insula Curacao, care este celebru pentru casele sale coloniale si puternic colorate.
In plus, daca iti place sa faci shopping, exista o multime de oportunitati grozave de cumparaturi in Antilele Olandeze. Cele mai celebre locuri sunt districtul Punda din Curacao si piata plutitoare, unde mestesugarii vin cu barci din Venezuela si din alte insule vecine pentru a-si vinde fructele tropicale si multe alte alimente proaspete si gustoase.
Curacao, deoarece din 10 octombrie 2010 este o tara separata, este probabil cea mai populara insula din Antilele Olandeze, unde limba oficiala este papiamentu, un mixt din mai multe limbi europene. Cu toate acestea, majoritatea locuitorilor din Curacao vorbesc fluent limba engleza, asadar comunicarea cu localnicii nu ar trebui sa fie o problema pentru straini. In frumoasa insula Curacao vei gasi plaje pitoresti, in care snorkeling-ul si scuba diving-ul sunt principalele distractii pentru turisti.
Insulele SSS pot fi o destinatie excelenta pentru o vacanta de vis.
Celalalt grup de insule ce fac parte din Antilele Olandeze sunt, de asemenea, un loc ideal de a-ti petrece o vacanta exotica, insula Sf. Martin fiind, probabil, cea mai populara dintre cele trei. Desi plajele exotice sunt atractia principala a acestei insule, turistii pot, de asemenea, sa-si petreaca timpul in cazinourile spectaculoase si in restaurantele eclectice, unde mancarea gustoasa si voia buna sunt la ele acasa. Mica insula Sf. Eustatius este mult mai putin accesibila, insa este, totusi, un loc placut de evadare, in timp ce nelocuita dar superba insula vulcanica Saba poate fi o gazda buna pentru cei carora le plac scufundarile si plimbarile pe dealurile inverzite si bogate in orhidee si soparle.
Ce trebuie sa stii despre urbanismul si arhitectura Antilelor Olandeze:
Curacao si Sf. Martin sunt insulele cele mai dens populate si urbanizate. Punda, centrul vechi din Willem, Curacao, este listat in Patrimoniul Mondial al Organizatiei Natiunilor Unite din 1998, fiind atractiv pentru casele sale construite intre secolele XVI-XIX, care sunt raspandite pe insula alaturi de casele traditionale cunucu in care traiesc oamenii cu o stare materiala mai proasta. Casele cunucu sunt construite pe o structura din lemn si sunt umplute din lut si iarba, avand acoperisuri realizate din mai multe straturi de frunze de palmier. Daca planuiesti sa intri intr-o astfel de locuinta, vei constata ca aceasta este compusa dintr-un living, doua dormitoare si o bucatarie, care este situata intotdeauna in directia vantului. Pe de alta parte, casele Saban sunt construite in stilul traditional englezesc si sunt locuintele persoanelor mai instarite.
Impartite la distanta in doua grupuri insulare, ar fi pacat sa vizitezi doar o parte a Antilelor Olandeze, aceste insule fiind, totusi, legate de un trecut comun si de experiente subacvatice colective uimitoare.
Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.