Ras Al Khaimah, denumit si ”vârful cortului”, este cel mai nordic dintre cele 7 emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite. Aici vei fi surprins de o serie de peisaje pe cât se poate de diferite, de la mare și plajă, la deșert și munți. Deși Ras Al Khaimah este o destinație de vacanță mai puțin cunoscută românilor, aceasta a devenit un punct de atracție pentru persoanele care sunt în căutarea unei vacanțe luxoase în Emiratele Arabe Unite.

Cum ajungi în Ras Al Khaimah?

Poți opta pentru un zbor direct din București sau Timișoara până în aeroportul din Dubai (Dubai International Airport), zborul durează în jur de 5 ore. De la aeroportul din Dubai și până în Ras Al Khaimah vei ajunge în aproximativ 45 de minute. În cazul în care optezi să călătorești prin intermediul unei agenții de turism, agenția se va ocupa de transferurile de la aeroport spre hotel și invers, astfel încât tu să te bucuri de o vacanță fără griji.

Cultura

Istoria emiratului este bogată și datează încă din Epoca Bronzului. Ras Al Khaimah adăpostește o mulțime de situri istorice, inclusiv ruine și forturi, iar 4 dintre acestea (Julfar, Shimal, Jazirah Al Hamra și Dhaya)  au fost recunoscute de UNESCO. De o atenție deosebită se bucură și Suwaidi Pearl Farm, care este singura fermă de perle din Emiratele Arabe Unite. O experiență aparte de care turiștii se bucură în cadrul fermei este scufundarea după perle și deschiderea stridiilor.

Aventură în Ras Al Khaimah, Munții Hajar

Munții Hajar sunt recunoscuți pentru traseele de aventură și excursiile în deșert. Ce este interesant la acest loc este faptul că poți campa pe cont propriu, petrecându-ți nopțile sub cerul înstelat și bucurându-te de o panoramă uimitoare atât la apus, cât și la răsărit. Aici vei găsi și vârful montan Jebel Jais, care este cel mai înalt vârf din emirat, măsurând puțin peste 1900 de metri. De altfel, Jebel Jais marchează granița cu Oman și este considerat a fi cel mai înalt punct din Emiratele Arabe Unite.   

Jebel Jais și cea mai lungă tiroliană din lume

Pe lângă priveliștea spectaculoasă pe care o oferă munții Jebel Jais la apus, aici vei avea parte și de o experiență plină de adrenalină, întrucât atracția principală a acestei zone muntoase este dată de cea mai lungă tiroliană din lume. Viteza pe care o poți atinge este de până la 150 de kilometri/oră, tiroliana având o lungime de 2,83 kilometri. Tot traseul durează în jur de 3 minute, iar înălțimea de la care te vei bucura de priveliști fabuloase este de peste 1600 de metri. Lungimea și înălțimea tirolianei sunt spectaculoase într-adevăr, dar experiența plină de adrenalină nu se oprește aici, deoarece aterizarea are loc pe o platformă suspendată între doi munți.

Bear Grylls Explores Camp

Bear Grylls Explores Camp se află tot pe Jebel Jais și este o tabără care îți va pune aptitudinile de supraviețuire la încercare. Aici vei participa la cursuri în urma cărora vei învăța tehnici de supraviețuire pe unele dintre cele mai dure terenuri din sălbăticie. Pe lângă cursurile de supraviețuire, poți încerca și o serie de alte activități precum: ciclism montan, drumeții și aplinism.

Relaxare în Ras Al Khaimah

În Ras Al Khaimah te vei putea bucura și de zile în care principala activitate va fi relaxarea la plajă. Mai mult, vremea este frumoasă pe tot parcursul anului, deci poți alege să evadezi în această destinație de vacanță și când este sezonul rece la noi. Pe lângă nisipul fin și apa azurie a Golfului Persic, vei avea parte și de relaxare la unele dintre cele mai luxoase hoteluri, aflate chiar pe plajă. Luxul este un cuvânt care caracterizează foarte bine Emiratele Arabe Unite, iar emiratul Ras Al Khaimah nu face excepție.

Hoteluri luxoase în Ras Al Khaimah

Dacă te-ai gândit ca următoarea vacanță să fie petrecută alături de familie și copii sau împreună cu grupul de prieteni, Ras Al Khaimah este destinația ideală pentru voi. Iar dacă ești în căutarea unei cazări excepționale, noi îți propunem câteva hoteluri: Waldorf Astoria, Hilton, Rixos, Rotana sau Ritz-Carlton. Hotelurile de 4 sau 5 stele îți vor asigura vacanța perfectă întrucât serviciile sunt excepționale, iar arhitectura care îmbină cu armonie elementele luxuriante cu influențele arabe te vor impresiona cu siguranță.

Alege Ras Al Khaimah pentru următoarea vacanță și bucură-te de luxul și serviciile de înaltă calitate pe care lumea araba ți le va oferi. Descoperă activitățile pe care le poți face în acest emirat, lasă adrenalina să te acapareze în încercarea unor experiențe unice și relaxează-te pe cele mai frumoase plaje de la Golful Persic. Îmbină aventura cu relaxarea într-o vacanță în Ras Al Khaimah și transformă următoarea vacanță în preferata ta.