Apele azurii ale Mării Ionice, temperatura plăcută, caldă și răcoroasă deopotrivă, plajele cu nisipuri fine și aurii, peisajul natural, peșterile întunecoase cu ieșire la mare te îndeamnă să-ți petreci zilele de concediu pe Insula idilică Zakynthos alături de prietenii sau familia ta.

Zakynthos este una dintre cele mai râvnite destinații exotice de vacanță pentru toate persoanele iubitoare de frumos, natură și divertisment. Insula adăpostește plaje întinse cu ape albastre și cristaline, terenuri muntoase, stânci și câmpii fertile. Pregătește-ți aparatul de fotografiat și fii gata să imortalizezi fiecare moment al acestor zile de paradis.

Fie că vrei o escapadă de weekend alături de cei dragi sau vrei să vizitezi toate frumusețile Insulei Zakynthos, consultă ghidul nostru cu informațiile necesare pentru o excursie de neuitat și află despre cele mai bune oferte ale anului 2021!

Când este cea mai bună perioadă de călătorie în Zakynthos

 

Insula Zakynthos, cunoscută și sub denumirea de Zante, are o climă mediteraneană, cu veri călduroase și ierni blânde. Vara temperaturile depășesc adesea 35 de grade Celsius, sezonul estival începând din luna aprilie până la finalul lui septembrie deoarece apa are temperatura ideală, iar vremea este plăcută pe întreaga perioadă a zilei. 

Toamna temperaturile ajung până la o maximă de 28 de grade Celsius, timp în care plajele găzduiesc mai puțini turiști iar prețurile la facilități încep să scadă. Nu în ultimul rând, perioada iernii: ianuarie, februarie și martie, păstrează o temperatură maximă de 15 grade Celsius. Aici turiștii preferă zona montană a Insulei Zakynthos în defavoarea plajelor cu valuri.

Astfel, printre cele mai îndrăgite perioade vizitate de turiști, se află lunile mai, iunie, iulie și august, când temperaturile se mențin între 30 și 35 grade Celsius. Dacă te decizi să vizitezi Zakynthos iarna, este indicat să ai în bagajul tău o pelerină de ploaie sau o umbrelă deoarece există șanse de precipitații.

Condiții de călătorie în Zakynthos

Insula Zakynthos face parte din numeroasele insule grecești, supunându-se acelorași criterii și condiții de călătorie asemeni celorlalte teritoriii elene. Astfel, pentru a vizita Zakynthos, vei avea nevoie de următoarele acte:

  • Cartea de identitate sau pașaportul în curs de validitate pe toată durata sejurului.
  • Biletul de avion – în cazul în care călătorești cu avionul, atât la dus cât și la întors.
  • Asigurare medicală – nu este obligatorie, însă este indicat să fie prezentă.
  • Biletul pentru autocar – în cazul în care călătorești cu transportul public.
  • Actele aferente mașinii individuale – Cartea Verde, certificatul de înmatriculare cu viza ITP valabilă, iar în cazul în care mașina este închiriată, vei avea nevoie de acte suplimentare care atestă acest lucru.

Călătoria în Zakynthos în contextul COVID-19

Anul curent reprezintă o perioadă tulbure pentru turism, atât pe plan intern, dar și pe plan internațional. Înainte de a rezerva o excursie pe Insulele Zakynthos, urmărește informațiile și noile actualizări oferite oficial de către Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, te vei putea bucura de un concediu în paradis fără a întâmpina probleme pe drum.

Intrarea pe teritoriul elen se realizează în funcție de criteriile următoare:

  • Prezentarea unui test de tip PCR/ Test Rapid cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 72H înainte de a intra pe teritoriul grecesc.
  • Prezentarea adeverinței de vaccin cu ambele doze efectuate, iar de la rapel să fi trecut un minim de 14 zile.
  • Prezentarea unui act care atestă că turistul a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2 într-o perioadă de 30 – 180 zile anterior datei sosirii în Grecia, respectiv în Zakynthos.

În prezent, pentru a putea călători în Zakynthos, dar și în alte regiuni elene, cetățenii români trebuie să se supună unui test. În cazul în care acesta este pozitiv, turistul va trebui să stea în carantină 10 zile, respectiv 7 dacă au trecut cele 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin. După această perioadă, turistului i se va mai face un test tip PCR.

Cum ajungi în Zakynthos

 

Pentru a putea ajunge într-una dintre cele mai frumoase insule Ionice, te poți deplasa cu avionul, cu autocarul sau cu mașina personală. Avionul este cea mai rapidă cale de acces pentru a ajunge pe Insula Zakynthos. Călătoria durează în jur de 1 oră și 30 de minute, iar dacă vei cunoaște din timp perioada exactă în care vrei să-ți petreci cele mai frumoase momente din concediul tău, atunci nu rata ofertele timpurii ale biletelor de avion. Prețul unui bilet poate începe de la 100 euro.

Expediția din România până pe Insula Zakynthos poate fi realizată și cu autocarul. Aceasta este altă modalitate de transport, la prețuri reduse, costul putând începe de la 50 euro de persoană. Drumul cu autocarul durează în jur de 24 de ore, grupul făcând mai multe popasuri la benzinării sau restaurant. Autocarul circulă până în Kyllini, iar de aici va trebui să iei feribotul până în portul Zakynthos.

Asemeni autocarului, traseul este potrivit și pentru o excursie cu mașina persoană, cea mai rapidă rută fiind București – Giurgiu – Bulgaria – Grecia. Sunt în jur de 1250 km până în Zakynthos, iar distanța poate fi parcursă în între 18 și 20 de ore, în funcție de popasurile făcute pe drum.

Unde stai în Zakynthos

Alături de minunatele peisaje naturale, ale munților stâncoși și ale plajelor întinse, Zakynthos pune la dispoziție tuturor turiștilor resorturi de lux, hoteluri, vile și apartamente cu numeroase facilități, de la camere cu baie proprie, la Wi-Fi, centru SPA, piscine, sala de fitness, sală de jocuri, restaurant, aer condiționat, minibar, room service, seif, saună, jacuzzi, parcare, magazin de suveniruri și chiar servicii babysitter.

Orașul Zakynthos

Inima orașului Zakynthos oferă numeroase spații de cazare pentru turiștii din toate colțurile lumii. Dacă vrei să fii în centrul tuturor atracțiilor, să te bucuri de plajă, de munți, dar și de viața de noapte, atunci optează pentru un hotel din această zonă. Totodată, vei putea ajunge ușor la majoritatea obiectivelor, vei fi primit cu amabilitate și vei înțelege mai bine viața socială a localnicilor. Printre cele mai apreciate hoteluri sunt: Nimenia, Dion Suite, Cielo Luxury, Sirocco sau Varres.

Regiunea Tsilivi

Regiunea Tsilivi este ideală pentru familiști, dar și pentru cei mici deoarece există multe atracții prietenoase și distractive. Aici vei putea gusta cele mai delicioase rețete culinare tradiționale, dar și cu specific internațional. Copiii se vor putea bucura de spațiile de joacă oferite de hoteluri și localuri. Dacă te-ai decis la regiunea Tsilivi, atunci optează pentru Lesante, Filoxenia, Al Mare sau Zante Calinica.

Regiunea Psarou

Regiunea Psarou este perfectă pentru iubitorii de natură ce doresc să-și petreacă zilele de concediu departe de aglomerația și de zgomotul urbanului. Plajele sălbatice îți vor oferi un ambient autentic, relaxant și calmant. Nu vei întâlni sporturi de apă și nici chiar terase pe malul mării. Hotelurile și apartamentele sunt modeste, printre cele mai căutate fiind: Remezzo Studios, Psarou Studios, Sunrise Rooms sau Antonis Beachfront.

Alături de cele 3 regiuni ideale pentru majoritatea turiștilor, nu uita că fiecare colțișor al Insulei Zakynthos are frumuseți de oferit, iar stațiile de cazare au numeroase facilități ce sunt puse la dispoziția ta. Astfel, dacă preferi o panoramă montană, atunci alege Alykanas, pentru zona păduroasă mergi la Vasilikos, iar pentru un peisaj pescăresc fugi la Agios Nikolaos și bucură-te de ofertele speciale de vacanță.

Cu ce te deplasezi în Zakynthos

 

Avion în regim intern

Un punct de interes important pentru transportul intern, dar și cel internațional, este aeroportul din Zakynthos aflat la 1 km de Laganas și 6 km de Zante, sub denumirea de Dionysios Solomos. Agențiile de turism care vând pachete spre Zakynthos asigură transferul de la aeroport la hotel indiferent de ziua din zi sau din noapte.

Transport public

Printre cele mai căutate modalități de transport de la insulă este autobuzul. El acoperă majoritatea rutelor ce duc la numeroase destinații din Zakynthos, precum Tsilivi, Laganas, Keri sau Vassilikos. Principala stație de autobuz se află în orașul Zakynthos. Majoritatea autobuzelor își încep activitatea la ora 7 dimineața, prețul unei călătorii fiind între 1,40 și 1,70 euro.

Rezervă un taxi

Dacă te-ai săturat de transportul în comun, atunci transferurile private și taxiurile sunt o altă modalitate rutieră de călătorie. Costurile sunt mai ridicate spre deosebire de autobuz. Stațiile de taxi sunt întâlnite în zona portului, a aeroportului sau în punctele centrale ale insulei. În cazul în care îți dorești ca mașina să ajungă la o anumită destinație, atunci poți rezerva un taxi online sau prin telefon. Dacă ai nevoie de transfer de la aeroport în stațiune, ține minte că o călătorie constă în jur de 50 de euro.

Autoturism individual

Fie că ai făcut o excursie cu mașina din România până în Grecia sau vrei să închiriezi un vehicul, o motocicletă sau un ATV din Zakynthos, te vei bucura cu siguranță de toate peisajele pe lângă care vei trece. Mașina poate fi rezervată în avans și vei găsi foarte multe oferte de preț. Închiriatul unei mașini pentru o zi pornește de la 20 de euro.

Obiective turistice in Zakynthos

 

Plajele din Zakynthos

O plajă mai frumoasă decât alta! Zakynthos încântă ochii oricărui turist datorită plajelor de poveste ce se întind pe tot teritoriul insulei. Un albastru special al apei îl vei întâlni pe plaja Navagio. Plaja Dafni este un loc sălbatic, rustic în care vei observa foarte mulți măslini. Banana Beach este recunoscută pentru sporturile acvatice și adrenalină. Plaja Gerakas este un parc natural al țestoaselor Caretta-Caretta.

Epava Navagio

Epava Navagio este una dintre cele mai atractive obiective pentru turiști. Este cunoscută și drept Epava Contrabandiștilor, sau vasul Panagiotis. Vasul a eșuat în gold în urma unei furtuni. Epava poate fi vizitată pe mare, de sus de pe o platformă situată la 183m sau chiar prin coborârea în rapel cu echipament adecvat de cățărare, însă cel din urmă este recomandat doar pentru persoanele cu experiență.

Blue Caves

Blue Caves este un obiectiv turistic renumit datorită culorii apei, dar și a stâncilor cu design unic. Grotele albastre pot fi vizitate cu ajutorul unei bărci la prețul de 7 euro de persoană.

Orașul Zante

Orașul Zante sau Zakynthos, alături de viața de noapte, localurile și resorturile de lux, oferă turiștilor numeroase obiective captivante. Printre acestea se numără: Turnul Bisericii Fecioarei Maria, Muzeul de Arta Bizantina, Castelul Venețian, Muzeul Naval, dar și peisajul natural al stațiunii.

Kefalonia

Kefalonia este o călătorie pe care nu o vei uita prea curând! Vei putea vizita mănăstirea Sf. Gherasim, dar și lacul Melissani aflat într-o peșteră cu deschidere la cer. Fiind aproape de Zakynthos, îți recomandăm să nu ratezi această destinație în cazul în care timpul îți permite. nu vei regreta!

Activități inedite pe care să le faci în Zakynthos

 

Înconjoară insula!

Într-una dintre zilele tale de concediu te poți bucura de o plimbare specială în care vei face turul insulei, pornind de la zona muntoasă, la câmpie, plaje și centrul acesteia. Nu pleca la drum fără un aparat foto pentru a captura fiecare peisaj!

Practică sporturi acvatice

Plajele aurii și apa cristalină oferă turiștilor oportunitatea de a practica sporturi acvatice, precum windsurfing-ul, înotul, jet ski-ul, paragliding-ul, scuba diving sau plimbările cu caiacul.

Împrietenește-te cu țestoasele

Caretta-Caretta este o specie de țestoase întâlnite pe Insula Zakynthos. Fiind una dintre atracțiile principale, ai posibilitatea de a te urca într-un vaporaș (Submarinul Galben) și să privești din larg siesta lor. Turul cu vaporul durează în jur de 2 ore și costă 14 euro de persoană.

Vizitează magazinele de suveniruri

Pe Insula Zakynthos nu vei găsi complexe comerciale, însă te poți delecta cu numeroase magazine ce oferă turiștilor suveniruri de suflet. Dacă vrei cadouri autentice pentru cei de-acasă, atunci optează pentru ulei de măsline, săpun de măsline, magneți, bijuterii lucrate manual sau vinuri.

Nu rata viața de noapte!

Pe atât de liniștită ziua, pe atât de plină de viață noaptea! Zakynthos oferă turiștilor petreceri aparte care te țin treaz până la răsăritul soarelui. Cele mai bune cluburi sunt Q Bar, Cocktails and Dreams, Medousa, Zero’s, Plus, Rescue, Mo, Barrage, Red Lion sau Two Brothers.

Sfaturi utile pentru cei care merg în Zakynthos

 

  • Grecia are moneda oficială euro. Încearcă să îți plănuiești din timp majoritatea cheltuielilor și să ai peste suma respectivă o rezervă de bani. Nu știi niciodată când ai nevoie! 
    • Pentru o săptămână all inclusive (atracții, mâncare și cazare; fără transport înspre și dinspre insulă) vei avea nevoie de 600-1000 euro, în funcție de modul în care-ți vei petrece sejurul aici. Zakynthos fiind o insulă, prețurile vor fi mai piperate spre deosebire de Grecia continentală.
  • Cunoașterea limbii engleze este importantă deoarece îți va fi foarte ușor să comunici cu majoritatea localnicilor.
  • Bagajul tău trebuie neapărat să conțină cremă de soare și alifie sau soluție împotriva țânțarilor și a altor insecte, indiferent de zona pe care o vei vizita.
  • Ai întotdeauna grijă la bagajele tale, indiferent de spațiul în care te localizezi, dar mai ales în zonele aglomerate.
  • Capitala insulei Zakynthos este întocmai Zakynthos, sau Zante.
  • În cazul în care dorești să vizitezi o biserică sau o mânăstire, ia aminte că nu ai voie să porți costum de baie, pantaloni scurți, maiou sau pălării.
  • Nu ai voie să fotografiezi bisericile și mânăstirile.
  • Pentru a nu te pierde în marea de obiective turistice oferite, creează o listă cu cele pe care vrei să le vizitezi în special. Începe cu acestea!
  • Alege turismul retro! Achiziționează o hartă locală pentru a descoperi toate minunățiile insulei. Există posibilitatea ca internetul să nu poată fi folosit în zonele muntoase sau în pădure.
  • Apa de la robinet nu este bună de băut.
  • Recomandăm achiziționarea unui dicționar de călătorie pentru a putea înțelege formulările importante de conversație: „Bună dimineața/ ziua/ seara!”, „Mulțumesc!/ Cu plăcere!”, „La revedere!”, „Îmi cer scuze!”, „Da/Nu”, „Deschis/Închis”.
  • Nu te limita la o singură plajă. Printre cele mai faimoase sunt: Shipwreck, Agios Nikolaos, Gerekas, Keri, Limnionas, Dafni și Alykanas.
  • Ora locală este asemeni României.
  • În cazul în care trebuie să iei medicamente cu prescripție, achiziționează-le de dinainte de a intra pe teritoriul elen. Există posibilitatea ca în Zakynthos să nu găsești produsele necesare.
  • Ia cu tine pastile de rău de mare deoarece uneori apa nu este atât de calmă pe cât ți-ai dori.

Pregătește-ți aparatul de fotografiat și voia bună pentru a petrece cele mai frumoase zile de concediu în Zakynthos. La Dertour vei găsi întotdeauna cele mai bune oferte pentru tine, familia și prietenii tăi. Fii gata să te bucuri de cultura elenă, alături de peisaje impresionante, plaje aurii, vreme bună și localnici prietenoși!