Te gândești de ceva timp să organizezi o vacanță specială, într-o locație inedită, în care tehnologia se află la cel mai înalt grad de dezvoltare, în care construcțiile sunt mai înalte decât ai fi crezut că este posibil și în care munca este un adevărat cult pentru localnici? Atunci trebuie să descoperi ce are Japonia de oferit turiștilor care aleg să o viziteze în fiecare an, în câteva dintre cele mai populare centre urbane din lume.

Tokyo, paradisul modern al arhitecților

Capitala Japoniei, Tokyo, impresionează orice vizitator prin arhitectura deosebită a clădirilor sale impozante. Această metropolă a contrastelor îmbină arhitectura modernă, realizată cu ajutorul celor mai avansate tehnologii, cu tradițiile străvechi ale poporului japonez, păstrate cu strictețe de localnici. 

Metropola Tokyo este compusă din 23 de cartiere, fiecare dintre acestea fiind un district cu o temă specială. Există nenumărate locuri și lucruri interesante de descoperit în capitala japoneză, motiv pentru care este bine să pregătiți un itinerariu concis pentru fiecare zi de vacanță, înainte de a pleca în vacanță. Iată câteva dintre cele mai importante atracții turistice pe care le puteți lua în considerare pentru itinerariul vostru:

  • Palatul Imperial – Acesta este reședința oficială a Împăratului Japoniei, fiind locul în care pot fi descoperite cele mai pitorești elemente specifice vieții imperiale. Turnul de gardă, care poate fi admirat în cadrul Palatului Imperial, datează din secolul al XVII-lea. Zona Grădinii de Est este un punct de interes turistic important, oferind o priveliște spectaculoasă și posibilitatea de a admira arhitectura inedită a palatului.
  • Podul Jingu-bashi – Localizat în zona din fața celebrului Parc Yoyogi, acesta este un pod vizitat de numeroși turiști care se aventurează în Cartierul Harajuku, cu scopul de a face cele mai reușite fotografii. Acolo veți descoperi și numeroase grupuri de dansatori și persoane îmbrăcate în costume reprezentative pentru cele mai îndrăgite personaje din desenele manga.
  • Tokyo Tower – Dat fiind faptul că această metropolă este renumită datorită clădirilor sale impresionante, trebuie să le admirați de la înălțime. Puteți face acest lucru urcând în celebrul Tokyo Tower, un turn cu o înălțime de 333 m sau în Tokyo Skytree, a doua cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 634 m. 

Kyoto, fosta capitală a Japoniei 

Orașul Kyoto este la fel de cunoscut ca Tokyo în rândul turiștilor care vizitează această țară. Acesta a fost capitala Japoniei în trecut, fiind un centru urban care impresionează prin monumente istorice cu valoare importantă și datorită clădirilor sale frumoase, care păstrează elemente ale stilurilor arhitecturale vechi. 

Iată câteva atracții turistice pe care le puteți include pe lista itinerariului turistic destinat acestei metropole:

  • Kinkaku-Ji – Acesta este un templu budist celebru datorită învelișului său realizat din foiță de aur, de unde provine și denumirea sa inedită: Pavilionul de aur.
  • Parcul cu maimuțe din Arashiyama – Turiștii iubitori de animale pot face o scurtă vizită în cadrul parcului cu maimuțe din Arashiyama. Această atracție turistică este apreciată și datorită priveliștii inedite pe care o oferă. Privit de acolo, orașul Kyoto impresionează prin dimensiunile demne de una dintre cele mai mari metropole ale lumii.
  • Gion –  Japonia este tărâmul gheișelor de odinioară, iar cel mai bun loc în care poți descoperi viața acestora este în cartierul Gion, din Kyoto. Acesta este împânzit de temple, căsuțe și altare construite pe locurile în care gheișele au trăit în trecut.
  • Kiomizu – Dera – Această atracție turistică din metropola Kyoto face parte din lista monumentelor care alcătuiesc Patrimoniul UNESCO, fiind un templu de dimensiuni impresionante localizat în centrul unei păduri de cireși japonezi, care creează un cadru feeric în timpul primăverii. 

Japonia este o țară care are foarte multe lucruri de oferit turiștilor dornici să admire elementele clasice care fac parte din tradițiile japoneze, în contrast cu cele moderne, realizate cu ajutorul celor mai avansate tehnologii. 

Metropolele Tokyo și Kyoto reprezintă două dintre centrele urbane japoneze în care merită să petreceți cel puțin câteva zile de vacanță. Descoperiți cele mai noi și mai avantajoase oferte de vacanță în Japonia, în 2019 pe Dertour