Mardi Gras? Rio Carnival? Octoberfest? Toata lumea a auzit de aceste petreceri. Sunt grozave, celebre si multi au fost macar o data sa le vada. Insa nu s-au mai intors… Haideti sa vedem care sunt cele mai dezlantuite party-uri din lume, acolo unde calatorii revin an dupa an dupa an… Si tu poti sa participi!

Cele mai tari 5 petreceri din lume!

1. La Tomatina – Nimeni nu stie cum a inceput toata treaba – probabil o banala gluma… Aceasta petrecere are traditii stravechi, inca din anul 1945. In ultima miercuri din august, 30.000 de oameni se ingramadesc pe strazile inguste ale oraselului Bunol din reginea Valencia si se bat cu… rosii. Este cea mai mare food-fight din lume, este amuzanta si plina de energie. Insa va trebui sa iti arunci hainele dupa aceea.

2. Full Moon Party – legenda spune ca aceasta petrecere a inceput la o zi aniversara a cuiva in anii '80. Backpacker-ii au hotarat sa vina de atunci in fiecare an. Curand, vorba s-a dus ca vantul si in fiecare luna, turistii curiosi se aduna pe insula Ko Pha Ngan din Thailanda sa petreaca. In prezent, petrecerea hippy s-a transformat intr-un festival la care participa peste 20.000 de oameni. Multi iti vor spune ca party-ul si-a pierdut din farmec, insa trebuie sa vezi ca sa te convingi. Bautura este ieftina, atmosfera ametitoare, plaja te asteapta. Petrecerea are loc in fiecare luna din an!

3. Glastonbury Music Festival – este un festival de muzica creat pentru a celebra pamantul si arta. Tine 3 zile, in ultima saptamana din iunie, aduna oameni din intreaga lume si are loc in orasul Pilton, Anglia. In anii trecuti au fost “vazuti” peste 200.000 de turisti ci peste 700 de petreceri. Vei avea nevoie de bilete, un cort, saci de dormit, mancare si multa voie-buna.

4. Queen’s Day – peste tot in Olanda, pe 30 aprilie, localnicii si turistii se imbraca in portocaliu, ies in strada, danseaza, se plimba pe canale, canta, beau bere si se distreaza. Atmosfera este electrizanta, iar petrecerea este una dintre cele mai apreciate din lume. Va trebui sa porti ceva portocaliu, obligatoriu – iar destinatia recomandata este Amsterdam!

5. Calgary Stampede – ce parere ai despre petrecerile western? Daca iti place cum suna, sa stii ca in ultima saptamana din iulie are loc in Calgary, Alberta, Canada una dintre cele mai interesante manifestari. 10 zile de rodeo, care atrage milioane de vizitatori anual, o uriasa petrecere cu bere, mancare gustoasa si fete frumoase. Ce trebuie sa aduci cu tine? Costumul de cowboy si… toleranta pentru muzica country.