*Sursa foto: FOOD_PHOTOGRAPHY / Shutterstock.com
Atunci cand planuim o vacanta in Europa, ne gandim mai intai la ce ne-ar putea oferi destinatia in ceea ce priveste patrimoniul arhitectural si cultural, privelistea, istoria. Dar, de cate ori am ales o destinatie datorita diversitatii si bogatiei culinare?
Pentru iubitorii de vinuri, delicatesuri si preparate traditionale, am realizat un top al destinatiilor europene care iti vor starni apetitul si-ti vor ferici papilele gustative:
- Paris
Oras al excelentei culinare, aici poti degusta din ce ofera maestria franceza mai bun! Arta patiseriei o “inhalezi” la fiecare colt de strada, caci croissantele cu unt, eclerele cu ciocolata topita, baghetele din care gusti pana sa iesi din magazin si chiar mousse-ul cu ciocolata sunt la indemana oricui. Daca doresti o experienta mai putin conventionala, in Paris gasesti 9 restaurante cu 3 stele Michelin, 13 restaurante cu 2 stele Michelin si un impresionant numar de 72, cu cate o stea Michelin. Bon appetit!
- Londra
Cu o populatie de 12 milioane de locuitori, cu un mix impresionant de identitati si nationalitati, in Londra vei fi coplesit de diversitatea si de calitatea mancarii! De la consistentul mic-dejun englezesc, compus din bacon, fasole, carnati si oua-ochiuri, pana la faimosul mix fish&chips, dar si placinta cu carne de vita, imbogatesc oferta culinara britanica.
- Napoli
O aventura a simturilor reprezinta bucataria italieneasca! Accentele de parmezan, otet balsamic, sosurile din ciuperci si ierburile aromate transforma fiecare preparat intr-o recompensa.
Negresit, Napoli este taramul unde a fost inventata pizza, reprezentativa pentru “cucina romana”, dar si taramul sosului de rosii proaspete cu busuioc. Pizzeria Da Michele este cea mai veche pizzerie din oras, preparatele sale fiind obtinute prin retete conservate din generatie in generatie.
De asemenea, cea mai apreciata reteta de pizza este una originara si extrem de simpla – Margherita, cu sos de rosii, mozzarella si busuioc. Prego!
- Atena
Musaca, tzatziki, gyros si fructe de mare proaspete sunt cuvintele-cheie cand vorbim despre bucataria elena, cu specific mediteranean. Parti importante ale culturii Greciei, uleiul de masline si varietatea de branzeturi sunt, de asemenea, nelipsite de la masa, indiferent de anotimp. Ai la dispozitie, pentru a degusta preparatele, o multitudine de taverne, cochet si simplu amenajate, pentru ca toate aprecierile tale sa se indrepte catre bucuria din farfurie.