Sezonul rece este inaugurat, in marile metropele, in cadrul targurilor tematice din pietele europene. Sute de casute, zeci de artizani, mii de obiecte handmade, preparate culinare, arome si muzica live iti inunda simturile si iti deschid porii, asa cum doar sarbatorile de iarna o pot face.

Iti prezentam 4 destinatii pe care trebuie sa le vizitezi daca iti doresti sa intri in atmosfera festiva a Craciunului, fie ca esti alaturi de familie, gasca sau persoana iubita:

  1. Zagreb, Croatia, 2 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018

Pe 26 noiembrie 2017, jocurile de lumini vor invalui capitala Croatiei! Piata mare va fi impodobita cu coroane si ghirlande, ea reprezentand cel mai mare spatiu deschis din Zagreb, destinat sarbatorii de An Nou.

Un alt loc din Zagreb unde se tin evenimente tematice este Piata Europeana, populata preponderent de tineri, caci aici se organizeaza concerte live si expozitii.

De asemenea, in proximitatea patinoarului vor fi organizate o multime de evenimente culturale si artistice. Cat priveste ofertele casutelor din lemn, vei gasi si anul acesta bunatati precum migdale invelite in ciocolata, mere coapte, turta dulce si vin fiert aromat.

*Sursa foto: Ivica Drusany/ Shutterstock.com

*Sursa foto: Ivica Drusany/ Shutterstock.com

*Sursa foto: Phant/ Shutterstock.com

  1. Strasbourg, Franta, 24 noiembrie – 30 decembrie

Cu o traditie de aproximativ 500 de ani, Targul de Craciun din Strasbourg s-a construit pe marginea traditiilor si a iubirii locuitorilor fata de aceasta perioada festiva din an. Nu degeaba, Strasbourg este supranumit Capitala Craciunului.

Incepand cu 24 noiembrie 2017, pe strazile din oras veti gasi market-uri care va pun la dispozitie produse artizanale, tricotaje, decoratiuni de Craciuni si articole vestimentare de sezon. Chiar si brutariile locale, producatorii de vin si bere isi vor adapta produsele si ofertele perioadei, astfel va veti putea rasfata cu ce are mai bun bucataria frantuzeasca.

*Sursa foto: Elena Dijour/ Shutterstock.com

*Sursa foto: Elena Dijour/ Shutterstock.com

*Sursa foto: Elena Dijour/ Shutterstock.com

  1. Aachen, Germania , 24 noiembrie – 23 decembrie

Piata de Craciun din Aachen este descrisa in cuvinte putine – paradisul luminilor si al culorilor, al ritmurilor festive si al miresmelor seducatoare. Pasind intr-o atmosfera calda, copiii vor fi captivati de carusel, iar parintii isi pot descreti fruntea cu un vin fiert cu nucsoara.

Oferta culinara e mai mult decat generoasa, caci brutariile ti-au pregatit turta dulce, paine cu ghimbir si fursecuri din martipan. In plus, sesiunile de colinde live din piata vor mentine atmosfera de sarbatoare cu mult dupa lasarea noptii.

*Sursa foto: HUANG Zheng/ Shutterstock.com

*Sursa foto:  Moskwa/ Shutterstock.com

*Sursa foto:  Natalia Paklina/ Shutterstock.com

  1.  Manchester, Anglia , 10 noiembrie – 21 decembrie

Cu fesul peste urechi, cu o cana de vin fiert si cu zambetul pe buze, ia la pas Targul de Craciun din Manchester, recunoscut nu doar ca o destinatie perfecta de shopping, dar si pentru relaxare. T

argul de Craciun este organizat in 10 locatii, iar producatorii locali vin cu o oferta si mai bogata pentru 2017. Diversitatea culinara este la ea acasa, caci poti alege goulash unguresc, paella, specifica Spaniei, clasica friptura de porc englezeasca, ori chiar preparate vegetariene.

*Sursa foto: Anna Mente/ Shutterstock.com

*Sursa foto:  Anna Mente/ Shutterstock.com

*Sursa foto:  Shahid Khan/ Shutterstock.com

Descopera toate ofertele disponibile pe: http://www.dertour.ro/craciun/