Sursa foto: bancika/Shutterstock.com

Studentia vine la pachet cu o serie de beneficii ce nu trebuie neglijate. De la reduceri semnificative la biletele de transport in comun, pana la intrari gratuite la anumite obiective turistice, studentii le au pe toate si daca stiu sa profite din plin de ele pot calatori in lung si-n lat prin Europa, cu bani putini.

Printre cele mai cunoscute destinatii care ofera beneficii substantiale studentilor se numara:

Paris

Orasul lui Napoleon poate parea unul dintre cele mai costisitoare destinatii, insa daca ai cel mult 26 de ani lucrurile nu stau deloc asa de rau. Printre numeroasele beneficii pe care le ai la biletele de transport in comun se adauga si intrari gratuite la unele dintre cele mai importante obiective turistice din oras.

De pilda, daca ai sub 26 de ani poti vizita gratuit Muzeul Luvru, cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta si, totodata, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Un alt lucru pe care il poti face gratuit daca esti student este sa admiri una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, din varful Arcului de Triumf. In loc sa stai la coada ore in sir pentru a urca in Turnul Eiffel indreapta-te catre Arcul de Triumf, pregateste-ti legitimatia de student si, voila! Ai ajuns sa vezi orasul de sus gratuit!

In afara de obiectivele turistice enumerate mai sus, studentii au o reducere semnificativa la intrarile catre etajele superioare ale Turnului Eiffel si la biletele de cinema, teatru sau opera.

Cracovia

Despre Cracovia se spune ca ar fi cea mai frumoasa destinatie din Polonia si, de asemenea, cea mai vibranta. Un important centru universitar, Cracovia se bucura de un numar considerabil de studenti, care la randul lor se bucura de numeroase discount-uri si gratuitati din partea institutiilor publice si private. Pentru studentii straini care ajung in Cracovia, este bine de stiut ca majoritatea obiectivelor turistice au preturi speciale pentru studenti. De exemplu, pentru accesul in Salina Wieliczka un adult plateste 84 PLN, iar un student numai 64 PLN.

Roma

Daca ai lipsit de la lectia de istorie ca sa pleci in vacanta la Roma, nu-i nimic! Te vei intoarce de aici cu mai multe informatii decat ti-ai putea imagina, ba mai mult vei putea sa vezi unele dintre locurile in care s-a scris istoria. Ca student, ai o multime de avantaje in Roma, bineinteles cele mai importante fiind reducerile la transportul in comun si cele oferite pentru intrarile la obiectivele turistice importante din oras. Printre atractiile turistice pe care trebuie sa le vezi cat esti student se numara faimosul Colosseum pe care il poti admira la un super pret, Forumul Roman si Vaticanul.

Viena

Capitala Austriei este o alta destinatie despre care se spune ca ar da mari batai de cap turistilor la capitolul “buget de calatorie”, insa daca stii cum sa profiti de avantajele oferite, o sa reusesti sa economisesti o suma frumusica. Studentii europeni se pot bucura de bilete pentru metrou, autobuz si tramvai reduse, pana la 50% reducere pentru taxele de intrare la anumite obiective turistice si preturi speciale pentru cinema, teatru si opera.