Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

O cina la legendarul restaurant Tour d’Argent, o croaziera pe fluviul Sena, o plimbare pe-nserate pe Champs-Elysees, un sarut in varful Turnului Eiffel, un spectacol la Moulin Rouge… toate acestea par doar niste clisee de care am auzit probabil de 1000 de ori, insa cu toate acestea trebuie sa admitem ca Parisul inca are toate ingredientele potrivite oricarei vacante romantice in doi.

Capitala Frantei se mandreste cu doua dintre cele mai celebre locuri in care cuplurile se logodesc; unul dintre acestea este, desigur, Turnul Eiffel, iar al doilea este Disneyland.

Dar ce face ca Parisul sa fie, mai mult decat orice alt oras din lume, o destinatie romantica, locul preferat al indragostitilor? De ce este Parisul considerat “Orasul Iubirii”?

Iata cateva raspunsuri:

Inainte de toate, este un oras cu adevarat frumos, cu arhitectura fermecatoare, cladiri istorice si piete incantatoare. Are un centru impresionant, al carui design a fost realizat de Georges Haussman si o sumedenie de strazi pavate cuceritoare in special in zonele Montmartre si Marais.

Orasul isi pastreaza celebrele strazi sub protectia patrimoniului UNESCO, care limiteaza cladirile la sase etaje, evitand in acest fel crearea canioanelor de obscuritate. Constructiile astfel pastrate ofera oarecum un aspect romantic orasului.

O plimbare la pas prin oras este intotdeauna mai romantica si mai interesanta decat transportul in comun. In plus, strazile inguste ale Parisului sunt ideale pentru mersul pe jos. In acest oras nu ai cum sa te pierzi si exista intotdeauna cate ceva fermecator de privit.

Apoi, avem marile productii cinematografice romantice filmate la Paris. De-a lungul anilor, numeroase filme, cum ar fi “Amélie”, “Midnight in Paris” si “Kiss” au conturat ideea romantismului in capitala franceza. Potrivit Hollywood-ului, Paris este plin de hoteluri elegante, magazine rafinate si strazi fermecatore. Mai mult, filmele “Funny Face” si “An American in Paris” idealizeaza Parisul, vorbind despre arta, moda si bijuteriile realizate aici.

Mancarea

Nu exista vacanta romantica perfecta fara o mancare si un vin bun intr-un restaurant intim. Cele peste 40 000 de restaurante si localuri din Paris, precum si istoria gastronomica vasta cu care se lauda Franta fac ca acest oras sa fie in topul destinatiilor pentru indragostitii pasionati de gust.

Turnul Eiffel

 Poate ca nu este o constructie romantica in esenta ei, insa de-a lungul a celor aproape 130 de ani de existenta, acest imens de otel a reusit sa se transforme in locul preferat de cei care doresc sa isi inceapa viata de cuplu din postura de oameni casatoriti. Numarul cererilor in casatorie ce au loc in varful turnului este unul urias. Odata cea mai inalta constructie a lumii, Turnul Eiffel s-a transformat din ratusca cea urata intr-o adevarata lebada a lumii moderne. Putini stiu ca la inceputurile sale, aceasta constructie era considerata total inestetica de locuitori. Totusi, relatia oamenilor cu turnul s-a transformat intr-o poveste de iubire, iar acest lucru este cat se poate de romantic.

Podul Alexandru al III-lea

Dintre cele 34 de poduri care traverseaza Sena, cateva se remarca prin romantismul de care dau dovada. Unul dintre acestea este podul cu lacate, Pont des Artes, unde indragostitii lasa drept martor al iubirii lor un lacatel care trebuie sa dainuie pentru totdeauna, iar cel de-al doilea este Alexandru al III-lea, construit drept simbol al prieteniei dintre rusi si francezi. Imaginea podului este impresionanta iar decorul cu felinare, ingeri si nimfe este cadrul perfect pentru intalnirile dintre indragostiti.