Se spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte, iar cele de mai jos sunt cel mai bun exemplu ca aceasta vorba nu este numai o zicala, ci un fapt cat de poate de adevarat. Pentru a realiza o astfel de fotografie ai nevoie de mai mult decat niste abilitati excelente de fotograf si un ochi bine format. Pentru a realiza o astfel de fotografie trebuie sa ai suficient noroc incat sa te afli la locul potrivit in momentul potrivit si, desigur, lumina sa fie de partea ta. Descopera ce au reusit sa surprinda cativa fotografi talentati calatorind prin jurul lumii, profitand doar de oportunitatile aparute din senin, fara pic de ajutor din partea programelor de editare.

1.Universul Albastru

*Sursa foto: Hiroki Kondu, National Geographic

Fotografia de mai sus a fost surprinsa de Hiroki Kondu in  Hitachi Seaside Park, Japonia. Universul albastru, asa cum l-a numit Kondu, este format din aproximativ 4.5 milioane de flori albastre denumite nemophila. Acestea se gasesc pe intreaga suprafata a parcului si pot fi admirate in fiecare an la sfarsitul lunii aprilie si in primele saptamani din mai.

2. Un satuc de poveste

*Sursa foto: Fedor Savintsev

Daca esti in cautarea unei destinatii de poveste, iti recomandam sa dai o fuga pana in Rusia, in partea europeana de nord. Aici, in apropiere de Arkhangelsk vei gasi unul dintre cele mai colorate si mai interesante sate din toata tara. Desi drumul e lung si anevoios, noi credem ca merita din plin!

3. Perspective diferite 

*Sursa foto: imgwykop

Nu te lasa pacalit de aparente! Acest iceberg iti demonstreaza inca o data ca ceea ce este vizibil nu este neaparat tot ceea ce exista. Pe cat de profunda, pe atat de spectaculoasa, fotografia care surprinde acest iceberg a facut inconjurul lumii cu ajutorul retelelor de socializare. Partea si mai buna este ca fotografia este reala si nu a necesitat niciun fel de prelucrare digitala.

4. Zapada din munti

*Sursa foto: Olga Skutina

Nu stim ce imagine ti-a ramas tie in minte din povestile copilariei, insa noi cand ne amintim de basmele povestite de ai nostri suntem imediat transpusi intr-o lume ireala in care suntem inconjurati de iarba multa, de case vechi – ca ale bunicilor – si munti inalti cat vezi cu ochii. Cam la fel ca in poza de mai sus.

5. Clatite inghetate

*Sursa foto: Igor Podgorny

Imagineaza-ti cum ar fi sa adaugam niste crema de ciocolata si cateva capsuni deasupra. Hmm, o nebunie, aproape ca cele reale!

6. Oglinda

*Sursa foto: Andrey Mikhailov

Daca exista ceva mai bun ca Photoshop-ul acel ceva este natura. In fiecare zi aceasta reuseste sa ne surprinda cu imagini care mai de care mai spectaculoase, exact ca cea de mai sus!

7. Cerul rosu

*Sursa foto: rasyy.livejournal.com

Cum ar fi sa stai linistit sa urmaresti meciul echipei preferate si pe cer sa se adune o gramada pufoasa de nori ce sunt colorati in asemenea focului? Asta da spectacol!

8. Un curcubeu perfect

*Sursa foto: Ivan Turukhano/Shutterstock.com

Stii ce se spune despre curcubee? Ca la baza lor se ascunde o comoara nepretuita. In cazul fotografiei de mai sus, noi credem ca acea comoara se afla fix dedesubtul lui.

9. Granita alba

*Sursa foto: lacasadelcurioso

Intre Italia si Elvetia poti admira unul dintre cele mai frumoase peisaje din Europa, chiar la granita dintre cele doua state. Iata ce a reusit sa surprinda un fotograf iscusit prin lentilele aparatului sau!


Testeaza-ti abilitatile de fotograf in urmatoarea vacanta. Rezerva un sejur marca Dertour pe www.dertour.ro si pregateste-ti lentilele aparatului pentru o adevarata aventura!


*Articol inspirat de shareably.co