Ski in AustriaIti plac peisajele montane cu lacuri cristaline si cu varfuri care sunt acoperite vesnic cu zapada? Vrei o vacanta in care sa te bucuri de natura, cultura, istorie, dar si distractie?Austria este tara in care vei obtine toate aceste placeri, intr-o ambianta exclusivista.

Austria este o tara mica situata in mijlocul Europei, ce poate fi explorata in mod liber si care ofera atractii neasteptate pentru turisti. De asemenea, este renumita pentru diversele sale activitati educationale: opera, concerte, teatru si festivaluri de muzica clasica. In plus, bucuria si viata de noapte bogata din Austria sunt si ele o atractie pentru turisti, ei putand gasi aici o sumedenie de magazine, cafenele, restaurante traditionale si berarii.

Austria este raiul sporturilor de iarna, oferind cazare pentru turistii cu orice fel de buzunar. Fie ca vrei sa practici ski sau snowboard, esti schior amator sau expert, o calatorie in Austria intruchipeaza tot ceea ce ti-ai dorit si ai visat vreodata.

Schiatul este unul dintre cele mai populare sporturi si este bine-cunoscut inca din vremurile vechi. Deoarece exista o multime de orase la altitudini mari in Alpii austrieci, toate partiile sunt naturale, de o calitate excelenta si beneficiaza de cea mai noua tehnologie.

Iata care sunt cele mai bune 5 zone de ski din Austria:

  1. Innsbruck – Capitala Alpilor

Acesta este unul dintre cele mai frumoase orase din Austria, avand arhitectura medievala, cu strazi vechi, inguste si pietruite si cladiri colorate ce stau insirate de-a lungul raului Inn. In afara de a fi capitala Tirolului, Innsbruck este o statiune de ski de sine statatoare – si una cu un farmec aparte. Poti ajunge pe partiile din aceasta statiune la doar o ora dupa ce aterizezi pe aeroportul din Innsbruck, cea mai apropiata zona de ski, Nordkette, putand fi accesata cu ajutorul funicularului si a telecabinei ce te transporta din centrul orasului in doar 20 de minute.

Skipass-ul local acopera 250 de kilometri de partii in noua domenii de ski din apropiere, cum ar fi Axamer Lizum, Neustift si ghetarul Stubai, dar si Igls si Patscherkofel. Pe aceste partii se poate ajunge usor cu autobuzul de ski gratuit.

  1. Sölden

In Sölden vei gasi partii la altitudini mari, langa valea Ötz, unde se gaseste o alta zona de ski importanta din Austria, Obergurgl. Sölden nu este cea mai frumoasa statiune montana din Austria, avand hoteluri si magazine ce stau presarate pe doi kilometri. Cu toate acestea, partiile sale sunt mult mai extinse decat multe alte partii din celelalte statiuni, aici gasindu-se 144 de kilometri de partii si 33 de varfuri montane ce abia asteapta sa fie explorate. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei trei munti din regiune sunt bine conectati, fara a exista cai dificile intre ele. O telegondola de opt persoane poate urca pana la altitudinea de 3050 metri, la Gaislachkogel. Cele mai multe partii sunt intermediare, dar exista si o multime de oportunitati de a iesi de pe partii direct spre oras.

Partiile de ski din statiunea Sölden se inchid la inceputul lunii mai, dar se redeschid in luna iunie. In afara de cateva saptamani din luna septembrie in care acestea sunt intretinute, partiile raman deschise toamna si iarna, avand conditii de zapada satisfacatoare, datorita celor doi ghetari din zona, Rettenbach si Tiefenbach.

  1. Saalbach

Saalbach si vecinul sau Hinterglemm se gasesc la 90 de minute de aeroportul din Salzburg si impartasesc unele dintre cele mai sofisticate tehnologii ce intretin partiile din Austria. Saalbach este mai mare si are un centru fermecator, cu cafenele traditionale, baruri, buticuri cu imbracaminte semnate de mari designeri si hoteluri superbe de patru stele. Hinterglemm este o statiune putin mai linistita, fiind recomandata celor care vin aici pentru a-si petrece vacanta cu familia.

Cele doua statiuni se afla in centrul unui inel magic de varfuri montane ce ating altitudini de 2000 de metri. Acestea formeaza un circuit de 200 de kilometrii de partii care pot fi strabatute in orice directie, datorate celor 55 de varfuri montane. Aceasta zona de ski este, de asemenea, legata de satul Leogang, care este o alta atractie interesanta pentru turisti.

  1. Sf. Anton – Ideala pentru schiorii priceputi

Cei care se descurca fara probleme pe orice tip de partie de ski ar trebui sa vina pe partia Sf Anton, considerata drept una dintre statiunile de top din Europa pentru schiorii profesionisti. Centrul statiunii este o simpla strada principala – pietonala in timpul zilei – captusita cu unele hoteluri si hanuri vechi si frumoase, magazine sportive si cafenele.

Statiunea este situata la o altitudine de 1305 metri, dar Valluga, cel mai inalt varf din zona, atinge inaltimea de 2810 metri. Schiorii trebuie sa stie ca partiile din aceasta statiune nu sunt pentru cei slabi de inima. Dar daca esti genul de persoana increzatoare si priceputa in sporturile de iarna, aici vei descoperi un loc mai mult decat incantator si satisfacator.

Cei mai multi turisti sunt atrasi de partiile din sectoarele Gampen si Galzig, zona de ski de pe cealalta parte a vaii, din sectorul Rendl, fiind mai insorit si mai benign. Schiorii mai putin priceputi pot lua autobuzul de ski pana la partiile mai prietenoase Lech si Zürs, incluse in skipass-ul regional Arlberg, care acopera 340 de kilometri de partii.

  1. Ischgl – Perfect pentru distractie

Statiunea austriaca Ischgl este cunoscuta pentru viata sa de noapte vibranta si pentru partiile ei de inalta calitate. De asemenea, este renumita pentru faptul ca a gazduit mai multe concerte ale unor artisti de renume international, printre care se numara Robbie Williams, Bob Dylan, Tina Turner, Sting, Bon Jovi, Deep Purple, The Killers, Diana Ross, Mariah Carey, Elton John si Kylie Minogue.

Ischgl este un vechi sat de fermieri, care s-a dezvoltat de-a lungul anilor intr-in centru turistic sofisticat, cu o colectie de hoteluri moderne si baruri cu caverne. Este un loc paradoxal. Unitatile de cazare de aici sunt, in mare parte, de lux si mai scumpe decat in majoritatea statiunilor montane din Austria. Clientela tinde sa fie cu cel putin 10 ani mai in varsta decat cea care vine in statiunea Sf. Anton, de pilda, care este frecventata, de regula, de tineri cu varste de circa 20 de ani.

Cu 238 de kilometri de partii pe care sa le explorezi, zona de ski din statiunea Ischgl este legata de Samnaun din Elvetia, bucurandu-se de cele mai inalte standarde in ceea ce priveste accesul pe partii si intretinerea acestora.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.