Oktoberfest este un eveniment ce are loc anual in Munchen, Germania, iar anul acesta a ajuns la editia cu numarul 179.

Chiar daca numele evenimentului te duce cu gandul la luna octombrie, evenimentul are loc inca din septembrie. Timp de 16 zile (22 septembrie- 7 octombrie), locuitorii orasului Munchen se pot bucura de o petrecere continua alaturi de cateva milioane de vizitatori ce trec pe aici pe perioada evenimentului.

Oktoberfest este unul dintre cele mai mari si mai cunoscute evenimente din Munchen. Acesta se numeste “die Wiesen”pentru locuitorii orasului si se trage din cultura bavareza, prima editie avand loc in 1810.

Primul weekend al Oktoberfest deja s-a incheiat si a avut peste 850 000 de vizitatori, acestia consumand peste 1 milion de litri de bere in numai 2 zile. Deschiderea oficiala a fost facuta de primarul din Munchen, Christian Ude, care a rostit cuvintele ” O’zapft is!” (in traducere: “butoiul a fost desfacut oficial”) si a urat petrecere frumoasa tuturor celor prezenti.

In primele 2 zile de la deschidere au avut loc traditionalele parade ale producatorilor de bere si ale locuitorilor orasului, imbracati in costume traditionale bavareze.

Cu ce noutati vine editia 179 a Oktoberfest?

– Scoala Oktoberfest : o campanie dedicata familiilor cu copii, incurajandu-i pe cei mici sa participe la jocuri educative din care acestia sa poata invata mai multe despre istoria de doua secole a Oktoberfest.

– Shocker: 7 noi camere de groaza (daca ai vrut sa experimentezi exorcismul sau ai fost curios sa afli cum este sa te afli intr-o baie bantuita, ai ocazia sa afli acum)

– Decap: asculta muzica din trecut- un instrument vechi din 1950 poate fi gasit in Family Square. Acesta include un repertoru de 500 de melodii

– Incepand cu aceasta editie, sticlele din sticla sunt interzise!

Tu ai participat pana acum la Oktoberfest? Inca mai ai timp asa ca iti propun sa-ti fac bagajul si sa te indrepti catre Munchen cat de repede. Mai ai la dispozitie 12 zile de distractie!