Veneția este unul dintre cele mai populare orașe din lume, reușind să atragă milioane de turiști anual. Acesta este singurul oraș din lume în care nu există mașini, iar atmosfera sa romantică și numeroasele atracții turistice transformă acest oraș într-una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță. Iată care sunt principalele obiective turistice pe care le puteți vizita în timpul vacanței petrecute în acest centru urban fascinant din Italia!

Marele Canal din Veneția

Având forma literei S în oglindă, o lungime de aproximativ 3.8 km și o adâncime de 5 metri, Marele Canal este cel mai popular cartier din Veneția. Casele din zonă sunt mari, decorațiunile acestora sunt realizate la scară mare, iar transportul în zonă este realizat cu ajutorul bărcilor. Clădirile impozante care delimitează Marele Canal pot fi admirate din gondolele care acoperă traseul turistic de la Laguna până la bazinul San Marco.

Palatul Dogilor din Veneția

Construit în stilul arhitectural gotic venețian, Palatul Dogilor din Veneția a găzduit în trecut Senatul, tribunalul și închisoarea orașului. Acesta a fost reconstruit de mai multe ori din secolul al IX-lea până în anul 1340, atunci când a început să prindă cu adevărat formă, prin construcția Sălii Consiliilor.

Selecția dogilor a început în anul 697, continuând timp de 1000 ani, respectiv până în anul 1789. Picturile care înfățișează primii 76 de dogi venețieni sunt expuse în Sala Consiliului. Stilul în care palatul este decorat este unul cu adevărat impresionant, în special datorită colonadei sale inferioare cu sculpturi celebre care conțin scene ce îi înfățișează pe Adam și Eva, Judecata lui Solomon, Noah și Arhanghelul Gabriel.

Muzeul de Istorie Navală din Veneția

Unul dintre cele mai cunoscute șantiere navale din lume, Arsenale este localizat în Veneția. Cu o tradiție de câteva sute de ani, acesta este considerat locul de origine a bogăției și puterii Veneției. Turiștii care vor să viziteze Arsenale trebuie să obțină o aprobare specială în acest sens, însă Muzeul de Istorie Navală din Veneția, localizat aproape de acesta, poate fi vizitat în fiecare zi.

Încă de la intrare, veți fi impresionați să descoperiți câteva obiecte cu valoare istorică, care datează din cel de-al Doilea Război Mondial. Un etaj întreg este dedicat exponatelor din sectorul construcției de aeronave. Macheta celebrei nave Buncitoro, care a fost utilizată de Dogii Veneției în cadrul ceremoniilor anuale, este cel mai de seamă exponat al acestei colecții.

Basilica San Marco

Cea mai cunoscută biserică din Veneția, Basilica San Marco te va impresiona imediat prin arhitectura bizantină care o caracterizează. Aceasta a fost utilizată inițial cu scopul de a reprezenta capela conducătorilor venețieni. Forma sa impresionantă și celebrele decorațiuni realizate în stil bizantin au transformat Basilica San Marco într-unul dintre cele mai cunoscute și mai valoroase simboluri ale Veneției, aceasta fiind denumită și Biserica de aur.

Cele cinci arcade din exteriorul bisericii atrag atenția prin marmura policromată utilizată pentru decorarea stâlpilor. În plus, nu ai cum să nu observi imediat statuile impozante din partea superioară a bisericii, care îi înfățișează pe cei patru sfinți războinici și pe Sfântul Apostol Marcu, căruia îi este închinată. Leul înaripat, considerat simbolul Basilicii, poate fi observat sub statuia lui San Marco.

Parcul acvatic Aqualandia din Veneția

Acest parc acvatic situat în apropierea Mării Adriatice este asemănător unei insule localizate în regiunea Caraibelor. În această locație, poți petrece o zi distractivă practicând sporturi acvatice extreme și bucurându-te de relaxare într-o adevărată oază de amuzament.

În cadrul acestui parc acvatic se organizează și numeroase evenimente interesante, organizatorii acestora oferindu-le turiștilor șansa de a lua lecții de gimnastică acvatică și de scufundări, de a învăța coregrafii amuzante și de a participa la evenimentele culturale organizate pe scena, sub formă de pirați din Aqualandia.

Dacă mergeți în vacanță cu cei mici, aceștia se pot bucura, la rândul lor, de atenția oferită lor de clovni și animatori.

Dacă Veneția se află pe lista destinațiilor tale de vacanță din acest an, nu trebuie să ratezi șansa de a admira din gondolele care străbat Marele Canal cele mai impozante clădiri. În plus, fiecare dintre aceste obiective turistice îți vor oferi șansa de a pleca acasă cu amintiri deosebite și având cunoștințe noi cu privire la cultura și istoria celebrului oraș italian.