• Dominicanii sunt oameni veseli, care iubesc muzica și dansul. Cluburile de merengue, un stil de muzică și dans originar din Republica Dominicană și foarte popular astăzi în toată America Latină, sunt mereu pline de viață și o atracție de neratat pentru turiști. De altfel, pe oriunde mergeți se vor auzi de undeva acordurile săltărețe de merengue. Singura problemă e aceea că dominicanii par să nu stea prea bine cu auzul, așa că muzica e întotdeauna fooooarte tare. Dacă stați însă în Berceni și aveți vecini care ascultă toată noaptea merengue fără număr, probabil sunteți obișnuiți.
  • Băutura națională este Mama Juana, o licoare obținută dintr-un amestec de rom, vin roșu și miere la care se adaugă scoarță și ierburi aromatice. Dominicanii sunt convinși că Mama Juana vindecă orice boală (cam cum cred ardelenii despre pălinca de Zalău), motiv pentru care nu ezită să se trateze la cel mai mic semnal de alarmă. Seara o să vedeți pe stradă o mulțime de oameni care au dat preventiv pe gât câteva pahare, o dovadă în plus că dominicanii iau sănătatea foarte în serios.
  • Oarecum previzibil după cele arătate mai sus, n-o să vă suprindă să aflați că punctualitatea nu e tocmai punctul forte al dominicanilor. O întârziere de 45 de minute sau chiar o oră e perfect acceptabilă, încadrându-se în ceea ce localnicii numesc “Dominican Time”. Probabil mai puțin punctuali decât dominicanii sunt doar vecinii din Jamaica, însă acolo explicația e cu totul alta.
  • În Dominicană se negociază aproape peste tot. Comercianții stradali îți cer uneori și de zece ori prețul la care sunt dispuși să vândă, mai ales dacă te bănuiesc că ești neamț. Ca să înlăturați orice confuzie, vorbiți-le direct în română – o să le sune destul de familiar și vor înțelege că sunteți un fel de verișori, așa că vă vor face un preț corect, doar de 2-3 ori mai mare.

În perioada 01.10-06.10.2024, la DERTOUR găsești oferte speciale în Republica Dominicană, Punta Cana. Vezi AICI pachetele complete de vacanță.