p style=”text-align: justify;”>Daca nu esti adepta mall-urilor sau a buticurilor exclusiviste din Paris sau Milano, atunci iti recomandam sa mergi la shopping in cele mai bine aprovizionate, colorate si traditionale bazare din lume. Chiar daca nu cumperi mai nimic, o vizita in aceste piete te va relaxa si te va face fericita. Iata care sunt cele mai bune bazare din lume, pe care trebuie sa le vizitezi…


Shopping: cele mai bune bazare din lume!

1. Marrakesh Souk, Maroc

Este fara indoiala cel mai bun bazar din lume: milioane de produse colorate, traditionale, incredibile se intind pe tarabele uriase. Este exotic si plin de muzica, de nuante vii si de mirosuri suave.

2. Grand Bazaar, Istanbul

Este vechi si urias – are peste 4.000 de magazine, 65 de strazi si peste 6 secole de poveste. Peste 15 milioane de turisti vin aici anual, fiind una dintre atractiile importante ale Europei. Din pacate preturile cresc pe zi ce trece, insa tot vei avea parte de o experienta fabuloasa. Ce sa cumperi? Ceramica, seturi de ceai, covoare, carpete, bratari din aur sau piele.

3. Johari Bazaar, Jaipur, India

Cand marii designeri ai lumii au nevoie de inspiratie vin in acest bazar, uluitor de colorat si de complex. De la pietre pretioase, la milioane de bratari si coliere, la tesaturi fine si piese traditionale, de la matasuri la catifea senzuala, de la mancaruri delicioase la cele mai bune cafenele – toate le gasesti aici!

4. Le Marché Serpette, Paris

Les Puces de Saint-Ouen, de la Porte de Clignancourt, este cea mai cunsocuta piata de vechituri din lume. Dateaza de peste 200 de ani, cand parizienii isi vindeau lucrurile din casa pentru a supravietui. Astazi este o afacere mult mai eleganta si mai rafinata. Peste 2.500 de vanzatori te imbie cu obiecte de anticariat, vintage kitsch sau minuni retro. De aici poti cumpara un scaun de epoca sau un tablou urias pictat de un celebru anonim. Atmosfera insa face toti banii!

5. Chatuchak Weekend Market, Bangkok, Thailanda

Sa faci shopping in aceasta piata este ca si cum ai participa la un adevarat maraton – necesita pregatire intensa, rezistenta si pauze de apa si mancare. Exista peste 15.000 de tarabe si magazine aici, piata este asezata pe sectiuni tematice si este usor sa te organizezi. Cea mai frumoasa parte este cea a plantelor exotice, dar si cea a animalelor tropicale. Nu uita de antichitati, arta sau vintage shops.