Malta

Malta

Malta este una dintre tarile care s-a dezvoltat extrem de frumos din punct de vedere turistic. Este un lucru cat se poate de normal, in conditiile in care ofera cam tot ce ti-ai putea dori de la o vacanta de vara: monumente impresionante, peisaje deosebite, multe plaje pe care te poti relaxa in cel mai placut mod cu putinta.

Chiar daca plajele sunt destul de rar acoperite cu nisip, acesta nu este un impediment pentru cei care doresc sa faca baie si sa se bucure de soare si de mare.

Situata la 100 de kilometri de Sicilia si 300 de kilometri de Tunisia, Malta este una dintre tarile insulare de care te vei indragosti instant. Este foarte mica, asadar, intr-o vacanta de peste o saptamana o poti vizita pe toata. Aceasta se intinde pe 316 km patrati si dispune de 6 insule superbe, printre care si insula Malta, care este cea mai mare.

Clima ajuta foarte mult aceasta tara, deoarece este foarte prietenoasa. Temperatura medie anuala este de 18 grade Celsius, precipitatiile sunt destul de rare iar maximele sau minimele ating rar valori care sa fie neplacute.

In Malta vei putea descoperi si o bucatarie fascinanta, care contine fructe de mare, salate deosebite si carnuri care mai de care mai interesante, dar si o viata de noapte reprezentata prin numeroasele cluburi si localuri din principalele orase malteze.

Care sunt cele mai cunoscute plaje din Malta?

Majoritatea romanilor care ajung in aceasta tara cauta o destinatie insorita, unde sa se poata bronza si sa se poata bucura de o mare albastra si linistita. Astfel, un top al celor mai cunoscute plaje din Malta este cat se poate de binevenit:

1. Laguna Albastra

Laguna Albastra - Malta

Laguna Albastra – Malta

Este o laguna situata pe insula Comino si prezinta o apa cristalina, impresionanta. Desi nu are o plaja cu nisip, aceasta fiind mai degraba compusa din stanci, te poti relaxa pe scaunele de plaja si te poti bucura din plin de peisajul impresionant. Este adevarat, nu ai unde sa intinzi un prosop sau un sezlong, insa apa turcoaz pe care o gasesti aici te va face sa uiti de orice neajuns. Este recomandat sa ajungi cat mai devreme pe aceasta plaja, deoarece dupa ora pranzului locul devine foarte populat.

2. Paradise Bay

Daca iti doresti experienta unei plaje cu nisip, Paradise Bay este o plaja mica si foarte bine organizata. Poti ajunge cu usurinta din Mellieha, luand autobuzul si te poti bucura de experienta unei zile perfecte.

3. Mellieha Bay

Mellieha

Mellieha, Malta

Este cea mai mare plaja din Malta, apartinand de orasul Mellieha. Aceasta are nisip si este foarte lunga si lata, asadar, poti gasi cu usurinta un loc in care sa te relaxezi la soare. Pentru a ajunge la aceasta plaja, din orasul Mellieha, trebuie sa iei autobuzul, aproximativ 5 minute.

4. Golden Bay

Este o alta plaja foarte frumoasa, care are nisip si apa superba, de un albastru cristalin. Intrarea in apa este foarte lina, asadar, este un loc perfect pentru cei mici.

5. Grota albastra

Grota Albastra, Malta

Grota Albastra, Malta

Nu este propriu zis o plaja, insa este o zona extrem de frumoasa, cu apa cristalina, perfecta pentru inotat. Poti ajunge aici cu o barcuta pe care o poti inchiria si te poti bucura de cateva ore bune de inot.

6. Plaja Ramla il-Hamra, din Gozo

Malta

Malta

Este o plaja pe care o vei intalni pe insula Gozo, care prezinta un nisip rosiatic si o apa foarte placuta. Odata ajuns aici, trebuie sa vizitezi Calypso Cave, care se spune ca este un loc mentionat de Homer in opera Odiseea. Nu este o plaja cu foarte multe facilitati, insa este interesanta de vizitat pentru o zi.

Care sunt cele mai cunoscute obiective turistice din Malta?

Chiar daca plajele sunt impresionante, nu putem spune ca sunt cele mai reprezentative obiective pentru aceasta tara. Malta ofera mult mai multe atractii turistice, multe dintre ele extrem de interesante.

Pe site-ul UNESCO, Malta este prezentata ca fiind una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume, deci, acest lucru spune cam tot ce este de spus.

Asadar, ce mai putem vizita in Malta?

1. Valletta

Valetta, Malta

Valetta, Malta

Este capitala tarii si combina extrem de placut restaurantele cu mancaruri delicioase, monumentele si galeriile de arta. Daca ajungi in Valletta, poti descoperi o multime de magazine si de malluri, piete de vechituri de unde poti achizitiona cele mai interesante amintiri si peisaje urbane excelente.

Poti sa te plimbi pe una dintre numeroasele ulite in panta, poti sa descoperi loviturile de tun care au loc la pranz in gradinile Barra sau poti vizita Palatul Marilor Maestri ai Cavalerilor din Malta.

2. Mdina

Mdina Malta

Mdina Malta

Este un oras medieval, considerat a fi o adevarata bijuterie a Maltei. Acesta prezinta o multime de stradute inguste, case cu ziduri impunatoare si o atmosfera care te poarta parca printr-un alt secol.

Din Mdina poti admira niste privelisti deosebite si aici te poti reculege si poti gasi foarte multa liniste.

3. Gozo

Gozo, Malta

Gozo, Malta

Este cea de-a doua insula ca marime din Malta, iar aici vei gasi unele dintre cele mai frumoase plaje ale tarii si cateva obiective turistice deosebite. Este o insula rurala, care are un ritm al vietii foarte linistit si unde poti descoperi cu usurinta modul de viata al maltezilor.

Ajuns in Gozo, poti vizita Citadella, Templele Ggantija sau sanctuarul ta’ Pinu.

4. Templele Megalitice

Malta

Malta

Sunt monumente preistorice cu o vechime de peste 5000 de ani. Incluse in patrimoniul UNESCO, aceste temple sunt un must see daca ajungi in Malta, fiind adevarate minuni ale lumii.

Plaja si obiectivele turistice nu sunt singurele lucruri pe care le poti vedea in Malta. O saptamana cu siguranta nu iti va ajunge sa vizitezi micuta tara, deoarece vei fi acaparat de plimbarile foarte relaxante, de scufundarile in apele cristaline si de viata de noapte.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Malta!