graf.a2Marmaris este un oras port situat pe coasta mediteraneana a Turciei, foarte aproape de Marea Egee si la aproximativ 300 de kilometri spre vest de Antalya, iar principala activitate de aici este turismul, fiind un loc in care notiunea de plictiseala nu exista.

Pe langa frumoasele plaje, aveti o lista lunga cu ceea ce puteti face, de la numeroase tipuri de drumetii, inot alaturi de delfini si pana la scufundari, chiar si rafting.

Numele statiunii poate da unora motive sa zambeasca si altora sa se intristeze. In antichitate se numea Physkos. Insa in timp ce ataca Rhodosul, Suleyman Magnificul a ajuns aici si a ramas dezamagit de cum arata localitatea. Primul lui impuls a fost acela de a rosti cuvintele „Mimari as”, care inseamna „spanzurati arhitectul”.

In oras exista doua plaje mari, situate una langa alta: Folk Beach si Uzunyali Beach. Prima se afla chiar in centrul orasului, fapt pentru care e preferata pentru organizarea de diverse evenimente. Acest lucru o face sa fie neincapatoare uneori, mai ales in plin sezon. A doua se intinde pe o distanta de aproape zece kilometri, pana in Icmeler, si are cateva zone neamenajate, pe care le puteti avea in vedere.

Plaje in apropiere de Marmaris

La doar 8 kilometri distanta spre vest se afla plaja Icmeler din localitatea cu acelasi nume. Aceasta se remarca prin nisipul auriu si fin, dar si prin numeroasele activitati ce iti pot umple ziua si ti-o pot face mai agitata. Se poate ajunge foarte usor cu mijloacele de transport in comun. Statiunea e cunoscuta si pentru apele minerale ce au proprietati terapeutice in tratarea unor afectiuni digestive.

Plaja Cleopatrei, de pe Insula Sedir, este la fel de spectaculoasa si se afla cam la 16 – 20 de  kilometri de Marmaris. Si aici veti gasi nisip auriu insa veti putea da si de numeroase ruine antice. Conform unei legende, se spune ca Marc Antonius si Cleopatra au inotat aici, iar unele voci sustin ca nisipul de aici nu mai poate fi vazut decat in Egipt. Exista opinii care spun ca cel putin din prisma nisipului, aceasta este cea mai buna plaja din lume. Pentru a ajunge pe ea trebuie sa treceti prin portul Camlik.

Cam la aceeasi distanta, dar pe continent, se afla plaja Turung, detinatoare a Steagului Albastru. Este o plaja boema, marginita de dealuri pline cu smochini, pruni sau portocali. Culoarea apei induce o stare de relaxare, iar nisipul o amplifica. Pe anumite portiuni puteti inota foarte usor si sigur pentru ca apa nu este foarte adanca. Pe plaja veti gasi sezlonguri si perne ce va vor fi puse la dispozitie in mod gratuit. Nu lipsesc nici terasele sau barurile care va vor servi bauturi racoroase pe tot timpul zilei.

La sapte kilometri de aceasta se gaseste plaja Kumlubuk. In aceasta zona va puteti bucura atat de plaja, cat si de drumetii.

La o distanta mult mai mare de Marmaris, 36 de kilometri, se afla plajele Orhaniye si Kizkumu, unde va puteti petrece un timp de calitate alaturi de familie sau practicand sporturi acvatice. In Iztuzu puteti vedea, in timp ce stati la soare, cum broastele testoase vin sa isi depuna ouale. Alte plaje in apropiere de Marmaris sunt Gunnucek si Ciftlick.

Marmaris se afla la aproximativ 100 de kilometri de Bodrum. Aici puteti vedea ofertele Dertour catre Turcia.

* Sursa foto: easymarmaris.com