*Sursa foto: Roman_Photo / Shutterstock.com

Palma de Mallorca este cea mai mare dintre Insulele Baleare din Spania in Marea Mediterana, fiind situata chiar langa coasta de est a Spaniei. Coasta acestei insule este marcata de o serie de pesteri mici si plaje frumoase, care atrag turisti intr-un numar din ce in ce mai mare de la an la an.

Palma de Mallorca este capitala Insulelor Baleare si aproape doua treimi din intreaga populatie a acestui arhipelag traieste aici. Numarul de persoane creste foarte mult in sezonul cald, aceasta insula fiind una dintre statiunile europene preferate ale turistilor din intreaga lume.

Exista atat de multe locuri de vizitat in Palma de Mallorca incat este dificil de stiut de unde sa incepi. Una dintre cele mai bune moduri de a incepe o vizita pe aceastai insula este de a face o plimbare de-a lungul promenadei sale minunate. Multe dintre atractiile turistice cele mai importante de pe insula sunt vizibile de pe promenada, care incepe de la portul din Palma in partea de vest a orasului. In timpul plimbarii tale, vei trece pe langa doua cluburi de yacht exclusiviste, in care se gasesc unele dintre cele mai frumoase si mai scumpe iahturi din intreaga lume.

Dupa ce te-ai saturat sa admiri yahturile, vei intra in portul de pescuit, care este inca activ. Pe partea opusa a drumului, vei putea zari Consulado del Mar si La Lonja. De aici probabil vei incepe sa simti nevoia sa mananci ceva pentru a-ti potoli foamea, asadar ti-as recomanda sa iei o gustare din piata din apropiere de La Lonja, unde vei gasi fel si fel de bauturi racoritoare, preparate reci si atmosfera foarte placuta.

Continuand de-a lungul promenadei, vei ajunge la Palatul Almudaina si la Catedrala situata in dreptul sau. Ambele structuri fabuloase sunt asezate pe partea de sus a zidurilor orasului vechi, avand in fata lor un lac uimitor de frumos. Continuand pe promenada, vei trece pe langa Casco Antiguo cu frumosul Parc del Mar in fata, si in zona numita Portixol, o zona mica, dar extrem de frumoasa, situata la marginea orasului, vei putea savura o cafea care sa iti relaxeze muschii dupa indelungata plimbare pe care ai avut-o in ziua respectiva.

In aproape orice punct de-a lungul promenadei, te poti uita in directia yahturilor pentru a zari Castelul Bellver, cocotat pe un deal cu vedere spre oras.

Daca ai urmat acest traseu, inseamna ca ai parcurs circa 4 kilometri si, desi ai ajuns la sfarsitul Palmei, nu cred ca le-ai vazut pe toate. Exista multe alte delicii pe care trebuie sa le descoperi in acest oras, dintre care numai unele sunt incluse aici.

Asadar, acestea sunt principalele atractii turistice din Palma de Mallorca, pe care nu ai voie sa le ratezi:

Palatul Almudaina

Situat langa catedrala, palatul Almudaina a fost construit la inceputul secolului al XIV-lea, cand obisnuia sa fie sediul conducatorilor mauri. Ulterior, acesta a fost transformat intr-un palat de vara pentru regi. Astazi, palatul Almudaina gazduieste Muzeul Patrimoniului National.

 

Catedrala din Palma, Mallorca

Nicio vizita in Mallorca, si in special in Palma, nu este completa fara a te confrunta cu splendoarea impresionanta a acestei catedrale magnifice. Construita intre 1230 – 1601 in partea de sus a zidurilor orasului vechi, aceasta catedrala impresionanta iti fura privirea inca de la departare.

Castelul Bellver

*Sursa foto: Rolf E. Staerk / Shutterstock.com

Desi Bellver este un castel splendid, un alt motiv bun de a-l vizita este de a putea admira din varful acestuia intregul oras. In acest mod, vei putea obtine o priveliste care, pur si simplu, iti taie respiratia. Daca stai in castel cu fata spre Palma, vei zari, in mod sigur, si golful Palma.

Construit in anul 1310, castelul era folosit la inceput ca resedinta de vara pentru cei din familia regala, dar mai tarziu a fost folosit ca si inchisoare. Astazi, castelul Bellver este una dintre principalele atractii turistice din Palma de Mallorca, fiind vizitat in fiecare an de zeci de mii de turisti veniti din toate colturile lumii.

Consulado del Mar

Consulado del Mar este o cladire distinsa care demonstreaza prin constructia sa impresionanta importanta nemarginita a marii si a comertului pe care le-a avut Mallorca in zilele trecute. Din aceasta cladire ridicata in secolul al XVII-lea, toate aspectele legate de mare si de comert au fost reglementate.

La Lonja

Acest mixt intre biserica si castel, realizat in stil gotic clasic, este unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura care definesc frumusetile insulei Palma de Mallorca. Terminata in anul 1452, aceasta cladire atrage atentia prin vitraliile ei superbe si prin ingerul plasat deasupra usii.

Plaza Major

Atunci cand vizitezi orice oras spaniol, o regula generala este de a vizita Plaza Major (care inseamna piata principala). Acestea sunt, de cele mai multe ori, pline de cafenele si restaurante, fiind, totodata, unele dintre cele mai bune locuri de relaxare din oras. Plaza Major din Palma nu este o exceptie. Aici au loc in mod regulat fel si fel de festivitati si concerte in care vedetele principale sunt cantaretii de flamenco.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra pentru Spania, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.