Sursa foto: V_E/Shutterstock.com

Îți place să simți fluturi în stomac atunci când te afli într-un roller coaster care coboară de la o înălțime amețitoare sau când parcurge o buclă? Adori parcurile tematice, care te duc în lumea copiilor, plină de adrenalină și de aventuri incredibile? 

În rândurile de mai jos am alcătuit o listă cu cele mai bune 5 parcuri de distracție din Europa, pentru a te putea inspira în următoarele călătorii:

  1. Disneyland, Paris, Franța. Nu aveam cum să nu punem în capul listei Disneyland din Paris, având în vedere faptul că acesta este locul în care toate basmele preferate ale copiilor prind viață. Acesta este, de fapt, un complex ce cuprinde două parcuri tematice și anume Disneyland Park și Walt Disney Studios Park.

În Disneyland Park, basmele sunt răspândite pe cinci meleaguri, pline de personaje Disney și de diferite atracții, parade stradale și spectacole. Iar dacă ești dornic să îți umpli corpul de adrenalină, îți sugerăm să faci o tură cu cele două roller coastere faimoase ale parcului, Big Thunder Mountain (un trenuleț ce te plimbă în jurul unui munte bântuit) și Star Wars Hyperspace Mountain (un roller coaster cu tematică spațială). 

Prețul biletelor la Disneyland variază în funcție de perioada anului, în sezonul turistic fiind în jur de 69 de euro pentru adulți și de 62 de euro pentru copii.

Locuri de cazare în zonă poți găsi în următorul link!

  1. PortAventura, Salou, Spania. PortAventura este unul dintre cele mai iconice parcuri de distracție din Europa și cel mai vizitat parc tematic din Spania, având parte de aproximativ 4 milioane de vizitatori anual. Se găsește în apropiere de Barcelona, în localitatea Salou și adăpostește 6 lumi ce așteaptă să fie descoperite. Acestea sunt China, Far West, Polinezia, Mediterrània, México și SésamoAventura.

Aici vei găsi de toate, de la cel mai înalt și mai rapid roller coaster de pe Bătrânul Continent (Furius Baco, atingând 135 km/oră în doar 3 secunde) la show-uri inedite, insule tropicale cu cascade și bărci de pirați și labirinturi mayașe, pline de senzații și efecte vizuale.

Biletele costă aproximativ 55 de euro pentru adulți dacă rezervi online și includ atât intrarea la PortAventura, cât și intrarea în Ferrari Land, un alt parc tematic uluitor.

Locuri de cazare în zonă pot fi găsite accesând acest link!

  1. Europa Park, Rust, Germania. Există o mulțime de parcuri de distracție în Germania, dar Europa Park este, cu siguranță, cel mai popular, fiind cel mai mare din întreaga țară.

Situat în Rust, o localitate din sud-vestul Germaniei, Europa Park se întinde pe o suprafață de 950 000 de metri pătrați și găzduiește 100 de atracții, dintre care 13 sunt roller coastere. Ceea ce îl face special, însă, sunt cele 15 zone tematice europene, care prezintă țări precum Islanda și Austria, cu arhitectură, peisaje și gastronomie specifică. 

De remarcat, de asemenea, restaurantele din cadrul parcului. De fapt, Europa Park este unicul parc de distracție din întreaga lume care adăpostește un restaurant cu două stele Michelin!

În zilele de vară, prețurile biletelor de intrare în parc încep de la 44,50 Euro. Dacă, însă, le cumperi online, biletele ar putea costa mai puțin.

Locuri de cazare în zonă poți găsi în link-ul următor!

  1. Gardaland, Castelnuovo del Garda, Italia. Situat în localitatea Castelnuovo del Garda din nord-estul Italiei, Gardaland nu este doar un simplu parc tematic, ci și un acvariu cu adevărat impresionant! Garda Sea Life Aquarium îți permite să te aventurezi în albastrul profund al unui tunel oceanic transparent, privind în jur și, mai ales, deasupra ta, rechini, pisici de mare și alte creaturi ale adâncurilor oceanelor și mărilor.

Parcul este plin de atracții pentru toate vârstele, așa că aici se găsește câte ceva interesant pentru întreaga familie. Câteva dintre atracțiile pe care le recomandăm sunt roller coaster-ele Blue Tornado, Shaman și Mammut.

Dacă vrei să vizitezi doar parcul de distracție, va trebui să scoți din buzunar în jur de 38 de euro, iar dacă vrei un bilet combinat, care să permită atât intrarea la Gardaland Park, cât și la acvariu, va trebui să plătești în jur de 44 de euro.

Locuri de cazare în zonă pot fi găsite în următorul link!

  1. Phantasialand, Brühl, Germania. Situat în Brühl, între Köln și Bonn, Phantasialand este un alt parc fantastic din Germania, atrăgând peste 1,75 de milioane de vizitatori anual. Este renumit pentru spectacolele uimitoare ce au loc aici, dar mai ales pentru roller coasterele pe care le găzduiește, cum ar fi TARON, unul dintre cele mai rapide roller coastere din întreaga lume, sau RAIK, un roller coaster Boomerang.

În total, Phantasialand conține 30 de atracții împărțite în șase lumi tematice, unele mai surprinzătoare și mai distractive decât altele: Fantasy, Deep in Africa, Mustery, Berlin, Mexico și China Town.

Biletele pentru adulți costă în jur de 49,50 Euro, iar pentru copii, 39,50 Euro. 

Locuri de cazare în zonă pot fi găsite accesând următorul link!