Sursa foto: Jakub Barzycki/Shutterstock.com

Când te gândești la Africa, primele tale gânduri zboară, cel mai probabil, către zonele de safari din Africa de Sud sau din Kenya, către souk-urile tradiționale din Maroc sau către piramidele din Egipt. Dar știai că pe Continentul Negru se găsesc, de asemenea, unele dintre cele mai impresionante destinații de plajă din întreaga lume? 

Descoperă, în rândurile de mai jos, 5 destinații exotice africane în care plajele par a fi desprinse din Paradis:

Sursa foto: Ppictures/Shutterstock.com

  1. Mauritius. Mauritius este o mică țară insulară situată în largul coastelor continentului african, în partea de sud-vest a Oceanului Indian, la o distanță de aproximativ 900 de kilometri de Madagascar. Este, probabil, cea mai bună destinație de plajă din Africa dacă ești dornic de o vacanță plină de aventuri, oferind posibilitatea de a practica o sumedenie de sporturi nautice, inclusiv înot cu delfinii, surfing, snorkeling si kitesurfing. Printre cele mai bune plaje de pe insulă se numără Flic en Flac, Tamarin, Trou aux Biches și Pereybere. 

Mauritius, însă, adăpostește multe alte comori naturale în afară de plaje: munți, păduri, cascade și faimosul Pământ în 7 culori, un loc incredibil și unic în toată lumea.

Oferte de vacanță în Mauritius poți găsi aici!

Sursa foto: Becker Stefan/Shutterstock.com

  1. Zanzibar. Un loc perfect pentru călătorii ce iubesc plajele albe, istoria și cultura, această insulă intrigantă ce se află chiar în largul coastei Tanzaniei este grozavă atât pentru o vacanță liniștită petrecută la soare, cât și pentru o aventură în safari în timpul Marii Migrații. Practic, poți merge dimineața într-un safari în Parcul Național Serengeti, iar după-amiaza să fii la plajă. Printre cele mai populare plaje din Zanzibar se numără Matemwe, Nungwi, Pongwe, Kendwa și Paje.

Deși nisipul alb și apele albastre ale plajelor îi atrag cel mai mult pe călători în Zanzibar, această țară are un mix interesant de cultură africană și orientală, pe care îl vei vedea în arhitectură, în bazarurile arăbești și în piețele de mirodenii. Așadar, nu îți petrece întreaga vacanță doar la plajă și acordă câteva zile explorării și altor părți ale țării, cum ar fi Stone Town.

Oferte de vacanță în Zanzibar poți găsi aici!

Sursa foto: Jakub Barzycki/Shutterstock.com

  1. Seychelles. Seychelles este probabil cea mai romantică și rafinată destinație exotică din Africa, fiind perfectă pentru luna de miere. Dacă ești în căutarea unor insule cu plaje virgine de o frumusețe uluitoare, în care să nu mai găsești alți turiști, acesta este locul potrivit pentru tine! Plajele de aici au ape azurii și bolovani pitorești ce se ridică din nisipul alb și moale. De fapt, aici se găsește celebra Anse Source D’Argent, una dintre cele mai fotografiate plaje din întreaga lume. Printre celelalte plaje ce merită vizitate în Seychelles se numără Anse Intendance, Anse Major, Anse la Passe și Anse Georgette.

Sursa foto: Neja Hrovat/Shutterstock.com

4. Africa de Sud. Această țară uimitoare are un pic din toate, de la safari în faimosul Parc Național Kruger până la plajele pitorești situate de-a lungul Traseului Grădinilor.

Plajele din Africa de Sud nu sunt cele mai tropicale din această listă. În loc de nisip alb pudrat vei găsi adesea stânci impozante sau formațiuni de rocă interesante. Însă acestea sunt perfecte dacă vrei să te bucuri de priveliști frumoase asupra oceanului, savurând în același timp mâncare și vin de talie mondială, peisaje montane și orașe vibrante. În plus, în Africa de Sud ai ocazia de a vedea pinguini, balene cu cocoașă, lei, leoparzi, rinoceri, elefanți, girafe și multe alte animale maiestuoase.

Oferte de vacanță în Africa de Sud poți găsi aici!

Sursa foto: Maddy Settle/Shutterstock.com

  1. Mozambic. O destinație mai puțin populară în rândul pasionaților de locuri exotice, probabil din lipsa publicității, Mozambic este, însă, un adevărat paradis tropical! Are mai mereu zile însorite, palmieri care suflă în briza oceanului, cel mai moale nisip alb pe care ți-l poți imagina și localnici prietenoși, care știu să îngrijească natura cum nimeni altcineva nu o face. În plus, Mozambicul găzduiește câteva recifuri de corali grozave pentru snorkeling și scufundări în jurul unei vieți marine vibrante, cu broaște țestoase imense, delfini, rechini-balenă, pisici de mare, dongongi și multe alte creaturi uimitoare.

Și, în timp ce alte destinații din această listă sunt mai rafinate și europenizate (cum ar fi Seychelles), Mozambic este, mai degrabă, despre a te bucura de lucrurile simple din viață. Aici vei vedea adesea localnici cântând în timp ce pescuiesc și copii alergând veseli pe nisipul fin al plajelor.