praga-2-foto-rostislav-glinsky

*Sursa foto: Rostislav Glinsky / Shutterstock.com

Pietele de Craciun din Europa ofera un spectacol de neuitat si sunt atat de indragite incat fac parte in fiecare an din circuitul turistilor. Iata 3 dintre cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa unde merita sa mergi in aceasta iarna!

1. Piata de Craciun din Pragapraga-foto-vojta-herout

*Sursa foto: vojta-herout / Shutterstock.com

Praga este unul dintre cele mai vizitate orase din Europa in pragul sarbatorilor de iarna. Targul de Craciun, numit si Winter Wonderland, tine pana dupa Anul Nou, fiind unul dintre cele mai lungi targuri de Craciun din Europa. Atmosfera este asemanatoare cu cea din Piata de Craciun de la Viena, insa pe langa standurile cu suveniruri, unde se gasesc traditionalele papusi cehesti, cu obiecte traditionale lucrate manual, cristaluri de Boemia, foarte multe sunt ocupate cu bautura si mancare.

Nu poti sa pleci din Praga fara sa gusti vinul fiert si berea lor, considerata a fi printre cele mai bune din Europa. La mare cautare in Piata de Craciun din Praga sunt si castanele coapte, langosii, purceii la protap, turta dulce si Staroceske Trdlo, o prajitura traditionala cu migdale si caramel.

Targul de Craciun din Praga se desfasoara in Piata Veche a Primariei, din Orasul Vechi, inscris in patrimoniul cultural Unesco, iar bradul de Craciun din mijlocul orasului este adus din muntii Cehiei si este impodobit cu peste 2.000 de beculete.

In Praga mai exista insa si targuri de Craciun mai mici, in Namesti Republiky si in Havelske Trizste. Targul din Capitala Cehiei incepe pe 26 noiembrie 2016 si tine pana pe 1 ianuarie 2017, fiind deschis zilnic de la 10:00 la 22:00.

Poti vizita Targul de Craciun din Praga cu un sejur de la 279 euro/persoana, 3 nopti cu mic dejun inclus, avion. Detalii la urmatorul link: http://www.dertour.ro/piata-craciun/praga.

2. Piata de Craciun din Budapestabudapesta-foto-dmitry-pistrov

*Sursa foto: Dmitry Pistrov / Shutterstock.com

Traditionala Piata de Craciun din Budapesta este una dintre cele mai vestite si mai asteptate piete ale iernii. Aceasta are loc intre 11 noimebrie 2016 si 6 ianuarie 2017.

In oras sunt mai multe Piete de Craciun, dar cea mai mare si mai cunoscuta este Vorosmarty. Piata este amplasata in inima orasului, in Centrul Istoric al capitalei Ungariei si devine un obicei anual pentru cei indragostiti de traditiile de Craciun, pentru iubitorii gastronomiei traditionale si a culturii maghiare. De asemenea, veti gasi suveniruri pentru cei de acasa, atent confectionate de mesterii maghiari.

Bradul impodobit, luminile din centrul orasului, mirosul de turta dulce si vin fiert cu scortisoara, va transpun intr-o atmosfera unica, de sarbatoare.

Poti vizita Targul de Craciun din Budapesta cu un sejur de la 48 euro/persoana, 3 nopti cu mic dejun inclus, fara transport. Detalii la urmatorul link: http://www.dertour.ro/piata-craciun/budapesta.

 3. Piata de Craciun din Sibiusibiu-foto-boerescu

*Sursa foto: Boerescu / Shutterstock.com

Targul de Craciun din Sibiu, poate cel mai frumos targ de Craciun din Romania, are loc in perioada 18 noiembrie – 27 decembrie 2016, urmand ca dupa aceasta perioada sa se transforme in Targul de Revelion, care se va incheia pe 3 ianuarie 2017.

In fiecare an, Targul de Craciun aduce in Piata Mare din Sibiu putin din atmosfera de poveste a sarbatorilor de iarna. Turistii pot gasi peste 70 de casute unde expozanti din tara si din strainatate aduc produse de sezon, iar copiii se pot da in carusel si pot participa la ateliere tematice organizate in Atelierul lui Mos Craciun.

Mireseme de vin fiert cu scortisoara, castane coapte, vata de zahar ars, gogosi si turta dulce, te fac sa nu ratezi o plimbare prin Piata Mare a Sibiului.

Poti vizita Targul de Craciun din Sibiu cu un sejur de la 67 euro/persoana, 3 nopti cu mic dejun inclus, fara transport. Detalii la urmatorul link: http://www.dertour.ro/piata-craciun/sibiu.