Cum efectele încălzirii globale sunt din ce în ce mai prezente în toată lumea, tot mai multe hoteluri au început să adopte un stil #plasticfree, încercând să minimizeze impactul activității lor asupra naturii. Sustenabilitatea și turismul sunt două concepte care nu s-au completat prea bine până acum puțin timp, având în vedere că atunci când călătorești impactul tău asupra mediului este mai mare decât în mod obișnuit, dar marile companii au început să acorde o importanță deosebită acestei probleme: biocombustibil folosit ca înlocuitor al kerosenului, alternativele biodegradabile sau sustenabile pentru plastic sau reducerea consumerismului prin promovarea unui stil de viață minimalist.

 

Descoperă cu Dertour hotelurile care sunt preocupate de mediu și sustenabilitate:

  1.     Six Senses Maldive Laamu, Maldive

Sis Senses Hotels Resorts Spas acționează la nivel global prin hotelurile sale cu inițiativa Plastic Free 2022, prin inventarierea materialelor de plastic folosite și găsirea unor soluții alternative pentru eliminarea obiectelor din plastic. Six Senses Maldive Laamu este un resort de 5* din sudul Arhipeleagului Insulelor Maldive, înconjurat de apă turcoaz și nisip alb, fiind singurul complex de pe Atolul Laamu. Acest resort încearcă să folosească produse care sunt reutilizabile și de lungă durată sau produse care sunt biodegradabile, dacă acestea sunt folosite pe termen scurt. Recipiente de apă din sticlă sau periuțe de dinți din bambus și învelite în ambalaje din amidon de porumb, 100% degradabile sunt doar câteva dintre elementele pe care Six Senses Maldive Laamu le folosește în resort. Poluarea cu plastic este o problemă globală, dar mai ales în Maldive, unde sunt posibilități limitate de a recicla plasticul de unică folosință, care ajunge în cele din urmă în ocean și mai apoi, în mâncare. Reducerea folosirii plasticului și producerii de deșeuri este obiectivul resortului, deoarece este o alternativă mult mai ușoară, decât transportarea din mijlocul oceanului către o altă locație care dispune de un sistem de reciclare. 

Aici găsești cazare pentru Six Senses Maldive Laamu.

Sursă foto: Six Senses Laamu website

  1. Anantara Mai Khao Phuket Villas, Phuket (Thailanda)

#freeplasticjuly a fost adoptat și de Anantara Mai Khao Phuket Villas, dar nu doar în iulie, ci tot restul anului. Toate sticlele de plastic au fost eliminate din camere și sălile de gimnastică, lucrurile din camere sunt ambalate cu hârtie compostabilă, periuțele de dinți din plastic au fost înlocuite cu unele biodegradabile, iar articolele de toaletă furnizate în recipiente ceramice pentru reducerea cantității de ambalaje create de recipientele individuale. 

Aici găsești cazare pentru Anantara Mai Khao Phuket Villas.

Sursă foto: Anantara Mai Khao Phuket Villas website

  1. Six Senses Ninh Van Bay, Ninh Van Bay (Vietnam)

Resortul Six Senses Ninh Van Bay din Vietnam dispune de 59 de vile, toate cu vedere panoramică spre ocean, cu diverse activități inedite pentru turiști: ateliere interactive despre cum poți composta și cum îți poți face propriul detergent fără chimicale, excursii la plantații și la stațiile de tratare a apei pentru a crește gradul de conștientizare și de a inspira oamenii să facă alegeri sustenabile. Care sunt alegerile sustenabile din viața ta?

Aici găsești cazare pentru Six Senses Ninh Van Bay.

Sursă foto: Six Senses Ninh Van Bay website

  1. Alila Mangiss, Bali (Indonezia)

Situat în mijlocul naturii, printre palmieri și cu vedere la ocean, resortul Alia Mangiss din Bali are un sistem propriu de compostare pentru deșeurile organice și o politică strictă pentru zero waste. Locația contribuie la dezvoltarea sustenabilă a resortului și a insulei, transformând plasticul în ulei organic care poate fi combinat cu motorină, benzină sau kerosen și folosit în activitățile resortului. Sistemul eco-friendly de îmbuteliere a apei și paiele din bambus sunt preferatele turiștilor. Ce produse eco-friendly folosești?

Aici găsești cazare pentru Alila Manggis.

Sursă foto: Alila Mangiss website

  1. Six Senses Kaplankaya, Bodrum (Turcia)

Dacă vrei să simți că atunci când călătorești contribui la dezvoltarea unor noi proiecte de mediu sau educație, atunci Six Senses Kaplankaya din Bodrum este resortul perfect. Acesta oferă 0,5% din veniturile resortului sunt direcționate către proiecte de mediu și comunitatea locală. Propria grădină este întreținută prin compostul provenit din deșeurile organice, sunt folosite produse de curățenie eco-friendly, iar hârtia din birouri este reciclată după ce este folosită, doar în cazul în care este necesar. Tu reciclezi hârtia pe care o folosești la birou?

Aici găsești cazare pentru Six Senses Kaplankaya. 

Sursă foto: Six Senses Kaplankaya website

  1. Soneva Fushi, Maldive

Inițiativele în direcția #freeplastic nu lipsesc nici la Soneva Fushi din Maldive, invitații odată ajunși în resort primesc denumirea de Soneva Changemakers, minimizănd astfel impactul asupra naturii. Tu ce schimbare ai făcut astăzi?

Aici găsești cazare pentru Soneva Fushi.

Sursa foto: Soneva Fushi website

  1. Whitepod, Monthey (Elvetia)

Probabil ați mai văzut filmulețe cu igluuri luxoase în mijlocul naturii și v-ați dorit întotdeauna să petreceți măcar o noapte într-un igluu. Află că acestea au impact redus asupra mediului, folosește cantități minime de apă și electricitate, produse de curățenie 100% biodegradabile, utilizează resurse reutilizabile și sortează deșeurile organice de cele non-organice. În plus, locația e situată în Alpii Elvețieni, destul de aproape de România. 

Aici găsești cazare pentru Whitepod.

Sursă foto: Whitepod eco-luxury hotel website

  1. Hotel Punta Islita, Carrillo (Costa Rica)

Dacă ajungi la Hotelul Punta Islita din Costa Rica, în prețul camerei ai incluse și aventuri eco-friendly și experiențe culturale. Hotelul a fost premiat de departamentul de Turism Sustenabil al Guvernului Costa Rica, iar angajații iau parte constant la acțiuni de împădurire și conservare a florei și faunei. 

Aici găsești cazare pentru Hotel Punta Islita.

Sursă foto: Hotel Punta Islita website

  1. Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Gargnano (Italia)

Nu trebuie să mergi pe un alt continent să te asiguri că excursia ta are un impact mai mic asupra mediului. Resortul din Gargnano, Italia, are implementat un sistem hi-tech care funcționează cu surse de energie nepoluante, asigurând 85% din încălzirea resortului, 100% din răcirea și energia electrică folosită în resort.

Aici găsești cazare pentru Lefay Resort & SPA Lago di Garda.

Sursă foto: Lefay Resort & SPA Lago di Garda website

  1. Boutiquehotel Stadthalle, Viena (Austria)

Mergi în Viena curând și cauți un hotel eco-friendly? Boutiquehotel Stadthalle a fost primul hotel eco-friendly din Viena, care a fost mai târziu premiat cu European eco-label. Grădina hotelului, o oază de verdeață și liniște în mijlocul orașului, este preferată de turiști. Panourile solare susțin această direcție a hotelului, alimentând cu apă caldă întreg hotelul în funcție de vreme, cu energie regenerabilă. 

Aici găsești cazare pentru Boutiquehotel Stadthalle.

Sursa foto: Hotel Stadthalle website