Sursa foto: Monkey Business Images/Shutterstock.com

Cineva a spus cândva următoarea frază: „În cazul în care călătoritul ar fi gratis, nu m-ai mai vedea niciodată”. Sunt gânduri care îi trec prin cap fiecărui aventurier, explorator și împătimit al călătoriilor, care visează mai mereu la următoarea destinație. Cu toate acestea, există momente în care, din diferite motive, această dorință de ducă nu poate fi îndeplinită. Pentru aceste momente, noi îți sugerăm să vizionezi câteva filme care vor reuși să-ți stăpânească apetitul pentru noi aventuri.

Iată, în rândurile de mai jos, cele mai bune 10 filme de călătorii:

1. Into the Wild 

INTO THE WILD [US 2007] EMILE HIRSCH INTO THE WILD [US 2007] EMILE HIRSCH Date: 2007

 Adevărata poveste a dispariției lui Cristopher McCandless (Alexander Supertramp), poetică și nebunească în același timp, întruchipează viziunea clasică americană a rătăcirii necontrolate – exuberantă, imparabilă și nechibzuită. Este un film despre rătăcire și, totodată, despre regăsirea sinelui, cât și o poveste despre imprudență și apreciere a ceea ce avem.

Parte dintr-o familie bogată din Washington DC, Christopher McCandless hotărăște la cei 24 de ani ai săi, imediat după absolvirea facultății, să renunțe la toată viața sa de până acum, inclusiv la familie și la conturile bancare, plecând în sălbăticia Alaskăi.  Poți găsi acest film pe Netflix.

2. Eat, Pray, Love.

După o serie de relații nefericite, Liz Gilbert (Julia Roberts) își ia un an sabatic de la locul de muncă pentru a călători în lume. Călătoria ei o duce în Italia, India și, în sfârșit, în Bali.

O poveste romantică, tristă și, în același timp, plină de învățăminte, Eat, Pray, Love ne dezvăluie imagini superbe din cele trei destinații în care are loc acțiunea, trezindu-ne dorința de a le vizita. Și acest film poate fi regăsit pe Netflix

3. 7 Years în Tibet.

7 Ani în Tibet se bazează pe povestea adevărată a lui Heinrich Harrer, un alpinist austriac care pleacă într-o călătorie în Himalaya, lăsându-și soția acasă, în Austria. Un război izbucnește curând, iar el ajunge în tabăra prizonierilor. Cu toate acestea, Heinrich reușește să scape, pleacă în Tibet, iar acolo se împrietenește cu Dalai Lama. Filmul poate fi găsit pe Netflix.

4. The Beach.

Acțiunea filmului se petrece în jurul lui Richard (Leonardo di Caprio), un tip de douăzeci și ceva de ani care călătorește în Thailanda, unde găsește o hartă ciudată ce îi va schimba cursul vieții. Zvonurile afirmă că această hartă arată calea către un paradis natural, astfel că Richard decide să afle adevărul din spatele ei, urmându-i direcțiile.

Condus de o explozie de adrenalină pe care numai această aventură pare să fie în stare să i-o potolească, Richard descoperă că, pe măsură ce intensitatea emoțiilor sale este tot mai mare, aventura devine tot mai periculoasă.

5. Eurotrip.

Un fel de American Pie în Europa, Eurotrip este un film cât se poate de potrivit pentru o seară de sâmbătă. Filmul prezintă aventura a patru adolescenți americani care au plecat cu rucsacul în spate în Europa pentru toată perioada verii, căutând o fată. Cei patru aventurieri ajung în Londra, Paris, Amsterdam, Bratislava, Berlin și Roma și au parte de fel și fel de întâmplări neașteptate și amuzante.

6. Under The Tuscan Sun.

Ai călătorit vreodată într-un loc care să îți placă atât de mult încât să te facă să îți dorești să trăiești acolo pentru totdeauna? Ei bine, pentru Frances Mayes (Diane Lane), exact asta se întâmplă. În timp ce se afla într-o călătorie de 10 zile în Toscana, Frances achiziționează, în mod impulsiv, o vilă abandonată.

Este un film plin de umor, romantism și peisaje superbe, care îți va aprinde dorința de a vizita minunatele tărâmuri ale Toscanei. 

7. The Motorcycle Diaries.

Jurnalele motocicletei spun o poveste bazată pe fapte reale ce prezintă viața lui Ernesto „Che” Guevara. Ernesto și prietenul său, Alberto Granado, pornesc într-o călătorie cu motocicleta prin America de Sud. Călătoria lor este plină de greutăți și aventuri, prezentând problemele sociale și inegalitățile oamenilor de pe acest continent. În film, observam cum Che evoluează de la un tânăr naiv la revoluționarul iconic pe care îl cunoaștem astăzi.

8. The Bucket List.

Carter Chambers (Morgan Freeman) și Edward Cole (Jack Nicholson) sunt doi bărbați diagnosticați recent cu cancer pulmonar în stadiu terminal. Ei devin prieteni în timp ce împart o cameră de spital și hotărăsc ca, în următoarele trei luni, să pornească împreună în mai multe aventuri pe care le au în bucket list-ul lor, inclusiv un safari african, trekking pe Everest și zbor deasupra polului nord. Poți găsi filmul pe Netflix.

9. The Way.

Un film pe care trebuie să îl vadă toți pasionații de călătorii, The Way este o poveste inspirațională ce ne duce pe celebrul drum El Camino de Santiago.

Tom (Martin Sheen) călătorește la St. Jean Pied de Port, în Franța, pentru a-și vedea fiul mort (Emilio Estevez), care a fost ucis într-o furtună pe munte. Pentru a-și onora fiul, Tom decide să parcurgă întregul drum Camino de Santiago. Pe drum, el se împrietenește cu alți trei călători, fiecare din acest pelerinaj având propriile motive care i-au determinat să pornească în această căutare de sine.

Pentru cei care visează să meargă cândva pe Camino de Santiago, acest film este obligatoriu!

10. I Dreamed of Africa.

Odată ce vei viziona acest film, vei fi copleșit de o dorință imensă de a vizita tărâmurile fantastice ale Africii. Cadrele cinematografice sunt superbe, pline de peisaje uimitoare și viață salbatică africană.

Kuki Gallman (Kim Basinger) își părăsește viața de lux din Italia pentru a trăi simplu în Kenya. Acolo, ea locuiește alături de soțul și fiul ei, întâmpinând furtuni, braconieri și animale sălbatice. I Dreamed of Africa este o poveste tragică, plină de aventură și pierderi personale, care ne dezvăluie frumusețea și farmecul Africii.