*Sursa foto: Balate Dorin / Shutterstock.com

Tenerife este o destinatie de vacanta foarte populara in randul tinerilor din intreaga lume, din mai multe motive bine intemeiate. Insula Tenerife este situata in Insulele Canare, in largul coastelor Africii de Nord, avand vreme excelenta si un soare prietenos pe tot parcursul anului.

Tinerii vin adesea in acest loc plin de viata deoarece aici gasesc o multime de plaje de nisip, cele cu nisip alb si galben fiind create in mod artificial special pentru zonele de relaxare si distractie, in timp ce plajele cu nisip negru sunt naturale, datorita faptului ca nisipul este vulcanic. Partea cea mai sudica a insulei Tenerife beneficiaza de cea mai buna vreme si de cele mai mari temperaturi, motiv pentru care in acest loc s-au amenajat principalele statiuni de vacanta.

Playa de las Americas si Los Cristianos sunt cele mai mari statiuni de pe insula, insa Los Gigantes este, in continuare, cel mai popular loc pentru turistii si vizitatorii care doresc sa simta vibratiile si atmosfera pozitiva din aceasta insula exotica.

In Tenerife gasesti tot ceea ce ti-ai putea dori in calitate de turist. Aici ai parte de plaje incantatoare, vreme buna, sate minunate, o multime de baruri si restaurante, hoteluri, centre comerciale, parcuri tematice, facilitati sportive, excursii si tot felul de activitati care incanta oamenii.

Ce trebuie sa stii despre nordul si sudul insulei Tenerife:

Nordul si sudul insulei Tenerife sunt ca doua insule intr-una singura, pentru ca sunt extrem de diferite. In timp ce sudul este cald si uscat, avand campii semi-desertice de coasta, partea de nord este mai rece, fiind acoperita de paduri si terenuri agricole. Sudul tinde sa fie locul in care aproape toti oamenii vorbesc limba engleza, iar nordul este partea insulei in care oamenii comunica in limba lor nativa, spaniola.

Sudul insulei Tenerife este locul in care se gasesc principalele statiuni turistice, iar nordul ofera mai mult interes istoric, arta si cultura spaniola. De pilda, in capitala insulei Tenerife, Santa Cruz, care este situata in partea de nord, poti gasi importante muzee si galerii de arta, elemente de mare interes pentru cei interesati de cultura si istorie. Aceasta diferenta dintre nord si sud ofera turistilor posibilitatea de a alege ceea ce doresc sa faca si sa vada in sejurul lor pe insula.

Climatul insulei este, de asemenea, diferit de la nord la sud, existand schimbari meteorologice deloc de neglijat, astfel incat te poti racori prin muntii acoperiti de paduri sau te poti bucura de caldura in statiunile de pe coasta.

Nu ai nevoie de mult timp pentru a parcurge dintr-o parte in alta aceasta insula. Poti ajunge foarte usor in orice parte a insulei cu masina sau cu autobuzul. De asemenea, exista autobuze care fac turul intregii insule intr-o zi intreaga, cu pauze destul de mari in care ai ocazia de a vizita diferite obiective turistice.

Cele mai vizitate obiective turistice din Tenerife sunt Piramidele Guimar situate in partea de sud a insulei si Icod de los Vinos din zona de nord, care este faimos pentru Arborele Dragon vechi de mii de ani, cunoscut, de asemenea, sub numele de Drago Milenario.

In statiunile din Tenerife, cum ar fi populara Los Gigantes din partea de sud a insulei, vei intalni la tot pasul marinari, astfel ca poti gasi cu usurinta barci pe care sa le rezervi sau bilete de croaziera.

Daca esti interesat de pesteri, ei bine, afla ca insula este plina de astfel de atractii naturale. Cueva del Viento (Pestera Vantului), aproape de Icod de los Vinos, este cel mai mare complex de pesteri vulcanice din intreaga lume! Deoarece acest loc este destul de aglomerat este bine sa iti rezervi din timp un tur pentru a putea vizita spectaculoasele pesteri.

In cazul in care nu te-ai informat destul in legatura cu obiectivele turistice sau cu orice lucru de interes din insula Tenerife, e bine sa stii ca peste tot pe insula exista centre de informare turistica, unde vei gasi informatii in limba spaniola, engleza si germana.

Ce poti face ca turist in Tenerife:

*Sursa foto: Dziewu / Shutterstock.com

Exista multe centre special pentru a satisface nevoile tuturor turistilor. Acestea organizeaza vacante, inchiriaza hoteluri si complexe de apartamente, unde pot sa se cazeze vizitatorii insulei Tenerife.

Excursiile sunt organizate atat pentru vizitarea statiunilor de coasta, cat si pentru a vedea satele mici de munte, pentru a merge in croaziera in jurul insulei sau pentru a contempla frumusetile orasului Santa Cruz. Una dintre cele mai frumoase si de neuitat experiente pe care le poti avea in Tenerife este de a merge in croaziera, unde vei avea ocazia de a naviga alaturi de prietenosii delfini si balene ucigase, care adesea insotesc navele cu turisti. Aceste momente sunt cu adevarat magnifice si spectaculoase pentru orice turist care vine pe acest taram spaniol.

Daca esti interesat de scufundari, exista multe locatii excelente si diverse centre de scuba diving in jurul insulei, unde poti sa fac acest lucru in compania unui instructor specializat. Astfel, vei putea explora viata subacvatica si bogatia ei multicolora.

In Tenerife exista, de asemenea, gradini zoologice si parcuri tematice, cele mai populare fiind Loro Parque in Puerto de la Cruz din partea de nord a insulei si regatul maritim Siam Park din Playa de las Americas, situat in Costa Adeje, in sudul insulei.

Cu atat de multe lucruri de vazut si de explorat, nu este surprinzator ca Tenerife este un loc extrem de popular in randul tinerilor dornici de distractie si vacanta, indiferent de perioada anului. Multi turisti sunt atat de impresionati de acest loc, incat se intorc de fiecare data cand au ocazia pentru a putea retrai momentele uimitoare de pe insula spaniola Tenerife.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.