Sursa foto: DavideAngelini/Shutterstock.com

Supranumită și „ Insula Zeilor”, Bali este o insulă din Indonezia care te poate influența prin frumusețea sa. Pozele de acolo îi fac pe majoritatea oamenilor să viseze cu ochii deschiși, iar realitatea, odată ce ai ajuns pe insula Indoneziană, este de cele mai multe ori superioara așteptărilor. 

Deși multă lume crede că Bali este o insulă extravagantă, greu accesibilă pentru o persoană cu venituri modeste, realitatea este cu totul alta. Prin ofertele Dertour poți ajunge în această zonă a lumii cu costuri mici și te poți bucura din plin de fiecare val, fiecare plajă și fiecare experiență pe care le vei descoperi.

Am pregătit pentru tine un mini ghid de călătorie în Bali:

Ce trebuie să știi înainte de a merge în Bali?

Bali

Turista in Bali

Poți vizita insula pe toată perioada anului, însă sezonul uscat, care ține din Aprilie până în Octombrie îți oferă cel mai mare confort termic. Evită lunile Iulie și August, deoarece sunt foarte aglomerate și de asemenea, încearcă să nu ajungi chiar de Crăciun  sau Revelion pe insulă, deoarece este o adevărată nebunie. 

Este bine să îți iei minim 1 saptămână vacanță, deoarece sunt o mulțime de lucruri de vizitat: cascade, orașe pline de viață, plaje minunate care te vor lăsa cu greu să le părăsești și peisaje insulare pe care le descoperi, de regulă, pe cărțile poștale și în imaginile de desktop.

Nu există foarte multe  variante de transport, așadar, cea mai bună variantă pe care o ai la dispoziție este taxiul sau serviciul de tip UBER. Dacă vrei să îți iei vacanța în propriile mâini, poți închiria un scuter, la fel cum fac o mulțime de alți turiști. 

Indiferent cât de mult vrei să stai în Bali, un lucru este cert: nu vei muri de foame, ba chiar vei mânca regește. Preparatele indoneziene sunt de-a dreptul delicioase, majoritatea fiind gătite cu ingrediente proaspete, obținute local. Vei putea mânca o mulțime de pește și preparate culinare gătite în strânsă legătură cu obiceiurile religioase indoneziene. 

Îti reocomandăm să încerci Mie Goreng, Nasi Goreng sau Babi Gulig, câteva dintre preparatele tradiționale deosebite. 

Care sunt obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi când ajungi în Bali

Ulun Danu - Templu Bali

Ulun Danu – Templu Bali

Ar fi păcat să ajungi pe o insulă precum Bali și să ratezi obiective turistice importante. Iată care sunt cele pe care trebuie neapărat sa le bifezi:

1. Templul UluWatu

Uluwatu

Uluwatu

Este un templu faimos în întreaga lume gratie pozitiei sale și a istoriei foarte bogate. Descoperirile arheologice arată că acest templu datează din secolul X. Se crede că templul protejează Bali de spiritele rele ale mării.

Din păcate, doar cei de religie hindusă pot intra în templu, însă exteriorul este impresionant prin decorațiuni și fac experiența vizitei să merite.

2. Pădurea Maimuțelor din Ubud

Templul Maimutelor

Padurea Maimutelor

Este o destinație pe care vor să o descopere absolut toți turiștii care iubesc animalele. Dacă vrei fotografii cu maimuțe ce se plimbă liber peste tot, este locul perfect. Nu vei descoperi doar maimuțe, ci și arbori giganți de banayani sau nucșoară.

3. Ubud

Ubud

Ubud

Dacă ajungi la pădurea Maimuțelor este păcat să nu mergi și în Ubud. Este un oraș cu o mulțime de muzee, restaurante cu mâncare delicioasă și numeroase spectacole de dans balinez ce au loc seară de seară.

4. Terasele de orez Jatiluwih

Jatiluwih

Jatiluwih

Sunt reprezentative pentru Bali și trebuie neapărat să fie vizitate. Acestea au peste 600 de hectare și crează un peisaj impresionant de-a lungul lanțului montan Batukaru.

5. Plaja Kuta

Kuta

Kuta

Există multe plaje frumoase în Bali, însă cea mai faimoasă întindere de nisip este Plaja Kuta. Este ideală pentru cei care doresc să se relaxeze și de asemenea, este perfectă pentru cei care doresc să învețe să facă surfing. Oferta de plaje este extrem de bogată. Dacă nu te încântă Kuta, poți descoperi plaje precum Canggu, Balangan, Bingin sau Padang-Padang.

Bali are atât de multe de oferit încât ți-ar trebui săptămâni întregi pentru a te bucura de absolut tot. Poți vizita cascade impresionante ( Sekumpul ), numeroase temple hinduse, văi cu câmpuri de orez care te invită să le faci poze și foarte multe localități tradiționale. 

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Bali!