Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

Malaga este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Spania, motivele pentru care merită ajungi aici fiind numeroase:

  • Este unul dintre cele mai vechi porturi de la Marea Mediterană și păstrează o mulțime de urme ale trecutului;

  • Are foarte multe obiective turistice de neratat;

  • Are plaje superbe;

  • Este un loc perfect unde poți descoperi artă culinară spaniolă.

Dacă plănuiești ajungi în acest oraș spaniol, fie o faci pentru o săptămână sau doar pentru 2, 3 zile, trebuie urmezi câteva sfaturi. În felul acesta îți vei crea amintiri de neuitat.

Când și cum mergi în Malaga?

Poți te bucuri de o vacanță perfectă oricând. Iarna, spre exemplu, temperaturile ajung chiar și la 22 de grade Celsius. Pe timp de vară este mai cald, însă briza mării face temperatura cel puțin suportabilă.

Dacă te orientezi strict din punct de vedere financiar, cel mai bine este mergi primăvara sau toamna, deoarece biletele de avion sunt mai ieftine. Există și opțiunea autobuzului sau a trenului, însă vei călători peste 60 de ore, ceea ce nu este deloc atractiv.

În ceea ce privește călătoria prin oraș, vei descoperi o rețea foarte bine pusă la punct cu autobuze și metrou. O călătorie costă 1.3 euro.

Ce vizitezi în Malaga?

Sunt numeroase obiective pe care merită le descoperi. Pentru a afla cât mai multe despre oraș, poți începe cu Castelul Maur care domină zona centrală și îți permite ai o priveliște deosebită asupra urbei.

De asemenea, poți vizită Teatrul Roman, locul  de naștere a lui Pablo Picasso sau numeroasele plaje. Malaga este un oraș scăldat de soare, care are marele noroc se bucure de plaje foarte frumoase. Dacă scopul tău este te bronzezi sau faci baie în Mediterana, este locul perfect.

Pentru senzații unice, poți participa la o coridă. Este adevărat este un spectacol violent, însă este un spectacol tradițional spaniol pe care nu trebuie îl ratezi.

Pe lista cu obiective poți trece și muzeele, precum Muzeul de Arte și Costume Populare, Grădinile Botanice sau Centrul Vechi, cu ale sale catedrale și clădiri ce datează de sute de ani.

Dacă epuizezi obiectvele din oraș, poți fugi în Sevillia, Cordoba sau Gibraltar, care sunt foarte aproape și te pot impresiona.

Ce mănânci în Malaga?

Partea culinară trebuie te preocupe destul de mult, în condițiile în care mâncarea de aici este delicioasă. Te poți opri la una dintre terasele de pe plajă și poți servi cele mai delicioase preparate din peste și fructe de mare. Evident, tapas-urile spaniole nu trebuie lipsească de la nicio masă. Vei descoperi gusturi plăcute, la care îți va rămâne gândul multă vreme.

Unde te cazezi?

Fiind un oraș turistic, opțiunile de cazare sunt numeroase. Aici sești o bună parte dintre ele: https://www.tui-travelcenter.ro/destinație/Spania/Costă-Del-Sol/Malaga , existând soluții pentru toate buzunarele.

Îți recomandăm îți iei minim o săptămână, pentru a putea descoperi toae minunățiile pe care le are Malaga de oferit. La sfârșitul sejurului îți vei mai dori..