Thailanda 2Insula Phuket din Thailanda este faimoasa in intreaga lume pentru plajele sale cu intindere larga de nisip alb si fin, scufundata intr-o atmosfera relaxanta si de vacanta. Asa cum arata majoritatea ilustratiilor si cartilor postale, insula Phuket are plaje inchise de munti stancosi, intinderi lungi si late de nisip fin ca pulberea, unde oamenii vin atrasi de peisajul exotic si de oportunitatile de a practica o sumedenie de sporturi acvatice.

Geografia acestei tari a creat conditii ideale pentru formarea unor plaje perfecte aici. Insula Phuket este situata departe de cotinent, avand un capat sudic scufundat bine in afara, in Marea Andaman, care asigura un flux nesfarsit de apa extrem de pura din adancituri. Muntii abrupti se incadreaza perfect in peisajul spectaculos al acestei insule, creand golfuri in care s-au format plaje incantatoare si foarte individuale. In plus, recifurile generoase de corali sunt o atractie majora pentru toti turistii iubitori de scuba diving si nu numai.

Adaugand un climat cald, tropical cu precipitatii abundente, Phuket este, intr-adevar, in masura sa creeze un sir intreg de plaje dominate de un peisaj de vis. Cat de bine noi, oamenii, suntem capabili sa avem grija de aceste medii incantatoare, este o alta problema.

Iata care sunt cele mai cunoscute plaje din Phuket:

Plaja Patong – Faimoasa mai mult pentru viata de noapte decat pentru caracteristicile plajei

Unii ar putea sustine ca frumusetea originala a acestei plaje clasice a fost distrusa de uratenia constructiilor urbane care au umbrit-o. Pana in 2014, plaja Patong era plina de zeci de mii de umbrele si sezlonguri care au format un flagel urat ce au exclus folosirea cuvantului “frumusete” in acest loc.

Desi plaja este astazi mai linistita decat in anii trecuti, aceasta inca detine cel mai mare numar de hoteluri din toate plajele din Phuket, cu mai mult de 250 de unitati de cazare, dintre care trei hoteluri sunt situate chiar pe plaja.

Plaja Karon – Locul in care sa iti scufunzi picioarele intr-un nisip moale perfect

Cu 3 500 de metri de nisip fin si moale, dar si cu o apa de o puritate inimaginabila, Karon este una dintre plajele tropicale clasice din Phuket, fiind faimoasa pentru turisti abia din anii 1980. Vecinii sau imediati, Patong la nord si Kata la sud, au o popularitate mai veche decat aceasta plaja, lasand-o intr-o atmosfera mult mai linistita si mai relaxanta.

Nisipul din Karon este atat de fin si de moale, cu un amestec aproape perfect de silice, corali si resturi de coji de scoici, incat au propulsat aceasta plaja ca gazda pentru desfasurarea Jocurilor Asiatice de Plaja, X-Sport, concursurilor de constructii din nisip si altor activitati de plaja pe parcursul mai multor ani. Aceasta este, de asemenea, una dintre putinele plaje din Phuket ce are dune mici de nisip in spate.

Plaja Kata – Una dintre cele mai frumoase plaje din Phuket

Plaja Kata este dominata de un peisaj exotic si tropical clasic ce au facut acest loc faimos peste tot in lume. De fapt, dupa Patong, Kata este a doua cea mai cunoscuta plaja din Phuket, reusind insa sa-si pastreze mai mult din farmecul sau original si din aspectul natural decat Patong.

Datorita faptului ca Club Med a ocupat aceasta plaja la inceputul anilor 1980, Kata s-a bucurat de o protectie importanta impotriva dezvoltarii diferitelor constructii ce au distrus atat de multe plaje thailandeze. Astfel, aceasta plaja este inca neatinsa de incercarile de exploatare a diferitilor afaceristi, pastrandu-si autenticitatea ce pare sa atraga tot mai multi turisti de la an la an.

In afara de faptul ca si-a pastrat peisajul luxuriant virgin, plaja Kata este atractiva datorita micutei insule Crab care se afla chiar langa tarm. De asemenea, plaja este lipsita de pietre, fiind inclinata usor odata cu intrarea in mare, creand conditii perfecte pentru inot in cea mai mare parte a anului, cu valuri bune pentru surfind in timpul sezonului musonic si cu o ancorare perfecta pentru iahturi pentru cei care doresc sa se adune aici pentru faimosul si spectaculosul eveniment King’s Cup Regatta ce are loc in fiecare an.

Deci, in afara de faptul ca plaja Kata inca are o imagine perfecta, aceasta este, de asemenea, locul de vacanta ideal pentru cei care doresc sa practice fel si fel de sporturi acvatice si sa se aventureze in diferite experiente de neuitat.

Plaja Rawai

Rawai detine distinctia de a fi prima plaja turistica de pe insula Phuket. Cu ani in urma, oamenii din orasul Phuket obisnuiau sa conduca 17 kilometri pana in Rawai la sfarsit de saptamana pentru a se relaxa la umbra copacilor casuarina.

In zilele noastre, Rawai este “o plaja de lucru” si un punct de plecare in excursii de o zi cu barca in insulele din apropiere de Phuket. Multe barci disponibile se pot inchiria la malurile plajei Rawai, cele mai multe pornind catre Insula Coral, Koh Lone sau Insula Racha, dar si in excursii de pescuit sau snorkelling. Plaja Rawai este, de asemenea, utilizata ca un punct de ancorare pentru mai multi pescari care locuiesc in zona.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.